March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

10 VRAGEN AAN: ....Stanny Van Ranst

November 22, 2019

Beste Stan,

 

1) Hoeveel jaren ben jij inmiddels een vrijwillige medewerker bij onze club? Waarom besloot je KVS Branst te gaan helpen ?

 

Toen mijn schoonzoon Stijn Van Megroot terug bij Branst begon te spelen kwam ik als supporter mee. Zo ging ik in het begin naar de training kijken en van het een kwam het ander…

Eerst een pintje drinken na de training en stilaan eens helpen achter de toog en dat doen we nu nog steeds!

 

2) Je bent niet alleen onze ‘cantinier’ op de trainingsdagen van de seniors, maar op zowat elk club evenement kunnen we steeds op je rekenen. Hoe beoordeel jij vanuit jouw standpunt – ook als vzw lid - de evolutie van KVS Branst, jeugdwerking, eerste elftal ?

 

Als vrijwilliger en ook als supporter heb ik eerst de zeven magere jaren meegemaakt met KVS Branst (halfweg eindigen in 4de provinciale, met 8-0 verliezen tegen Nielse enz.) Stilaan is dit ten goede geëvolueerd met vooral de laatste jaren steeds met goed voetbal top 5.

Ook met de jeugd heb ik de club zien groeien van ongeveer 20 jeugdspelers naar waar we nu staan met meer dan 100 spelertjes.

 

3) Jij en je vrouw Marina zijn onlangs tegelijk met pensioen gegaan, waarvoor onze oprechte felicitaties. Ongetwijfeld hebben jullie enkele plannen gemaakt om de vrij gekomen tijd nu te gaan invullen. Kan je dit met ons delen ?

 

Pensioen zijn is vooral doen wat je graag doet, niets moet en alles mag. Veel vrije tijd hebben we nu nog niet omdat we met heel veel plezier de 2 kleinkinderen opvangen tijdens de schooldagen. Daarnaast zouden we nog graag enkele reisjes maken, eens goed gaan eten met vrienden en in de zomer veel fietsen in ons oh zo mooi Klein Brabant.

 

4) Je bent ondanks je leeftijd nog zeer sportief en hebt een groot uithoudingsvermogen. Een dodentocht is niet meer dan een stevige wandeling, hoeveel keer heb je trouwens deel genomen ? En je kan bij een duurloop er nog stevig de pees opleggen. Welke fysieke uitdaging zou je in de toekomst nog eens willen doen ?

 

Een dodentocht een stevige wandeling noemen is wel wat overdreven want elke deelnemer komt zichzelf wel een paar keer tegen. Ikzelf heb hem nu 3 maal uitgedaan met als beste tijd 12 u50min.(dus binnen om 10 voor tien) Hier ligt misschien nog een uitdaging voor volgend jaar nu ik terug meer tijd heb om te trainen.

 

5) Als ik me niet vergis ga je in de zomer graag met je vrouw, dochter Kim, schoonzoon Stijn en de kleinkinderen op vakantie naar Frankrijk. Wat trekt je daar in het bijzonder aan ? En welke streek heeft jouw voorkeur ? 

 

In Frankrijk heb je zoveel verschillende mooie streken maar onze voorkeur gaat toch uit naar de Provence en de Languedoc (is streek rond Carcassonne). Als we daar zijn leven we naar het spreekwoord als God in Frankrijk; eens lekker gaan eten, lekker en veel aperitieven, s’avonds

bij het genot van een goede fles wijn filosoferen over het leven en vooral genieten van de kleinkinderen en van mekaar.

 

6) Wie jou op de club ontmoet ziet in je schaduw Louis Pauwels, of omgekeerd J Hoeveel jaren ken je Louis al en wat waardeer je in hem ?

 

Louis ken ik al van toen ik nog jong en knap was(nu alleen nog knap).Toen speelde ik bij de Clementboys in Bornem en Louis is mij toen verschillende keren komen vragen om bij Branst te komen spelen. (is niet doorgegaan door te weinig tijd om te trainen wegens veel overuren op werk). Daarna zijn we mekaar terug tegengekomen toen mijn schoonzoon Stijn terug naar Branst kwam (zie vraag 1).Wat ik in Louis het meest waardeer is dat hij steeds zijn mening geeft; klinkt het niet dan botst het maar…Wij hebben ook al vlammende ruzie gehad maar we leggen dat dan snel terug bij en zo moet het ook zijn.

 

7) Je houdt van gezelligheid en sfeer, en drinkt graag met vrienden en kennissen een pintje. Stel je moet een groot feest organiseren en beschikt hiervoor over een onbeperkt budget,waar zou je dat willen doen en wie mag er komen optreden ? Kies zowel een komiek als een zanger(es) of band. Laat je maar eens gaan.

 

Ten eerste zou ik willen zeggen dat een feest zonder je vrienden geen echt feest is. Als ik een band zou kiezen zou ik gaan voor Bruce Springsteen, Bryan Adams, Dire Straits of Coldplay. Kiezen is echt moeilijk!! Als komiek zou ik kiezen voor Phillippe Geubels wiens droge humor ik echt wel kan appreciëren.

 

8) Je draagt respect ook hoog in het vaandel, hoewel je ook al eens kritisch bent voor een scheidsrechter, is er wellicht een die je heel goed vindt, welke trainer en voetballer op top niveau bewonder je het meest ?

 

Laat me eerst stellen dat ik veel respect heb voor iedereen die scheidsrechter of lijnrechter wil zijn en blijven. Voor mij moet een scheids-of lijnrechter vooral eerlijk zijn,d.w.z. fouten maken mag want we zijn tenslotte nog steeds mensen maar deze fouten moeten dan voor beide ploegen gelden en niet één ploeg benadelen. Als trainer heb ik veel respect voor Pep Guardiola die overal waar hij komt met verzorgd en goed voetbal resultaten probeert te halen. Als voetballer ga ik voor verschillende Rode Duivels (beetje chauvinisme mag); Eden Hazard Kevin De Bruyne en ook wel Romelu Lukaku die met zijn beperkte techniek toch overal doet wat spitsen moeten doen:scoren..

 

9) Vervolledig volgende zinnen:

 

· Liefde is .... een werkwoord

· Ik drink graag……. Pils, donkere Trappist en een goed glas rode wijn

· Mijn favoriete gerecht is….. frit stoofvlees of rode kool met worst

· Politiek vind ik……..een noodzakelijk kwaad

· De gemeente Bornem is……..top om in te wonen

· joker……. Is de beste speler van KVS Branst

· Ouder worden ……….hoort bij het leven.

· Ik wou dat ik………nog lang gezond mag blijven.

· Horen zien en zwijgen ……. Is een vereiste om een goede cafébaas te zijn.

· Grootvader zijn is……….het beste dat je als mens kan overkomen.

 

10) Je carrière als werknemer zit er nu op, en je hebt ongetwijfeld in al die jaren levens- en werkervaring bepaalde zaken geleerd die je allicht wil meegeven aan de jonge(re) generaties.

Welke zijn je top drie ? Ga nooit werken voor het geld alleen maar zorg dat je je job graag doet… Laat het werk nooit voorrang krijgen op het gezinsleven…

Doe je werk zoals je graag zou hebben dat anderen voor jou zouden werken…

Bedankt Stanny ! Veel jaren en plezier nog bij onze club !

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem