March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

10 VRAGEN AAN: Kenny LAEVAERT

October 15, 2019

 

 

 1. Vorig seizoen koos je – na een inmiddels erg mooie voetbalcarrière bij oa. Rupel-Boom, SK Heist, RC Mechelen, Beerschot en FC Mariekerke – verrassend voor velen voor KVS Branst? Je werd meteen uitgeroepen als Scheldezoon van het afgelopen seizoen, bleek het geen stap te snel terug ?

Ik vind voor mezelf van niet. De trainingsintensiteit en -frequentie op hoger niveau werden me iets teveel. Vooral de trainingen op zaterdagochtend werden moeilijker in te plannen in het drukke gezinsleven. En dan is de logische weg, een stapje terug. Dus ik was blij met het telefoontje van KVS Branst en ik mag zeggen dat het een geslaagd huwelijk is.
Het feit dat ik verkozen werd tot Scheldezoon is een leuke erkenning, maar een individuele prijs winnen binnen een team, blijft toch ook een stukje de verdienste van de hele ploeg. Het collectief zal voor mij altijd belangrijker zijn dan het individu.

 

2.  Je bent voor velen een gerespecteerd en gewaardeerd persoon en voetballer. Wat zijn voor jou belangrijke waarden die je meekreeg thuis en ook wil doorgeven ?

 

Respect is een belangrijke factor, zowel op als naast het veld. Je oogst wat je zaait.
En zelfreflectie... stel eerst jezelf in vraag, voor je gaat oordelen over een ander.
Verder denk ik dat doorzettingsvermogen gekoppeld aan de juiste instelling het verschil kan maken. Als je een bepaald doel voor ogen hebt, moet je ervoor durven gaan.
In dat opzicht zijn er 2 leuke quotes die me altijd zijn bijgebleven:
“Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus”
“Karakter wint van talent, als het talent geen karakter toont”

 

3. Wat is totnogtoe op sportief vlak het hoogtepunt uit je loopbaan ?  En het dieptepunt of grootste ontgoocheling ?

 

Na bijna 20 jaar voetbal in een eerste elftal, is het normaal dat er ontgoochelingen zijn.
Wedstrijden verliezen of zelfs een degradatie hoort nu eenmaal bij de sport.
Omgaan met het verlies is één ding, maar nog belangrijker zijn de lessen die je hieruit trekt om het volgende keer anders en beter te willen doen.

Anderzijds, er 1 hoogtepunt uithalen, is ook moeilijk. Er zijn immers zoveel mooie momenten waarop ik kan terugblikken. De promotie via de eindronde met Rupel-Boom naar 2e nationale, de 2 titels op rij met Beerschot-Wilrijk... ik zou nog wel even kunnen doorgaan.
Ik ben alleszins ontzettend blij met de kansen die ik gekregen heb en de carrière die ik heb kunnen uitbouwen.
Het zou mooi zijn daar nog 1 hoogtepunt aan te breien, nl. een promotie met KVS Branst. Dan heb ik in alle reeksen gespeeld, met uitzondering van de hoogste en de laagste.

 

4. Welke voetballers (zowel ploegmaat en tegenstander) maakte op jou de grootste indruk? Wie als trainer?

 

Ik ben zodanig veel goede voetballers tegengekomen, dat er eentje uitkiezen onbegonnen werk is. Iemand waar ik in het algemeen wel bewondering voor heb is Olivier Deschacht. Perfect voorbeeld van de juiste instelling en spelen naar je kwaliteiten.
Twee spelers waar ik zelf mee heb samengespeeld wil ik toch ook een speciale vermelding geven en dat zijn Davy De Smedt en Frank Magerman. Ik heb met hen fantastische momenten beleefd bij zowel Rupel-Boom als Beerschot-Wilrijk en veel van hen geleerd.
Als trainer kan ik niet anders dan Urbain Spaenhoven naar voren brengen.
We hebben 6 jaar samengewerkt en hij heeft een groot aandeel gehad in mijn ontwikkeling als voetballer, waarvoor ik hem nog steeds zeer dankbaar ben.

 

5. Als je een restaurantje gaat doen, welke keuken draagt dan jouw voorkeur ?

 

Uit eten gaan of zelf achter het fornuis staan, doe ik beiden best graag.
Thuis zal ik eerder kiezen voor de simpele Vlaamse boerenkost, wat met 2 kinderen dikwijls de beste optie is. Maar op restaurant mag het al eens wat verfijnder zijn. Ik zal daar bvb. nooit spaghetti bestellen. Mijn voorkeur gaat vooral uit naar de Franse keuken en dat mag gerust met aangepaste wijnen zijn.

 

6. Inmiddels weten we bij KVS Branst dat je een begenadigd meezinger en kenner van de Vlaamse schlagers bent. Wie is je favoriet met welk nummer ?

 

Ik denk dat ik er van thuis uit wat ingerold ben. Ik hou van verschillende genres, maar Nederlandstalige muziek in het algemeen (niet enkel de Schlagers of meezingers) geniet zeker en vast mijn voorkeur. Ik ben een grote fan van Marco Borsato, maar ook Kleinkunst staat geregeld op. Mijne favoriete meezinger... effe denken...
Jo Vally – Aan alle vrouwen die ik heb gekend.

 

7. Hoe beoordeel je het potentieel van de huidige spelerskern bij KVS Branst ?

  Na de vele vertrekkers eind vorig seizoen, mag ik stellen dat de sportieve cel fantastisch werk geleverd heeft. Er is opnieuw een groep samengesteld die in staat moet zijn om in deze reeks een rol van betekenis te kunnen spelen. We hoeven voor niemand onder te doen.
  Kwaliteit is er voldoende aanwezig in elke linie en ik vind ook dat de mentaliteit goed zit.
  De trainer is daarin zeker een belangrijke factor. Ik denk dat hij de juiste man op de juiste plaats is en met zijn ervaring perfect weet hoe hij zowel de groep als spelers individueel moet (bij)sturen.

   

  8.  Je bent 36 jaar en wenst na dit seizoen nog 1 jaar door te gaan als voetballer, maar wat daarna ? Wil je een trainersdiploma halen ? of andere sportieve ambities ?

   

  Nog 1 seizoen wil ik er zeker bij doen en dan zien we wel hoe de kaarten liggen.
  Dat ik na m’n spelerscarrière in het voetbal ga blijven, lijkt me een logisch vervolg.
  Als je sinds je 5 jaar op de grasmat staat, kan je dat moeilijk loslaten.

  In welke functie dat zien we later wel. De nodige diploma’s halen is daarbij de eerste stap.
  Ik mag nog zo ervaren zijn als speler, als trainer heb ik nog alles te leren.

   

  9. Kies uit volgende dilemma’s: (je hebt geen jokers)

  • Vis of vlees (welke vis , of vlees ?)

  Vlees

  • Will Tura of André Hazes

  Will Tura

  • Ronaldo of Messi

  Messi

  • De Ardennen of de Vlaamse kust

  De kust

  • Geel-blauw of paars-wit (een beetje gemene vraag, ik besef het)

  Geel-blauw

  • Tuinieren, een boek lezen of televisie kijken

  Tuinieren

   

  10. Heb je een bepaald bijgeloof (ritueel) voor een wedstrijd ?

   

  Bijgeloof of een ritueel heb ik niet echt. Wat wel standaard is op de wedstrijddag...
  Mijn weelderige haardos wordt eerst nog even lekker kort gezet.
  Nadien trek ik me meestal terug in de garage om alles klaar te zetten voor de wedstrijd.
  Alle schoenen worden nog eens gecontroleerd en ingevet. Met vuile schoenen durf ik de prachtige grasmat van KVS niet te betreden – Waarvoor dank Leander!

   

   

  Bedankt Kenny ! Veel succes nog met onze club !

  Share on Facebook
  Share on Twitter
  Please reload

  Volg ons
  Please reload

  Archief
  • Facebook Basic Square

  © Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem