March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Onterecht rode kaart (40') brengt geel-blauw niet van de wijs !

January 20, 2020

Verslag eerste elftal  KFC Katelijne A – KVS Branst (zon. 19/01/2020 – 14:30 uur)

 

Uitslag: 2 – 2  (Rust: 0-0)

 

Selectie KFC Katelijne A: Laurens Plees – Joachim Goossens – Walt Mertens – Michael Borremans – Nils Vanderzypen – Ernest De Cock – Thomas Liekens – Michael Maeremans – Kyo Oenang – Pieter De Wit – Tommy Gommers

 

Wissels KFC Katelijne A: 73’ Michael Borremans out, Jente Op De Beeck – NG Jasper Verlinden (GK) – Lander Wouters – Brent Nelissen

 

Selectie KVS Branst: Sander De Batselier – Kenny Laevaert – Brahim Ben Sallam – Steven Maes – Jens Demul – Thomas Brigez – Anass Boukandrouj – Wiebe Bakker – Hamza Zaàf – Roel Van Hemert – Nick Meert

 

Wissels KVS Branst: 65’ Brahim Ben Sallam out, Abdoul Karim Fofana in , 78’ Nick Meert out, Tim Bakker in – NG  Roel Van Cleemput (GK) – Louis Geysels

 

Doelpunten:  60’ Roel Van Hemert (0 – 1), 64’ Kyo Oenang (1 – 1), 66’ Michael Maeremans (2 – 1), 82’ Wiebe Bakker (2 – 2)

 

Gele kaart(-en) KFC Katelijne A: 39’ Walt Mertens

 

Gele kaart(-en) KVS Branst: 35’ Brahim Ben Sallam

 

Rode kaart(-en) KVS Branst: 42’ Jens Demul

 

Scheidsrechter de heer Marc De Pooter (7), bijgestaan door de heren Roger Feremans (2) en de heer Victor Fierens (2)

 

 

Na de knappe 4 op 6, opnieuw lastige affiche met een verplaatsing naar Katelijne-Waver. De derde in de rangschikking verloor net als KVS Branst slechts 1 keer in de laatste 8 wedstrijden. De heenwedstrijd op 22 september vorig jaar ging erg ongelukkig verloren na een snelle rode kaart (7')  voor onze doelman Sander De Batselier (uitslag: 1 – 2). Onze coach en kapitein Laevaert zetten de jongens vooraf op scherp om dit vanmiddag trachten sportief recht te zetten. Nick Meert keerde na gele schorsing terug in de basis ten nadele van Abdoul Fofana die op de bank plaats nam. Over de eerste helft kunnen we kort zijn, De Scheldezonen lieten na een lang uitgelopen studieronde het initiatief aan de thuisploeg, die vooral ruimte in de rug van onze defensie zocht op hun snelle jongens Tommy Gommers en Kyo Oenang. Het eerste grote gevaar noteren we in minuut 19 als wij een hoekschop mogen trappen, bal afgeweerd en snelle omschakeling richting Gommers die 1 op 1 komt met onze doelman, de aanvaller schiet echter wild over doel, blijkbaar niet tevreden over een hobbel op het veld. Branst kan nauwelijks voor gevaar zorgen, maar ook de thuisploeg komt ondanks het vele balbezit niet tot veel meer mogelijkheden, enkel Oenang kan in minuut 38 nog eens dreigen , maar ook hij trapt hoog over. Enkele minuten voor de pauze toch opwinding, wanneer op een diepe bal Gommers en Demul in elkaar haken. Ref De Pooter die toch vrij ver van het gebeuren staat, neemt zichtbaar zijn tijd, zijn eerste assistent die goed gepositioneerd staat en geen overtreding signaleert houdt de vlag beneden, terecht lijkt ons. Echter haalt de scheidsrechter de rode kaart uit de achterzak, wat een hard verdict en opnieuw eenzelfde scenario in de maak ?

We trekken naar de kleedkamers met een 0-0 tussenstand. Coach Van Bossche stelt zijn elftal wat bij, en onze jongens komen net als vorige weken scherper op het veld.

 

Op het uur stuurt Hamza Zaàf Roel Van Hemert weg, doelman Laurens Plees weert zijn poging in hoekschop, deze wordt door Wiebe Bakker getrapt, Roel kan ongedekt binnen koppen…. ! GOOOOOOAAAAL ! 0 – 1 , dit is wat we nodig hadden, echter in een handvol minuten kan de thuisploeg het tij keren. Reeds in minuut 64 kan Kyo Oenang de bordjes in evenwicht zetten. Onze centrale verdediger Brahim Ben Sallam moet gewisseld worden met blessure, maar net voor dit kan doorgevoerd worden, kan hij niet vol in duel gaan, Roel Van Hemert gaat ook te snel met een tackle naar de grond, en wordt te gemakkelijk uitgekapt, bal voor doel en Maeremans devieert de 2 – 1 binnen. Opnieuw lijkt dit een mentale dreun voor onze jongens, en uiteraard wordt het nu erg moeilijk. Het dient gezegd dat de thuisploeg dan zijn momentum mist om na deze voorsprong niet verder uit te lopen, want KVS Branst zet nu iets te veel – weliswaar tot 10 herleid – de deur achteraan wat open. Echter het vizier van Gommers en C° staat niet goed, en wenkende counters worden niet verzilverd, vooral in minuut 68 heeft het nummer 17 (Gommers) een mooie kans voor de doodsteek. Je weet dat als je dit nalaat je de rekening kan gepresenteerd krijgen , het geloof groeit bij onze jongens en ze verdienen een compliment voor hun strijdvaardigheid. De pas ingevallen Fofana zet Hamza op weg naar de 2-2, maar hij faalt oog in oog met Plees…...jammer. 82’ Hamza , de tweede helft opnieuw veel meer initiatief nemend, met knappe voorzet richting tweede paal, Roel Van Hemert pikt op en vindt Wiebe Bakker die met links in halve volley de 2-2 binnen trapt ! GOOOOOOAAAAAAL !

 

We krijgen een nagelbijtend slot, waarbij beide ploegen nog het laken naar zich toe kunnen trekken, vooral Oenang eerst in minuut 85 met een grote kopkans, pal op onze doelman Sander, maar ook in het absolute slot, kan Hamza counteren met een 4 tegen 3 situatie in ons voordeel, verliest hij helaas het overzicht , om hier in extremis alsnog de 3 punten mee te nemen. Uiteindelijk moet iedereen vrede nemen met een puntendeling, en gezien het wedstrijdverloop en 50 minuten met een man minder, prijzen wij ons hiermee het meest gelukkig. Onverdiend is het niet. Proficiat voor onze Scheldezonen voor opnieuw een juiste collectieve wedstrijdmentaliteit ! Volgende zondag 26 januari opnieuw een verplaatsing in een reeks van 4 op een rij, dan zakt geel-blauw af naar Leest United. De jongens van Kurt Van Barel behaalden een even knappe als onverwachte uitzege bij KFC Putte (1 – 2). Supporters op post !

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem