March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

10 VRAGEN AAN......Jens DEMUL

November 16, 2019

 1. Jens, vertel ons even waarom je op jonge leeftijd koos voor een avontuur in West-Virginia ?                                                                                                                                                                                                                                                                                      Ik had me altijd voorgenomen om zo snel mogelijk op mijn eigen benen te gaan staan. Later kwam dan het besef dat dit op jonge leeftijd toch niet zo evident leek te zijn. Tijdens mijn laatste seizoen als jeugdspeler bij Beerschot AC kreeg ik van een ex-jeugdspeler van de club het voorstel om mijn hogere studies en voetbal te gaan combineren in de States. Uit interesse wou ik wat meer informatie inwinnen over de combinatie van sport en hoge school in de US en sprak ik een ex-ploeggenoot van Beerschot aan die het seizoen voordien zelf de stap had gezet richting West-Virginia. Zo is de bal aan het rollen geraakt en was ik voor ik het goed en wel wist op weg naar een nieuw avontuur in West Virginia. Voor mij was dit een uitgelezen opportuniteit om nog steeds dagelijks te kunnen blijven voetballen, terwijl mijn hoger diploma te halen en tevens had ik zo toch de mogelijk om op jonge leeftijd op mijn eigen benen te leren staan. Een ervaring die ik iedereen die er interesse voor heeft zou aanraden.                                   

 2. Met welk niveau  kan je het voetbal daar bij je college club ‘de Bobcat’s’ vergelijken                                                                                                                                                                                                                                                                                            Het niveau van college soccer in de States is heel moeilijk te vergelijken met het niveau hier in België. De reeksen worden daar geografisch ingedeeld in conferences in plaats van op basis van rangschikking waarin de beste ploegen in een hogere reeks spelen. Dit betekent dat het niveau zeer gevariëerd is tijdens het seizoen. Gedurende de 4 jaar dat ik voor The Bobcats speelde had ik het geluk dat ik in een zeer amibiteuze, kwalitatieve groep terecht gekomen was en slaagde we er steeds in in de top 4 van onze conference te eindigen. Dit waren elk jaar opnieuw steeds 4 ploegen die hier in België comfortabel zouden meedraaien in eerste provenciale.                                                          

 3. Heb je bepaalde rituelen of bijgeloof bij het voetbal ? Vanwaar die voorkeur voor rugnummer 6 ?                                                                                                                                          

  1. Rituelen of bijgeloof bij het voetbal heb ik niet. Al bestaat een typische zondag voor de wedstrijd voor mij regelmatig uit lunch voor de TV bij het bekijken van de samenvatting van de wedstrijden uit eerste klasse en Europa van de avond voordien.
   Een voorkeur voor het rugnummer 6 zou ik het niet noemen. Mijn eerst seizoen bij KVS Branst had ik het rugnummer 3. Vermits het rugnummer 3 aan het begin van mijn tweede seizoen niet meer beschikbaar was, koos ik op dat moment voor het enige ander rugnummer waar ik ook in de States mee gespeeld had, rugnummer 6. Beide nummers had ik tijdens mijn jaren als jeugdspeler ook regelmatig en zijn toevallig ook de nummers die door mijn vader gedragen werden toen hij zelf nog voetbal speelde.                                                                                                                                  

 4. Als je een Bucketlijst moet invullen, wat worden dan de top 3 zaken die je absoluut wil realiseren?                                                                                                                        

  1. Zoals iedere voetballer in zijn carrière wel eens wil meemaken: promoveren

  2. Een roadtrip langs de west kust van de US ook nog zeker op het lijstje

  3. Mezelf professioneel opwerken naar de hoogst mogelijke functie zonder privé zaken te moeten opgeven                                                                                                                   

 5. Voor je uitstap naar de USA speelde je voor Beerschot en KSV Bornem, na je terugkeer als prille 20-er bij KVS Branst in derde provinciale, was dat niveau op zich geen ontgoocheling ?                                                                                                           

  De keuze voor KVS Branst was voor mezelf een bewuste keuze. Ik was op zoek naar een ploeg waar ik aan speelgelegenheid kon komen en die me tevens ook toeliet me te focussen op mijn professionele carrière. Een warme, familiale club als KVS Branst paste perfect in dit plaatje.                                                                                                                

 6. Wie wordt volgens jou kampioen in onze reeks ? en in eerste klasse ? in de Premier League en de serie A ?                                                                                                          

  1. In onze reeks lijken Willebroekse SV en KV Bonheiden mij de tweede kandidaten die het dit seizoen onderling zullen uitvechten.

  2. In de Belgische eerste klasse denk ik dat Club Brugge dit seizoen over alle kwaliteiten beschikt om de titel binnen te slepen.

  3. In de Premier League is het op dit moment een tweestrijd tussen Liverpool en Manchester City. Hier gaat mijn voorkeur uit naar Manchester City, maar blijf ik ook steeds van het standpunt dat de beste het steeds verdient.

  4. De serie A is een competitie die ik niet op de voet volg. Hier staan Juventus en Inter Milaan momenteel met voorsprong op kop. Het zou mij dan ook niet verbazen dat ze het onderling verder zullen uitvechten in de loop van het seizoen.             

 7. Welke speler maakte de voorbije seizoenen of dit seizoen de meeste indruk op jou ? (zowel bij Branst als bij tegenstander)                                                                         

  1. Ik denk dat onze kapitein, Kenny Lavaert, een zeer goede aanwinst is voor de ploeg als ook voor de club. Een speler met heel wat ervaring en de juiste mentaliteit waar heel wat jonge spelers in onze club naar kunnen opkijken en van kunnen opsteken.

  2. Als ik naar de spelers van onze tegenstanders de voorbije seizoenen kijk, blijft Zakaria El Asiri (ex-speler van K. Borsbeek Sport), mij het meeste bij. Een vinnige flankspeler waar ik meer dan mijn handen vol mee had tijdens onze uitwedstrijd op Borsbeek. Het verbaasde me dan ook niet dat hij verkozen werd tot speler van de reeks.                                                                                                                                                                                                                                                                                      8.   Je bent onze vaste strafschopnemer, je specialiteit en je mist maar heel zelden. Was dat in de jeugdreeksen ook reeds ? En hoe ga jij naar de stip ?                                                                                                                                                       Dit is niet steeds zo geweest. Tijdens mijn seizoenen als jeugdspeler werden de strafschoppen meestal opgeëist door de aanvallende spelers. In de US kreeg ik voor het eerst het vertrouwen van de coach om op regelmatige basis de strafschoppen te nemen. Tot op heden krijg ik dit vertrouwen ook van onze huidige coach en dit probeer ik dan ook niet te schaden. Het is ook met die gedachte dat ik de bal op de stip leg.                                                                                                                                                                                                                                9. Kies uit het volgende (géén jokers):

 

 • Meeneem chinees of Frituur

  • Frituur

 • LF verdediger of CV verdediger

  • LF verdediger

 • Wonen in een dorp of in een stad

  • Wonen in een dorp

 • Luxe all-in vakantie of Backpack reis

  • Luxe all-in vakantie

 • Kinderen of toch maar niet

  • Kinderen

 • Adidas of Nike

  • Nike

 • Film of muziek

  • Film

 • Basketbal of ijshockey

  • Basketbal

 • Luxe BMW of USA Limo                                                                                                                                                                                                                                                                         10. Je krijgt een prijs: een diner met een droomvrouw naar keuze (en nee, het mag niet je huidige partner zijn) J  wie wordt het ? en… waarom ?                                  

  • Simpel... De vrouw die al heel mijn leven voor mijn klaar staat en het meer dan verdiend om daar aan herinnert te worden... Mama.

    

    

    

    

    

    

    

    

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
 • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem