March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Minst slechte paard krijgt terecht de haver.

January 27, 2020

Verslag eerste elftal  Leest United – KVS Branst (zon. 26/01/2020 – 14:30 uur)

Uitslag: 0 – 2  (Rust: 0-0)

 

Selectie Leest United: Jarne Van Den Bogaert – Jens Urbain – Kenneth Vereycken – Stef Jacobs – Dimitri Collen – Fernando Piqué – Miguel Gonzales – Brian Bouwmeester – Alessandro Di Tarranto – Jarne Bouwmeester – Gert Vercammen

 

Wissels Leest United: 67’ Gert Vercammen out, Gert De Rooster in – 83’ Kenneth Vereycken, Josef Dora in – NG Arne Mertens en Dylan Steenssens

 

Selectie KVS Branst: Sander De Batselier – Kenny Laevaert – Brahim Ben Sallam – Steven Maes – Jens Demul – Thomas Brigez – Anass Boukandrouj – Wiebe Bakker – Hamza Zaàf – Roel Van Hemert – Nick Meert

 

Wissels KVS Branst: 75’ Nick Meert out, Abdoul Fofana in – 83’ Roel Van Hemert out, Tim Bakker in – 89’ Wiebe Bakker out, Matthijs Joos in – NG  Roel Van Cleemput (GK)

 

Doelpunten:  64’ Wiebe Bakker (0 – 1), 89’ Wiebe Bakker (0 – 2)

 

Gele kaart(-en) Leest United: 20’ Stef Jacobs, 86’ Brian Bouwmeester en Alessandro Di Taranto, 90’ Miguel Gonzales

 

Gele kaart(-en) KVS Branst: 91’ Steven Maes

 

Scheidsrechter de heer Kenneth Greefs (8), bijgestaan door de heren Anil Mert (4) en de heer Bram Herreweghe (2)

 

 

Laatste wedstrijd van de 2de periode vanmiddag met een korte verplaatsing naar Leest United, het nummer 12 in de rangschikking behaalde de jongste weken toch een knappe 10 op 18 en verraste eenieder vorig weekend met een 1 – 2 uitzege in Putte. KVS Branst daarentegen wilde zijn mooie ongeslagen reeks van 7 wedstrijden verder zetten. Je weet vooraf dat een ploeg die knokt voor behoud je daar tegen 90 minuten aan de bak moet. Deze wedstrijd zal zeker geen schoonheidsprijs verdienen, dat maakt de titel van dit verslag al duidelijk. Aan onze kant waren er te veel jongens die hun normale niveau niet haalden, gelukkig is er wel de constante achterin , we staan goed en dat komt ongetwijfeld mede doordat daar tot nog toe weinig gewijzigd moet worden door eventuele schorsingen en blessures, hopelijk blijft dat zo nog een tijdje. Een constante is ook Thomas Brigez die vanmiddag zeker als beste man op het veld mag genoemd worden. De thuisploeg hanteerde vooral de eerste helft veel te vaak de lange bal richting Vercammen en Di Tarranto, tot frustratie van de Bouwmeesters die het eerder van de voetballende combinaties moeten hebben. Geel-Blauw probeerde wel te voetballen, maar er zaten te veel technische fouten en slordigheden in de opbouw om tot echte doelkansen te komen. Eerste gevaar noteren we in de 9de minuut, een ingestudeerde hoekschop bij Leest United, Gonzales wordt aan de 16 vrij gevonden en aangespeeld en die trapt in één tijd op doel, zijn loeier gaat via de vingertoppen van Sander De Batselier opnieuw in hoekschop. Eerste dreiging van de Scheldezonen op het kwartier, Anass Boukandrouj speelt mooi op Nick Meert, maar hij trapt onbesuisd over. Er gebeurt verder weinig in deze eerste helft, want Branst is voorin met een ontgoochelende Roel Van Hemert en Nick Meert onmondig. Het wordt voor de koffie nog 1 keer warm als na een onnodig weggeven corner van Brahim Ben Sallam, die opnieuw een prima wedstrijd aflevert, de bal gevaarlijk richting tweede paal rechtstreeks dreigt binnen te draaien, maar Sander is attent, mooie trap wel van Piqué. Het rugnummer 17 wordt bij de thuisploeg vaak aangespeeld om dan met zijn lange ballen de aanvallers in stelling te brengen. We gaan dus rusten met een brilscore. 49’ toch eens een keer Roel Van Hemert met een goeie poging, zijn krulschot gaat slechts centimeters naast… 52’ Vercammen komt naar binnen en vanop afstand gaat hij zijn kans, de bal valt maar net over ons doel. 63’ nu een gecontesteerde hoekschop in het voordeel van onze jongens, getrapt door Wiebe, Roel en Nick gaan samen naar de bal die maar net naast doel gaat.

64’ GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOAAAAAL !!! Wieber Bakker, knap aangespeeld via Hamza Zaàf, breekt de ban met een heeeeeeeeerlijke plaatsbal buiten bereik van doelman Van Den Bogaert ! Kort daarna minuut 68’ scoort Roel Van Hemert met een lage schuiver de 0 – 2 maar assistent Bram Herreweghe steekt de vlag omhoog voor buitenspel …., belangrijk moment want de thuisploeg blijft in een punt geloven, maar ook zij zien diep in de tweede helft een belangrijke scheidsrechterlijke beslissing in hun nadeel als Brian Bouwmeester in een duel met Brahim in de 16 neer gaat, zij claimen een strafschop maar ref Greefs laat doorspelen en geeft zowel Bouwmeester , als Di Taranto de gele kaart voor protest. Het zijn dezelfde protagonisten bij ons die de wedstrijd in het slot beslissen, Hamza ziet de ruimte en stuurt Wiebe weg , 1 op 1 met de doelman blijft hij kalm en duwt zijn 7de van het seizoen binnnnnnneeeeeuuuuuh !!, zijn derde in de laatste twee duels. Hopelijk is hij daarmee vertrokken. Eindstand 0 – 2. Zo komt de reeks van onze jongens nu op 8 wedstrijden op rij ongeslagen en sluiten we de tweede periode zelfs af op een tweede plaats na periode kampioen Sporting Tisselt dat vanmiddag zwaar onderuit ging tegen KFC Kontich B (0 – 4 ). Voor de liefhebbers van statistieken: KVS Branst behaalde in deze 2de periode 21 punten na 6 overwinningen, drie draws en slechts één nederlaag uit bij leider KFC Bonheiden (1 – 0). We scoorden in deze 10 wedstrijden 25 keer en slikten slechts 8 tegengoals, mooie cijfers ! Terecht proficiat aan het team en de trainers. Ondanks het vele punten gewin, staan we sedert 24 november nog steeds onafgebroken op een negende plaats in de algemene rangschikking, maar kruipen we dichter bij – tussen plaats 3 en onze 9de plaats zitten nauwelijks 6 punten - benieuwd of onze Scheldezonen de komende weken nog korter bij kunnen komen. Maar dan moeten we ons nu eerst focussen op de volgende uitwedstrijd bij Zennester Hombeek, blauw-wit staat met 15 punten op een veertiende plaats, maar behaalde 10 van zijn 15 punten uit de laatste 6 wedstrijden, dus opnieuw waakzaamheid geboden ! Supporters op post voor onze derde opeenvolgende verplaatsing, opgelet wedstrijdaanvang terug om 15 uur, adres: Boomkensstraat , 2811 Hombeek.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem