March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

ONNODIG MOEIZAME, MAAR TERECHTE WINST VOOR GEEL-BLAUW.

October 7, 2019

 

Verslag eerste elftal  KVS Branst – Zennester Hombeek (zon. 06/10/2019 – 15:00 uur)

 

Uitslag:  2 – 0 (Rust: 0-0)

 

Selectie KVS Branst: Sander De Batselier – Kenny Laevaert  – Brahim Ben Sallam – Roel Van Hemert – Jens Demul – Richard Simmy – Thomas Brigez -   Wiebe Bakker  – Anass Boukandrouj -  Nick Meert –   Djibril Pengé

 

Wissels KVS Branst :  58’ Anass Boukandrouj out, Abdoul Fofana in - 79’ Nick Meert out , Paavo Verbiest in – 87’ Thomas Brigez out, Fabio Van Dooren in  - NG Jan Vergauwen (GK)

 

Selectie Zennester Hombeek: Dieter Ghys – Dylan Van Nieuwenhove – Roel Teughels – Wouter Janssens – Pieter Devrieze – Kenneth Van Assche – Berend Van Den Broeck – Nassim Tanjaui – Dario Biesemans – Quinten Himpe – Tijs Putteman

 

Wissels Zennester Hombeek: 58’ Dario Biesemans out, Wouail Mechqouq in – 79’ Tijs Putteman out, Jordi De Maeyer in – 86’ Roel Teughels out, Wout De Wolf in – NG Simon Verbergt (GK)

 

Doelpunten:  74’ Djibril Pengé (1 – 0), 90’ Djibril Pengé (2 – 0)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst: 65’ Roel Van Hemert, 86’ Djibril Pengé

 

Gele kaart(-en) Zennester Hombeek :  90’ Kenneth Van Assche

 

Scheidsrechter: de heer Jean-Claude Huens (3), bijgestaan door de heren Bart Van Limbergen (2) en Michaël Kopczynski (6)

 

 

Derde opeenvolgende thuiswedstrijd voor onze Scheldezonen, onze gasten van Zennester Hombeek organiseerden dit weekend hun mosselfestijn van daar  - op hun verzoek - de wedstrijd eerst in Branst. Op een ronduit heerlijke grasmat – opnieuw schitterend werk van onze terreinverzorger Leander - moesten onze jongens trachten de zege van vorige week tegen Leest United te bevestigen. Kapitein Kenny Laevaert en Thomas Brigez keerden terug uit kwetsuur, en vooral Thomas gaf meteen een erg goede indruk.  Typisch Belgisch herfstweer met veel regen en wind, hield allicht wat toeschouwers thuis, alsook heel wat thuiswedstrijden van andere clubs in onze regio.  KVS Branst verraste ons aangenaam met nu wel een scherp wedstrijdbegin, van bij aanvang  wat mogelijkheden via onze spits Djibril. Maar de eerste echte grote kans is er na 10’ voor Hombeek, een vrije trap op links wordt scherp voor doel gebracht, via de vuisten van onze doelman Sander De Batselier komt het leder voor de voeten van Quinten Himpe, zijn poging wordt in extremis  afgeblokt. Amper één minuut later, hoekschop voor de thuisploeg, Wiebe brengt mooi voor doel, knappe détente van Nick Meert, doelman Ghys behoedt zijn ploeg met ultieme reflex op de doellijn van een 1 – 0 achterstand.  12’ Djibril in stelling gebracht  via Brahim Ben Sallam, doelman Ghys komt uit, maar onze spits is eerder op de bal, hij probeert om recht te blijven , waar contact maken met de keeper zeker mogelijk was, uiteindelijk glijdt Djibril uit en weg mooie kans. We spoelen dan 20 minuten verder (34’), Jens Demul met krachtige uithaal aan de 16, Ghys weert de bal centraal waar Anass Boukandrouj moet scoren, doch dat niet doet en zo laten we het jammer genoeg wat afweten in efficiëntie.  37’ de bezoekers nu met een oprukkende verdediger Wouter Janssens , speelt via aflossingspunt de bal in en wordt door niemand van ons opgepikt, zijn lage schuiver gaat voorlangs, dit had een koude douche geweest, … die douche komt er letterlijk wel even voor rust als de hemelsluizen open gaan. Vlak voor de koffie stuurt Wiebe opnieuw Djibril weg, maar hij lijkt vanmiddag niet in vorm,  talmt te lang en weg kans…. Zo gaan we met een brilscore rusten en doen we onszelf toch tekort. Naar onze mening moet tegen deze tegenstander vooral het tempo naar omhoog en dat zal ook ongetwijfeld T1 Karel Van Bossche hebben aangegeven in de kleedkamer. Beide elftallen verschijnen ongewijzigd aan de aftrap voor de tweede helft. Eerste grote gevaar opnieuw voor onze jongens langs Roel Van Hemert na een vrije trap, de poging wordt met mooie save onschadelijk gemaakt door doelman Ghys. 63’ Lang opgezette 1 -2 tussen Wiebe Bakker en de pas ingekomen Fofana, Wiebe met identieke fase als Djibril in de eerste helft, eerst op de bal voor de uitgekomen Ghys, maar ook hij ontwijkt het contact met het bezoekende sluitstuk, blijft wel net op de benen en speelt Fofana aan die centraal voor doel de bal over trapt, de ongerustheid op de bank stijgt, want je weet  hoe dergelijke wedstrijden vaak uiteindelijk aflopen. 66’ nu mooie rush van Nick Meert op rechts, zijn lage voorzet komt bij Djibril die aanneemt en draait , opnieuw net niet, hij trapt nipt naast. Het lijkt maar niet te lukken vanmiddag. Maar ook nu begint een beslissende fase langs Fofana die met een geweldige pass Djibril aan de verste paal kan bereiken, nu gaat de bal wel voorbij Ghys tegen het net…….. GOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAL !! wat een opluchting. Even later kapt Fofana zich vrij en stuurt een raket richting doel, het leder zoeft niet ver naast. De spanning blijft echter tot het einde van de wedstrijd, de bezoekers creëren niet echt open doelkansen , maar dwingen wel wat hoekschoppen af en dan blijft het altijd uitkijken, maar Roel Van Hemert, een attente Sander De Batselier en C° kunnen vanmiddag  de nul houden, en in het absolute slot krijgt Djibril nog twee uitstekende mogelijkheden, waarvan hij er eentje benut en zijn tiende van deze competitie binnen trapt  GOOOAAAAAL ! 2 – 0, meteen de eindstand, we vermelden dat we een prima scheidsrechter Huens met dito assistenten aan het werk zagen die steeds controle over het gebeuren hadden. Volgende zondag alweer een thuiswedstrijd (vierde op rij), dan wordt het ongetwijfeld andere koek met het bezoek van  Sp. Tisselt , jaren een vaste waarde in tweede provinciale en verrassend gedegradeerd afgelopen seizoen. De jongens van Frank Staes zijn na een wat tegenvallende start (1 op 9)  intussen met een mooie 7 op 9 goed op dreef en willen maar wat graag zo snel mogelijk hun plaats in tweede provinciale heroveren. Hun aanvaller Benali vond maar liefst 7 keer de weg naar doel in de afgelopen drie wedstrijden, we zijn dus gewaarschuwd. Supporters op Post !

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem