March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

WAT EEN ANTICLIMAX !

October 20, 2019

 

Verslag eerste elftal  Schelle Sport - KVS Branst (zon. 19/10/2019 – 20:30 uur)

 

Uitslag:  3 – 2 (Rust: 0-0)

 

Selectie Schelle Sport: Tom Van Aelst – Jens Gorrebeeck – Maxim Bertels – Glenn Vroome – Arnaud Aerts – Rik Van Praet - Glenn Noben – Ronan Bal – Jonas Schelkens – Tarik Traizi – Jornn Van Akken

 

Wissels Schelle Sport: 56’ Jornn Van Aken out, Tycho Deckers in – 68’ Rik Van Praet out, Oscar Coppieters in – NG Robin Rochtus en Dylan Van Oppens (GK)

 

Selectie KVS Branst: Sander De Batselier – Kenny Laevaert – Brahim Ben Sallam – Roel Van Hemert – Jens Demul – Richard Simmy – Thomas Brigez – Hamza Zaaf – Wiebe Bakker – Nick Meert – Djibril Pengé

 

Wissels KVS Branst : 67’ Richard Simmy out, Abdoul Fofana in – 75’ Nick Meert out, Tim Bakker in -    NG Anass Boukandrouj en  Roel Van Cleemput (GK)

 

Doelpunten: 55’’ Djibril Pengé (0 – 1) – 57’ Nick Meert (0 – 2) – 65’ Jonas Schelkens (1 - 2) – 67’ Tarik Traizi (2 – 2) – 85’ Tycho Deckers (3 – 2)

 

Gele kaart(-en) Schelle Sport: 17’ Maxim Bertels , 26’ Arnaud Aerts, 52’ Jornn Van Aken, 54’ Glenn Vroome , 72’ Tycho Deckers

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  42’ Richard Simmy, 47’ Wiebe Bakker, 60’ Jens Demul, 67’ Thomas Brigez , 90’ Abdoul Fofana

 

Scheidsrechter: de heer Stijn Van Der Meulen (5), bijgestaan door de heren Jan Vissers (5) en Kenny Van Den Eynde (5)

 

WAT EEN ANTICLIMAX !

Na de knappe 9 op 9 een zaterdagavondwedstrijd uit bij Schelle Sport. Prachtig complex daar in de Kapelstraat, alleen de ene is liefhebber van kunstgras ,de andere dan weer niet. De scheidsrechter van dienst de heer Van Der Meulen had aanvankelijk blijkbaar geen trek in deze wedstrijd want liet beide ploegen tot 20 voor negen wachten in de spelerstunnel. De Scheldezonen wilden graag hun opmars in het klassement verdedigen, beide ploegen telden exact 12 punten na 7 wedstrijden. Eerste opwinding en ongeloof in minuut 13, KVS Branst met een aanval op rechts, bal wordt teruggelegd naar Richard Simmy die lijkt te gaan scoren maar onderuit wordt gehaald in de zestien, enkel Van Der Meulen ziet geen strafschop…… op zijn zachtste gezegd ‘bijzonder vreemd’… Nauwelijks een goede minuut later Wiebe met een dot van een mogelijkheid om de score te openen, bij een snelle omschakeling langs Thomas Brigez gaat de bal via Hamza Zaaf naar Wiebe, zijn lage trap gaat net naast de verkeerde kant van de paal…. 17’ tweede onbegrijpelijke beslissing van ref Van Der Meulen wanneer Maxim Bertels de botte bijl boven haalt en Nick Meert langs achter zwaar onderuit trapt…… slechts één sanctie mogelijk, maar ook nu vindt hij het slechts geel waard….. hij geeft uitleg aan onze protesterende spelers dat het ‘donkergeel’ (?) is…… 23’  opnieuw grote mogelijkheid voor onze jongens na knappe voorzet van Jens Demul, hij vindt Hamza Zaaf die te lang talmt en een tegenstander te veel wil uitkappen….. weg kans ! na het eerste kwart van de wedstrijd probeert de thuisploeg het evenwicht wat te herstellen en zoekt het vooral op links , maar kan onze doelman Sander De Batselier vooralsnog niet in de problemen brengen. Ondanks de eerste goede 25 minuten van onze jongens , een paar mooie doelkansen en enkele onbegrijpelijke scheidsrechterlijke beslissingen, belonen we onszelf niet en moeten we met 0 – 0 gaan rusten. Daar zal vooral de thuisploeg zeer tevreden mee geweest zijn. De tweede helft start met dezelfde 22 spelers.  Opnieuw neemt KVS Branst de wedstrijd in handen , minuut 54 een vrije trap na ‘gele’ overtreding van Glenn Vroome, de bal komt via Hamza voor doel, het leder wordt niet weggewerkt en valt voor de voeten van Djibril Pengé, hij laat er geen (kunst)gras over groeien en poeiert de bal tegen het net….. GOOOAAAL ! eindelijk de verdiende voorsprong, amper 2 minuten later gaat thuis doelman Van Aelst zwaar in de fout wanneer hij bij een spelhervatting de bal pardoes in de voeten van Djibril trapt, onze spits bedient Nick Meert die Van Aelst klopt: 0 – 2 !! GOOOAAAAL, géén mens die nog denkt dat de thuisploeg dit nog kan goedmaken, laat staan overbruggen. Temeer omdat net zoals vorige week onze defensie weinig of niks weggeeft, maar vanaf minuut 65 kantelt de wedstrijd volledig, weliswaar mede door toedoen van ref Van Der Meulen en zijn tweede assistent. We zijn geen slechte verliezers, maar het dient gezegd, de aansluitingstreffer komt er na een ingebeelde overtreding, de vrije trap wordt in de zestien gebracht, Roel Van Hemert raakt de bal niet goed en deze valt voor de voeten van Schelkens die met een zondagsschot op zaterdagavond de bal in de pin - voorbij een kansloze De Batselier - knalt: 1 – 2 , de thuisploeg tankt direct geloof en wil meer, 2 minuten later ,een lange bal wordt getrapt - richting Tarik Traizi -, die tijdens deze tweede helft zijn ploeg op sleeptouw neemt, aanvankelijk geen buitenspel, ware het niet dat de bal via een medespeler van Schelle nog gedevieerd wordt en zodoende Traizi enkele meters buitenspel staat, assistent Van Den Eynde aarzelt evenals Van Der Meulen, maar keuren dit goed….. 2 – 2, dit komt duidelijk hard aan want onze jongens lijken nu van de kook en de samenhang en overtuiging is volledig weg….. onbegrijpelijk, want je bent 65 minuten de betere ploeg. Maar dat zal voetbal zijn zeker ? Je voelt dat na de gelijkmaker het veld open ligt, en dat er allicht nog een doelpunt in de lucht hang, de thuisploeg zoekt opnieuw de aanval vooral over links met de scherp ingevallen Tycho Deckers en de klaarkijkende Tarik Traizi. Toch krijgen wij in minuut 75 opnieuw een grote scoringskans wanneer Hamza een knappe bal verstuurt naar Djibril, hij is eerst op de bal, maar chipt de bal over de uitgekomen Van Aelst naast….. Komt er nog een winnaar uit dit duel ? Helaas en vooral erg zuur valt er opnieuw vijf minuten voor affluiten een tegengoal. Ditmaal géén vingerwijzing naar het arbitrale trio, maar ‘chapeau’ voor de schoonheid van het beslissende doelpunt, Traizi zet een knap 1-2tje op, haalt de achterlijn en passt op het juiste moment naar de aanstormende Tycho Deckers die onze doelman van kortbij te grazen neemt…….3 – 2 grote vreugde bij de thuisploeg voor de onverwachte ommekeer, anticlimax voor geel-blauw, er blijft nauwelijks tijd over om nog iets terug te doen, hoewel in het slot Fofana met een schicht de thuisploeg nog doet schrikken, want de bal zoeft maar centimeters boven de dwarsligger. Zo blijven de Scheldezonen toch met een kater achter, want dit was opnieuw een vermijdbare nederlaag…..ok er waren daar de beslissingen in ons nadeel, maar we moeten de hand zeker in eigen boezem steken en lessen trekken na het wegvallen van onze organisatie in het laatste kwart van dit duel, dat gekruid werd met maar liefst 10 (!) gele kaarten, netjes verdeeld over beide elftallen. Een gemiste kans om in de top 5 van de rangschikking te blijven. Een kater van jewelste spoel je best zo snel mogelijk door met nieuw puntengewin, graag volgende week in de Buizerd, dan ontvangen we SV Aartselaar. Ook zij trokken dit weekend aan het kortste einde tegen KFC Putte (1 – 2 verlies).

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem