March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

HOU DIE DRUK !!

March 9, 2020

Verslag eerste elftal  Hove Sport – KVS Branst (zon. 08/03/2020 – 15:00 uur)

Uitslag: 1 – 3  (Rust: 1-1)

 

 

 

 

 

Selectie Hove Sport: Sam Van Der Heyden – Alloune Diouf – Randy Vertessen – Bram De Haes – Ndiaye Abdou Diop – Mamadou Sylla – Ali Sözlü – Milan Peeters – Didier Vuylsteke De Laps – Cheikh Diakhate – Maarten Luyten

 

Wissels Hove Sport: 63’ Maarten Luyten out, Christian Mbembo Vundilu in – NG Kristof De Proft en Tim Van Assche

 

Selectie KVS Branst: Sander De Batselier – Kenny Laevaert – Brahim Ben Sallam – Steven Maes – Jens Demul – Thomas Brigez – Anass Boukandrouj – Tim Bakker – Roel Van Hemert– Hamza Zaàf – Nick Meert

 

Wissels KVS Branst: 73’ Tim Bakker out, Abdoul Fofana in – 79’ Hamza Zaàf out, Djibril Pengé in – 88’ Brahim Ben Sallam out, Jasper Maerevoet in – NG Roel Van Cleempit (GK)

 

Doelpunten: 34’ Tim Bakker (0 – 1), 35’ Didier Vuylsteke De Laps (1 – 1), 55’ Nick Meert (1 – 2), 85’ Djibril Pengé (1 – 3)

 

Gele kaart(-en) Hove Sport: geen

 

Gele kaart(-en) KVS Branst: geen

 

Scheidsrechter de heer Dago De Prins (3), bijgestaan door de heren David Van Loo (2) en de heer Michel Van De Wouwer (3)

 

 

Na de nederlaag van vorige zondag tegen SK Wavria, was het zaak om onze rug te rechten , ook al was dat in een uitwedstrijd bij degradant Hove Sport. Rood-wit verraste vorige week nog titelkandidaat KFC Putte (1-1). Dus van onderschatting mocht geen sprake zijn, ook al lijkt het bijzonder moeilijk werken bij Hove Sport voor coach Robert Van Peer de jongste weken en om over een voltallige kern te kunnen beschikken. Na de vele regen deze week lag het veld er zeer zwaar bij en was vooraf al duidelijk dat combinatievoetbal niet eenvoudig ging zijn, anderzijds zit het niet in het DNA van geel-blauw om met lange trappen op zoek te gaan naar doelgevaar. Dit was het verschil in stijl tussen beide ploegen in een eerste lastige helft voor de Scheldezonen. Bij KVS Branst ontbrak de geel geschorste Wiebe Bakker, zijn broer Tim kwam in de plaats.We moesten wachten tot minuut 22 om een eerste dreiging van onze jongens te noteren, Roel Van Hemert zet Tim Bakker vrij voor doel, maar zijn poging is matig en de bal gaat voorlangs. 34’ Tim nu achter een vrije trap op de rechterflank, heerlijke trap volgt naar de verste paal en deze verrast doelman Van Der Heyden, de bal valt tegen binnenkant net en …….GOOOOOAAAAL !!! 0 – 1, mooie goal ! En volgens Tim bewust. Lang kunnen we echter niet genieten van deze voorsprong, amper 1 minuut later na onnodig balverlies , krijgen we een vrije trap tegen, het leder wordt goed aangesneden en Didier Vuylsteke De Laps knikt onhoudbaar binnen: 1 – 1. Voor rust kunnen onze jongens niet echt een vuist meer maken en loopt het aanvallend veel te stroef. Hove Sport zoekt met lange ballen in de rug van onze defensie hun aanvallers en zijn meer dreigend. De staff van de thuisploeg windt zich meermaals op voor al dan niet terecht afgevlagd buitenspel . Een laatste wapenfeit is een mooie schietkans voor Nick Meert in minuut 42, zijn knal met links gaat hoog over doel. Zo gaan we rusten na een erg povere eerste helft met een 1-1 tussenstand. De tweede helft staat omzeggens maar één ploeg meer op het veld en creëren we kans na kans. Zien we seconden na de herneming wel een poeier richting ons doel waarmee een attente Sander De Batselier wel raad weet, dan gaat het daarna omzeggens over in éénrichtingsvoetbal. Beste Scheldezoon vanmiddag Thomas Brigez zet in minuut 55 een andere uitblinker Nick Meert voor doel die niet aarzelt en zijn zevende van het seizoen binnen trapt: GOOOOAAAAAAAL !!! 1 – 2…. deze snelle voorsprong lijkt ons vleugels te geven en 2 minuten later biedt Nick de kans aan Roel Van Hemert om de boeken helemaal dicht te doen, hij stuit echter op de doelman…..Nick moet ongetwijfeld straffe thee gedronken hebben in de rust, want opnieuw hij zorgt amper 1 minuutje later voor dreiging, hij gaat nu zelf zijn kans en trapt naar de korte hoek, doelman Van Der Heyden kan met een voetveeg in hoekschop weren….. en het gaat zo maar door, mijn pen kan nauwelijks volgen. Op het uur, Anass Boukandrouj, die het moeilijk had in de eerste 45 minuten, komt er door, rukt op en zet onze Nick opnieuw voor doel, geen achtste van het seizoen echter, want zijn poging gaat nu over de dwarsligger. 63’ copy vorige kans, opnieuw Anass met veel ruimte passt op Thomas Brigez, diens poging rolt rakelings naast…. Als dit maar geen doem scenario wordt begin je dan te vrezen, hoewel de overmacht nu groot is in deze tweede helft, blijft de marge slechts 1 goaltje. Jullie lezen het goed de volgende grote kans minuut 64, Roel vindt met stiftertje Hamza in de 16, alleen voor Van Der Heyden vindt hij evenmin de weg naar het net. 68’ Nick met opeenvolgende dribbels in de grote rechthoek, bal komt bij Tim die zich net in extremis de bal laat ontfutselen. Naar het slot wisselen we Tim en Hamza, in hun plaats komen Fofana en Djibril Pengé, jawel deze laatste hervat een beetje cynisch tegen het team waartegen hij in de heenronde met langdurige blessure uitviel, dus zowat 4 maanden was hij inactief, benieuwd of hij de weg naar het doel wel opnieuw kan vinden. In minuut 80 trapt hij een prima hoekschop richting tweede paal waar Thomas lijkt te gaan scoren, zijn trap zoeft net over doel. 84’ Djibril weggestuurd , alleen op doel af zijn laatste baltoets is onzorgvuldig en gaat te ver van de voet, weg kans, we trekken op de bank aan onze weinig resterende haren, maar in minuut 85 dan toch uiteindelijk het verlossende derde doelpunt, de assist komt op naam van Roel Van Hemert, die Djibril zijn 16de van het seizoen laat scoren, ook grote opluchting op onze bank en bij de mee afgereisde supporters, waaronder opnieuw de 93-jarige Jef, veel respect ! We blijven dat geweldig vinden ! De titel van dit verslag ‘Hou die druk !!’ is wel op diverse vlakken van toepassing, het is vaak de wijze van coaching waarmee onze doelman Sander attent en met prima focus zijn manschappen aanvuurt, we willen ook zolang mogelijk de ploegen boven ons in de rangschikking blijven opjagen en daar de druk aanhouden, en typerend voor ons aanvallend spel, blijven geloven dat positief, collectief voetbal uiteindelijk beloond wordt, …. never give up ! Prima tweede helft Boys, ook oprechte dank aan onze mee afgezakte supporters, we rekenen ook op jullie voor alweer een mooie affiche volgende zondag, dan komt titelkandidaat KV Bonheiden afgezakt naar den ‘Buizerd’, en na hun uitschuiver van vanmiddag tegen KFC Putte (1-2) zullen zij zeker belust zijn op een sportieve revanche. Les die onze jongens moeten meenemen na vanmiddag, is werken aan onze efficiëntie en sneller op doel trappen aan en in de 16.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem