March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Scheldezonen plegen Hold-Up.

February 3, 2020

Verslag eerste elftal  Zennester Hombeek – KVS Branst (zon. 02/02/2020 – 15:00 uur)

Uitslag: 0 – 1  (Rust: 0-0)

 

Selectie Zennester Hombeek: Dieter Ghys – Dylan Van Nieuwenhove – Pieter Devrieze – Wouter Janssens – Roel Teughels – Jeff Scheers – Wouail Mechqouq – Kenneth Van Assche – Nassim Tanjaui – Berend Van Den Broeck – Peter Stals

 

Wissels Zennester Hombeek: 60’ Peter Stals out, Quinten Himpe in – 69’ Wouter Janssens out, Jordi De Maeyer in – 74’ Berend Van Den Broeck out, Tijs Putteman in – NG Jonas Smits (GK)

 

Selectie KVS Branst: Sander De Batselier – Kenny Laevaert – Brahim Ben Sallam – Roel Van Hemert – Jens Demul – Thomas Brigez – Anass Boukandrouj – Wiebe Bakker – Tim Bakker – Matthijs Joos – Nick Meert

 

Wissels KVS Branst: 46’ Wiebe Bakker out, Abdoul Fofana in – 58’ Matthijs Joos out, Paavo Verbiest in – NG Jan Vergauwen (GK) en Maarten Dehertogh

 

Doelpunten:  81’ Tim Bakker (0 – 1)

 

Gele kaart(-en) Zennester Hombeek: 42’ Jeff Scheers, 60’Wouter Janssens, 88’ Wouail Mechqouq, 90’ Pieter Stals (protest na de wedstrijd)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst: 90’ Abdoul Fofana

 

Scheidsrechter de heer Jacques Vanden Eede (2), bijgestaan door de heren Alois Verstappen (7) en de heer Michel Van De Wouwer (2)

 

 

Derde verplaatsing op rij en ditmaal op bezoek bij het in puntennood verkerende Zennester Hombeek. Deze ploeg degradeerde na het seizoen 2015/2016 van derde naar 4de provinciale. Na drie seizoenen 4de keerde het dit seizoen als overtuigend kampioen in 4D terug naar derde provinciale. Coach Karel Van Bossche diende opnieuw te puzzelen aan zijn elftal, geen Hamza Zaàf (familiale omstandigheden), Steven Maes (geschorst), en daarenboven kon Wiebe Bakker slechts 45 minuten spelen (werk). Roel Van Hemert kwam centraal achterin, Matthijs Joos en Tim Bakker verschenen aan de aftrap. Op de bank ook 2 jongens van net geen 18 uit onze jeugd (Maarten Dehertogh en Jan Vergauwen). Over de wedstrijd zelf kunnen we erg kort zijn, wie naar deze partij zat te kijken zal zichzelf geregeld een tik tegen het hoofd hebben moeten geven om niet in te dommelen of met grote twijfels hebben gezeten om geen warmere oorden in de knappe kantine te gaan zoeken. Oké, weliswaar een vrij zwaar veld na de vele regen , maar het ontbrak beide teams vooral aan creativiteit (kwaliteit). Dus keken we met een lange geeuw van 90 minuten naar een duel dat gedoemd was om op nul – nul te eindigen. Van bij de aftrap ontbrak het bij onze Scheldezonen aan felheid, geen enkele tweede bal voor ons, veel te slap in het duel enzovoort….22’ eerste goeie mogelijkheid noteren we pas na een kwart wedstrijd , Anass vindt op rechts de infiltrerende Matthijs Joos, maar in plaats van op doel te besluiten legt hij nog eens het leder onzorgvuldig breed en weg grote doelkans. Rond het halfuur nog eens een echte doelrijpe situatie na een 1-2tje tussen Tim Bakker en Matthijs, komt het gekraakt schot van deze laatste voor doel, waar Tim met het hoofd de bal nog naast kopt. Op slag van rust overtreding op Nick Meert , al dan niet in de 16, de bal wordt er net buiten gelegd, mooie gelegenheid voor ofwel Wiebe Bakker of Roel Van Hemert om hun traptechniek te tonen, het is Roel die trapt, maar in de hoek waar doelman Ghys staat opgesteld. De thuisploeg kan daar eveneens bitter weinig tegenover stellen in deze eerste helft, er is enkel wat steriele dreiging bij een paar onzekere tussenkomsten van onze doelman Sander De Batselier. De tweede helft komt Fofana dus mee voorin in de plaats van Wiebe Bakker. 48’ Grote kans plots voor Peter Stals als na het zoveelste balverlies bij ons op het middenveld, het rugnummer 10 aan de haal gaat, hij trapt gelukkig naast het doel van Sander. Het is Zennester dat zowaar de beter voetballende ploeg wordt, maar de kansen - die zeldzaam zijn – vallen er alleen na slordig balverlies en niet zozeer door fraai opgezet combinatiespel. 65’ we lijken het op ons af te roepen als beste man bij Branst Roel Van Hemert één enkele keer de bal fout inspeelt, snelle omschakeling en Wouail Mechqouq lijkt te gaan scoren, maar Jens Demul is de reddende engel en kan het nummer 15 nog net voldoende hinderen om hem het scoren te beletten. 68’ Eindelijk nog eens geel-blauw , Thomas Brigez vindt Nick Meert, halve lage volley, maar Dieter Ghys staat pal en weert in corner. 76’ Allicht de beste kans van deze wedstrijd voor de thuisploeg opnieuw via Wouail Mechqouq, alleen op weg naar onze doelman wordt hij nog in extremis geremonteerd met een schitterende tackle van Roel Van Hemert, die zodoende een gepast sportief antwoord geeft op zijn mindere prestatie van vorige week, knap verdedigingswerk was dit. Het is trouwens onze ganse defensie (Ben Sallam, Van Hemert Demul en Laevaert),die vanmiddag opnieuw de beste linie was en ons in de wedstrijd hield. Het gevoel wie scoort wint of een scoreloze draw, zat intussen bij velen in gedachten, maar dan plots in minuut 81 plegen we een ‘hold-up’, de ingevallen Paavo Verbiest vindt op rechts Fofana die komt naar binnen, via kluts komt de bal terug bij Paavo die aanlegt, Ghys weert de knal met de vuisten tot in de voeten van Tim Bakker die de rebound in doel duwt…… GOOOOOAAAAAL ! 0 – 1 ! Tja, dat is ook voetbal zeker, af en toe meer krijgen dan je verdient ? Naar het slot van dit duel komt de thuisploeg nog een maal dreigen met een mooie pass in de rug van onze defensie over links, wordt de bal gevaarlijk voor onze doelmond gebracht, gelukkig niemand van blauw-wit om af te werken. Eerlijk is eerlijk KVS Branst krijgt vanmiddag wat teveel, maar dat compenseert zich anderzijds steeds over een gans seizoen. Zo is het onze 9de wedstrijd op rij zonder nederlaag en 7de clean sheet. Volgende zondag zal het hoe dan ook beter moeten willen we iets gaan rapen bij derde in de stand Sporting Tisselt, opnieuw een uitwedstrijd , dit op het kunstgras in de Blaasveldstraat te Willebroek. We kunnen de resterende wedstrijden met een gerust gevoel aangaan, want ons eerste objectief om ons te redden is binnen, dat mogen we wel stellen. Waar dit elftal uiteindelijk zal stranden zien we daarna wel. Beste supporters en sympathisanten , tot volgende week !

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem