March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Opnieuw geen punt(en) op verplaatsing

November 18, 2019

Verslag eerste elftal  KV Bonheiden - KVS Branst (zon. 17/11/2019 – 14:30 uur)

 

Uitslag:  1 – 0 (Rust: 1-0)

Selectie KV Bonheiden: Jens Ceuppens – Arthur Dalle – Dylan Van Keer – Jens Michiels – Frederick Struijlaert – Joren Nijs – Roel Andries – Keith De Hondt – Johan Lenie – Simon Verbruggen – Jasper Bosschaerts

 

Wissels KV Bonheiden: 73’ Johan Lenie out, Jorn Aerts in – 85’ Simon Verbruggen out, Michael Struijlaert – NG David Noëth en Filip Verheyen (GK)

 

Selectie KVS Branst: Sander De Batselier – Kenny Laevaert – Brahim Ben Sallam – Steven Maes – Jens Demul – Richard Simmy – Thomas Brigez –  Anass Boukandrouj – Nick Meert – Roel Van Hemert – Wiebe Bakker

 

Wissels KVS Branst : 61’ Anaas Boukandrouj out, Hamza Zaaf in – 75’ Richard Simmy out, Paavo Verbiest in, 85’ Steven Maes out, Tim Bakker in  – NG Jan Vergauwen (GK)

 

Doelpunten: 30’ Jasper Bosschaerts (1 – 0)

 

Gele kaart(-en) KV Bonheiden:  45’ Simon Verbruggen, 67’ Arthur Dalle, 90’+ 3 Jens Michiels

Gele kaart(-en) KVS Branst :  9’ Jens Demul, 23’ Thomas Brigez

 

Scheidsrechter: de heer Altan Cayir (7), bijgestaan door de heren Frans Gebruers (7) en Victor Fierens  (2)

 

 

Vijfde uitwedstrijd van het seizoen en opnieuw geen punten oogst voor geel-blauw. Het lijkt inderdaad tot nog toe een wederkerend probleem dat van zodra onze jongens de kerktoren van Branst achter zich laten dat het winnen van een wedstrijd geen haalbare kaart is. Oké, vanmiddag was de opdracht verre van eenvoudig, een uitstap naar leider KV Bonheiden dat nog maar twee keer verloren had en door vele volgers als de titel favoriet wordt bestempeld, tja dan weet je dat je zelf top moet zijn en hopen dat zij een mindere dag hebben. Daar kwam nog eens boven op dat Branst zijn goalgetter Djibril Pengé allicht voor enkele weken geblesseerd aan de kant moet blijven. Hij maakte zo wat 2/3de van onze doelpunten, dus dat opvangen was voor de trainer ook geen sinecure. Roel Van Hemert en Wiebe Bakker speelden voorin. Toeval of niet , achteraf bleek het onze eerste wedstrijd te zijn waarin we niet scoorden. Het lijkt zich ook vaak op details af te spelen, want hoewel we elke wedstrijd uit verliezen, vier op vijf keer was dat met het kleinste verschil (drie keer 3 – 2 en vandaag 1 – 0) Vanmiddag moesten we de eerste helft de wet van de sterkste ondergaan, nochtans stond er wel een goede organisatie bij ons.  KV Bonheiden beschikt over een groot veld zowel in de lengte als de breedte - net voor de wedstrijd werd het nog even op onorthodoxe wijze ge-effend - en dat speelt wel in hun kaart vermits er heel veel beweging in het elftal zit , ze beschikken met Johan Lenie ongetwijfeld over één van de sterkste aanvallende middenvelders van onze reeks. Die kerel was vanmiddag zowat overal te vinden.

De hoogtepunten of echte doelkansen zijn echter niet talrijk. Na 6’ een eerste dreiging voor ons doel, wanneer Simon Verbruggen weliswaar de bal hoog over trapt. De eerste echte doelkans, en wellicht onze enige de eerste helft valt op het kwartier, Thomas Brigez zet met een heerlijke pass Wiebe Bakker voor doel, Wiebe besluit echter te snel en trapt te wild over , hij had de tijd om dichter voor de doelman te komen, jammer. 23’ Mooie combinatie aanval van onze Scheldezonen, Roel Van Hemert wint duel en stuurt mooi de jarige Jens Demul weg, knappe voorzet volgt, Nick Meert devieert de bal met het hoofd iets te centraal om doelman Ceuppens echt in verlegenheid te brengen. De rest van deze eerste helft is het zowat achter het leder hollen voor onze jongens. Het is niet dat onze keeper Sander De Batselier grote reddingen uit zijn mouw moet schudden. Minuut 30 , toch de 1 – 0 achterstand, Jens Demul gaat centraal in een luchtduel kan niet bij de bal, die zo bij de vrijstaande Jasper Bosschaerts komt , met een gekruiste trap via de binnenkant paal ziet hij zijn poging binnen gaan. Dit is meteen ook de ruststand. Zaak is nu om na de koffie zolang mogelijk in de wedstrijd te blijven en hopen dat we een doelpuntje kunnen scoren. Meteen na de aftrap (47’) van de tweede helft met ongewijzigde teams,  moet kapitein Johan Lenie de 2 – 0 op het bord zetten, maar tot tweemaal toe trapt hij tegen de binnenkant van de paal, hier komen we erg goed weg. Als je denkt dat dit het sein is van de thuisploeg om nu door te zetten en definitief de wedstrijd naar zich toe te trekken, dan loopt het plots toch verrassend anders….. Niet dat wij tot grote mogelijkheden komen , maar onze ploeg blijft al bij al goed overeind en begint langzaam aan in zijn kansen te geloven. De aanvoer langs de flanken moet echter beter, iets wat tegen Hove Sport een week geleden beter verliep, daarom brengt coach Van Bossche Hamza Zaaf in de plaats van Anass Boukandrouj op rechts, maar deze wissel blijkt geen voltreffer, want nu komen ook geen voorzetten, nochtans is er die ruimte nu wel voor. Het laatste kwart van de wedstrijd voel je dat de thuisploeg zelfs begint te twijfelen, zeker nadat ze hun kapitein Lenie – allicht noodgedwongen – naar de kant halen. Bonheiden kruipt nu meer achter de bal de laatste 20 minuten en rekent op een counter, want Branst moet nu wel meer risico’s gaan nemen. Helaas moet één van de betere Scheldezonen vanmiddag Richard Simmy met blessure naar de kant, Paavo Verbiest komt op zijn plaats. De weinig opgekomen supporters krijgen wel spanning tot de laatste minuut, oogstrelend is het echter niet. Er komen 4 minuten bij en onze jongens worden naar voor gestuurd, Tim Bakker wordt er nog ingebracht ten koste van een verdediger, en ei zo na lijkt het nog te gaan lukken, wanneer Thomas Brigez in minuut 93 voorbij iedereen slalomt,  juist voor de rechthoek een overtal aan geelhemden is en net op het moment dat hij links of rechts de vrije man kan aanspelen, haalt Jens Michiels Thomas met een ‘slimme fout’ zoals dat heet Thomas onderuit. De thuisverdediger behoedt naar alle waarschijnlijkheid zijn team van een laat tegendoelpunt en puntenverlies. De donker gele kaart is mild, en met de laatste mogelijkheid de vrije trap is het alles of niets, Wiebe zijn poging gaat over de kooi van Ceuppens en meteen volgt het eindsignaal. Zo verliest een moedig strijdend KVS Branst van een sterkere tegenstander die het de tweede helft liet afweten, vooral na het verdwijnen van Johan Lenie, maar had het op het einde toch nog gekund.  Zo blijven we achter met een magere 3 op 15, en wordt het duel volgende week thuis tegen hekkensluiter SV Nielse ,dat nog steeds puntenloos is, bijzonder belangrijk. Van onderschatting zal geen sprake zijn, maar er zal collectief opnieuw moeten gestreden worden.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem