March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Broodnodige zege.

November 11, 2019

Verslag eerste elftal  KVS Branst – Hove Sport (zon. 10/11/2019 – 14:30 uur)

 

Uitslag:  3 – 0 (Rust: 2-0)

 

Selectie KVS Branst: Sander De Batselier – Kenny Laevaert  – Brahim Ben Sallam – Steven Maes – Jens Demul -  Richard Simmy – Thomas Brigez -  Wiebe Bakker  – Nick Meert – Roel Van Hemert - Djibril Pengé

 

Wissels KVS Branst :  62’ Djibril Pengé out,  Hamza Zaaf in  - 75’ Steven Maes out, Paavo Verbiest in - 81’ Richard Simmy out, Anass Boukandrouj in - NG Roel Van Cleemput (GK)

 

Selectie Hove Sport: Sam Van Der Heyden – Ndiaye Diop Abdou – Nick De Haes – William Fehervari – Randy Vertessen – Mamadou Sylla – Didier Vuylsteke De Laps – Matthias Muyters – Jordy Van Genechten – Mohamad Khalil – Cheikh Diakhate

 

Wissels Hove Sport:  66’ Mohamad Khalil out ,Wim Meeus in– 75’ Randy Vertessen out,Alioune Diouf in – 84’ Matthias Muyters out, Yves Moens in – NG Silas Baten (GK)

 

Doelpunten:  16’ Nick Meert (1 – 0) – 21’ Djibril Pengé (2 – 0) – 54’ Djibril Pengé (3 – 0)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst: geen

Gele kaart(-en) Hove Sport: geen

 

Scheidsrechter: de heer Lenn Fauconnier (3), bijgestaan door de heren Erkan Ozturk (5) en Johan Marcelis (8)

 

 

Als het van moeten wordt komt dat vaak het spelniveau niet ten goede, zo gaat dat in het voetbal. Na drie opeenvolgende nederlagen waarbij onze jongens telkens een voorsprong uit handen gaven waren we weggezakt in de rangschikking naar een 10de plaats met de adem in de nek van onze tegenstander van vanmiddag Hove Sport.  Rood-wit promoveerde vorige seizoen uit 4B via de eindronde, maar kreeg in aanloop van dit seizoen toch een enorme klap te verwerken door het plotse overlijden van hun afgevaardigde Rudy Van Daele.

Coach Van Bossche wijzigde zijn team, Wiebe Bakker en Roel Van Hemert keerden terug uit schorsing. Roel kwam mee voorin en op de linker flank speelde Nick Meert.  Prachtige herfstdag, heerlijk voetbalweer en een uitstekende grasmat, alweer.   Was het de druk ‘van moeten’ die bij beide ploegen wat verlammend werkte ? Feit was dat er behoorlijk veel afval in het spel te bespeuren was bij de beide teams. Eerste opwinding in minuut 8 wanneer Djibril Pengé de achterlijn haalt en de bal teruglegt naar de aanstormende Wiebe bakker die met een por in de rug uit evenwicht wordt gebracht, géén strafschop beslist de nochtans goed leidende ref Lenn Fauconnier. Hij laat in tegenstelling tot wat andere refs behoorlijk wat toe, daardoor ligt het spel niet veel stil en uw reporter is daar wel voorstander van. We vermelden dat zowel de thuisploeg als onze gasten uit Hove er – ondanks de inzet vooraf aan dit duel – een erg sportieve wedstrijd van maken, getuige daarvan geen enkele geel karton. 16’ Misschien wel de beste Scheldezoon vanmiddag Richard Simmy recupereert een bal op het midden en stuurt met slimme pass Djibril weg, die op zijn beurt Nick Meert vindt aan de tweede paal , Nick scoort zijn derde van het seizoen: GOOAAAAAAL ! 1 – 0.  Nauwelijks 5 minuten later  een ‘copy paste’ aan de linker kant, Wiebe Bakker zet zich goed door en met prima lage voorzet bereikt hij Djibril Pengé,  GOAAAAAAAAL ! 2 – 0 , we zijn nu wel efficiënt, want wegspelen doen we onze opponent zeker niet. Hove Sport herstelt het evenwicht en de thuisploeg speelt veel te laag , te traag en te veel ballen gaan achteruit. Het is vooral onze laatste pass die kwaliteit ontbreekt, want mits deze juist uit te voeren kon Roel Van Hemert wel een 3-tal keer alleen voor doel gezet worden. Deze tussenstand blijft ongewijzigd tot aan de rust. De bezoekers moeten het zich beklagen dat ze de eerste 10 minuten na rust niet efficiënt zijn om zich terug in de wedstrijd te knokken, want zowel langs Didier Vuylsteke, Jordy Van Genechten en Cheikh Diakhate komen ze tot mooie kansen. Vooral deze laatste moet na een inworp de aansluitingstreffer binnen trappen, géén 2 – 1, wel onmiddellijk de 3 – 0, opnieuw een knappe voorzet van Nick Meert die aan de verste paal door Djibril wordt binnen geknald, GOAAAAAAAAL !! 3 – 0 . Onze spits stond de voorbije 2 weken ‘droog’, maar met deze 2 goals staat zijn teller inmiddels op 15. Hij moet enkele minuten later echter geblesseerd naar de kant. Hamza Zaaf komt in zijn plaats. Na een goede mogelijkheid voor het rugnummer 11 Van Genechten, is het Roel Van Hemert die met goeie actie Hamza voor doel zet, hij kapt zijn laatste tegenstander goed uit, maar besluit dan helaas veel te slap op doelman Van Der Heyden. In het slotkwartier kan Wiebe Bakker zijn doelsaldo wat opkrikken, want hij komt in 1 minuut 2 keer alleen voor doel. Eerst trapt hij de bal van dichtbij nog op de paal, en de tweede keer duwt hij het leder te ver van zijn voet…. Jammer. Eerlijkheidshalve voegen we er aan toe dat Hove Sport geen zwaardere cijfers verdienden, want ook zij hadden hun kansjes, maar verschil in efficiëntie deed het hem vanmiddag, en dat is ook een kwaliteit. Mooi resultaat en verdiende zege, al is de eindstand van 3 - 0 niet de juiste weergave van het wedstrijdbeeld. Na deze zege blijven we evenwel hangen op een tiende plaats in het klassement, maar wordt de kloof wat groter met onze achtervolgers. De voetbalgoden mogen zeker na wat ongelukkige weken terug onze kant kiezen. Benieuwd of ze ook aan onze kant zullen staan volgende week als we naar de Eisenhowerlaan in Bonheiden afzakken  en daar ploeg in vorm en titelkandidaat KV Bonheiden partij moeten geven. De jongens van coach Wittocx behaalden net een erg knappe 15 op 18 . Onze Scheldezonen kunnen zich deze week dus voorbereiden op een lastige karwei, maar in voetbal weet je nooit.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem