March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

De storm versterkt de eik en de test bevestigt de vriendschap.

February 17, 2020

Verslag eerste elftal  KVS Branst – Schelle Sport (zon. 16/02/2020 – 15:00 uur)

Uitslag: 3 – 1  (Rust: 1-1)

 

Selectie KVS Branst: Sander De Batselier – Kenny Laevaert – Brahim Ben Sallam – Steven Maes – Jens Demul – Thomas Brigez – Anass Boukandrouj – Wiebe Bakker – Tim Bakker – Hamza Zaàf – Nick Meert

 

Wissels KVS Branst: 65’ Tim Bakker out, Roel Van Hemert in – 75’ Anass Boukandrouj out, Abdul Fofana in – 85’ Thomas Brigez out, Wouter Lamberts in – NG Roel Van Cleemput (GK)

 

Selectie Schelle Sport: Yoshi De Souter – Kristof Van De Velde – Glenn Vroome – Ronan Bal – Jonas Schelkens – Mitch Keusters – Oscar Coppieters – Kenzo Goovaerts – Arnaud Aerts – Maarten Calluy – Glenn Noben

 

Wissels Schelle Sport: 55’ Jonas Schelkens out, Tarik Traïzi in – 74’ Kristof Van De Velde en Oscar Coppieters out, Laurens Scholiers en Tycho Deckers in – NG Tom Van Aelst (GK)

 

Doelpunten: 24’ Anass Boukandrouj (1 – 0), 45’ Jonas Schelkens (1 – 1), 52’ Nick Meert (2 – 1), 83’ Abdul Fofana (3 – 1)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst: 58’ Thomas Brigez

 

Gele kaart(-en) Schelle Sport: geen

 

Scheidsrechter de heer Bart Janssens (6), bijgestaan door de heren Frans Gebruers (8) en de heer Ilias El Jattari (7)

 

 

Na een weekje rust vanwege ‘Ciara’, mochten onze Scheldezonen nog eens aantreden op eigen terrein. Gasten vanmiddag Schelle Sport. De bezoekers hebben er tot nog toe een prima seizoen opzitten en draaien net als wij mee in het midden van de rangschikking. Na Ciara was het de beurt aan Dennis om met felle rukwinden trachten voetbal onmogelijk te maken. De weinig opgekomen toeschouwers kregen toch een genietbare partij voorgeschoteld. De omstandigheden ten spijt , het was vooral in de eerste helft dat de thuisploeg – vandaag in het groen – enkele mooie combinaties op de mat legde. Een eerste gevaar noteren we in minuut 14, Wiebe Bakker achter een vrije trap – na overtreding op Nick Meert – hij brengt de bal naar de tweede paal waar zowel zijn broer Tim als Jens Demul opduiken, ze komen net een voetje te kort om doelman De Souter te verschalken. 24’ een bedrijvige Hamza Zaàf schakelt een 2-tal mannetjes uit en passt op zijn maatje Anass Boukandrouj die meteen knap uithaalt met een lage schuiver die aan de eerste paal binnen gaat: GOOOOOOOAAAAAAL!!

Knap doelpunt en verdiende 1-0 voorsprong voor de ploeg met de meeste drang naar voor. 28’ eerste kans voor de bezoekers en meteen een goede als centraal in onze defensie Jonas Schelkens aan onze aandacht ontsnapt, hij duikt op voor Sander De Batselier en tracht de bal over onze doelman te liften, maar het leder gaat over ons doel. 31’ Sander moet opnieuw aan het werk , nu op een kopbal van Oscar Coppieters. 33’ de kans op 2 – 0 , na een erg knappe beweging van Hamza komt de door de bezoekende doelman afgeweerde bal voor de voeten van Tim Bakker, die van kortbij de wenkende kans over doel besluit…. Jammer. Kort voor rust trapt Glenn Vroome iets over het midden een vrije trap, gedragen door de felle wind verkijkt Sander zich bijna op de bal, maar hij komt met de schrik vrij, toch valt er tegen de gang van het spel nog een gelijkmaker, opnieuw een lange bal die ongevaarlijk lijkt maar onze doelman twijfelt of hij kan plukken of moet wegkoppen aan de rand van de 16, hij laat zich nu wel verrassen en Jonas Schelkens profiteert maximaal van deze misser en trapt de 1 – 1 op slag van rusten binnen, een koude douche.

 

Sander is zeker niet aangeslagen want kwijt zich in de tweede helft zelfzeker en foutloos van zijn taak. Ook zijn ploegmakkers gaan met goede intenties terug het veld op, en vinden in minuut 52 opnieuw de voorsprong, Tim Bakker stuurt met knappe pass Nick Meert alleen voor doel en ‘Nicky’ doet wat er van hem verwacht wordt, hij schuift het balletje binnnnneeeeeuh !! GOOOOOAL !! 2 – 1…. Na dit doelpunt zakt het niveau toch wat bij onze jongens en is er nood aan wat verse zuurstof. Sander pakt rond het uur met stijl een poging van Coppieters. Het sein voor onze trainers om eerst met Roel Van Hemert (65’) en daarna met Abdul Fofana (75’) trachten om voor wat balvastheid te zorgen. Roel staat net 1 minuut op het veld en kan op links door gaan 1 op 1 komt hij naar binnen zoekt zijn rechter , zijn poging wordt door De Souter met de vuisten geweerd, niemand bij de rebound….. 80’ grote mogelijkheid voor de bezoekers als na een inworp de bal bij de ingekomen technisch vaardige Tarik Traïzi komt, hij legt af op Mitch Keusters die de grote kans over doel trapt….. oef, hier komen we goed weg. 83’ het moment van Fofana, hij gaat sterk in duel schakelt zijn opponent uit en zet zich alleen oog in oog voor de Souter, met een heerlijke beweging neemt hij het bezoekende sluitstuk te grazen en duwt de verlossende 3 – 1 tegen het net, GOOOOOOOAAAAL, GOAL , GOOOAAL !! klasse ! – ook al heb je wat meer jaren op de teller en wat (teveel) kilootjes – het komt steeds boven ! In het slot moet Steven Maes nog wel een bal voor de doellijn wegvegen, maar de zege is dan al binnen. De prima leidende ref Bart Janssens maakt een einde aan deze partij die verdiend door onze jongens wordt gewonnen. Zo nemen we ook sportief revanche voor de pijnlijk verloren heenwedstrijd (3-2) waar we in extremis nog een 0-2 voorsprong uit handen gaven. Tiende opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag inmiddels, dus knappe collectieve prestatie toch van dit team. We tellen nu 39 punten met nog 8 wedstrijden voor de boeg, volgende zondag een steeds lastig duel uit bij SV Aartselaar op het kunstgras aan de Kleistraat. Maar wij hoeven niet te rekenen en zullen ook daar vrank en vrij onze kans gaan. Alvast proficiat aan het team en de trainers voor het mooie parcours en vooral de prima collectieve wedstrijdmentaliteit.

Voor de liefhebbers: ‘The bigger the storm, the brighter the rainbow’

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem