March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Tevreden over het resultaat, echter heel wat minder over de prestatie.

September 30, 2019

Verslag eerste elftal  KVS Branst – Leest United (zon. 29/09/2019 – 15:00 uur)

 

Uitslag:  4 – 2 (Rust: 0-0)

 

Selectie KVS Branst: Sander De Batselier – Paavo Verbiest  – Brahim Ben Sallam – Roel Van Hemert – Jens Demul – Richard Simmy –  Wiebe Bakker – Hamza Zaaf – Nick Meert – Matthijs Joos -  Djibril Pengé

 

Wissels KVS Branst : 25’Hamza Zaaf out, Anass Boukandrouj in - 65’ Matthijs Joos out , Abdoul Fofana in – 80’ Paavo Verbiest out, Tim Bakker in  - NG Roel Van Cleemput (GK)

 

Selectie Leest United : Jarne Van Den Bogaert – Jens Urbain – Stef Jacobs – Lenny Van Den Broeck – Kenneth Vereycken – Gert De Rooster -  Matthias De Prins – Brian Bouwmeester – Jarne Bouwmeester – Alessandro Di Tarranto – Erdinc Asverin

 

Wissels Leest United: 55’ Jarne Van Den Bogaert (GK) out, Tomas Smet in – 60’ Lenny Van Den Broeck out, Fernando Piqué in – 70 Kenneth Vereycken out, Dion Smajli in – Arne Mertens (NG)

 

Doelpunten:  48’ Nick Meert (1 – 0), 52’ Djibril Pengé (2 – 0), 65’ Brian Bouwmeester (2 – 1), 73’ Djibril Pengé (3 – 1),  85’ Erdinc Asveran (3 – 2), 90’ Wiebe Bakker (4 – 2)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst: 25’ Richard Simmy , 60’ Jens Demul

 

Gele kaart(-en) Leest United : 43’ Stef Jacobs

Rode kaart(-en) Leest United : T1 Kurt Van Barel

 

Scheidsrechter: de heer Mustapha Hajou (4), bijgestaan door de heren Omer Yourulmaz (2) en Abdou Banajka (6)

 

Tevreden over het resultaat, echter heel wat minder over de prestatie.

Het blijft zoeken naar de juiste formule en veldbezetting , dat is ook de analyse na een tweede thuiszege vanmiddag aan de Buizerd tegen Leest United. Opnieuw puzzelen voor onze trainers Karel en Louis, enerzijds door de onbeschikbaarheden van Thomas Brigez, Kenny Laevaert en deze week kwam Steven Maes er bij met achillespees blessure. Bouwen aan een nieuwe ploeg vraagt zijn tijd en wat geduld, echter moeten voetballers beseffen dat waar je ook staat op het veld er inzet en karakter moet getoond worden wil je succesvol zijn.

Vandaag was er meteen al een zespunten wedstrijd op de kalender.  Leest United via de eindronde gepromoveerd naar derde provinciale had na 4 wedstrijden nog geen punten verzameld, Geel-blauw deed vooralsnog niet veel beter en had drie op twaalf. Coach Van Bossche bracht Matthijs Joos voorin aan de aftrap en er was ook een basisplaats voor Paavo Verbiest.  Anass Boukandrouj begon op de bank.  De thuisploeg neemt wel bij aanvang van de wedstrijd het meeste initiatief maar het niveau was niet van die aard dat we tot goede doelkansen komen. Na 8’ een eerste doelpoging via Wiebe Bakker, zijn poging gaat via bezoekende verdediger in hoekschop. Het eerste halfuur zijn Wiebe en Nick Meert de meest bedrijvige jongens op het veld, eerstgenoemde zakt nadien volledig weg en doet in balverlies veel te weinig, Nick daarentegen mag tevreden op zijn prestatie van vanmiddag terugblikken en geeft op zijn ontgoocheling van vorige week (gewisseld na 7’ vanwege rode kaart doelman) een gepast, sportief antwoord. Prima Nick ! 35’ Djibril met kans, zijn schot is te zwak en hobbelt naast de verste paal buiten, ook onze spits is de eerste helft zowat onzichtbaar. Intussen is Hamza Zaaf reeds naar de kant gekomen met een hielspoor blessure (25’), opnieuw een tegenslag. We noteren voor rust nog een infiltratie van de ingevallen Anass Boukandrouj, hij trapt met links, doelman Van Den Bogaert tipt het leder over de dwarsligger. Dat was zowat alles wat er te beleven viel in deze eerste kansarme 45 minuten.

Onze Scheldezonen komen veel beter uit de kleedkamer en zijn het vierde kwartier veel meer op niveau. 48’ Nick Meert van op ruime afstand (+25 meter) met een stevige uithaal, de Select bal verdwijnt zowaar mooi buiten bereik van de grijparmen van doelman Van Den Bogaert tegen het net, toch wel een ontlading, want het besef dat het vanmiddag niet mag fout gaan legt hier en daar toch wat druk. GOOOOOOOOOOOOOOOOOOAAAAAAAAAL, Goal ! Goal Goal !! 1 – 0, knap doelpunt. Kort er na zien we Djibril Pengé –  tot dan vrij onopvallend  – ook op doel knallen…. De bezoekende keeper – die al twijfelachtig was vooraf met een blessure – kan niet voluit afzetten en komt niet bij de bal…..GOAAAAAAL !! 53’  gespeeld en plots een marge van 2 doelpunten en een doelman die het veld noodgedwongen moet verlaten ….. géén tweede doelman bij Leest United beschikbaar, zodoende verschijnt speler Tomas Smet tussen de palen. We noteren opnieuw een 100 % doelkans bij een uitbraak van Djibril, hij komt oog in oog met de nieuwe doelman, wil onbaatzuchtig afleggen op de gevolgde Nick Meert, in extremis zit er nog een voetje tussen van een terugkerende verdediger, zelf afwerken en de 3 – 0 had op het bord gestaan en was de kous zeker af….. maar wat we daarna van onze jongens zien is toch wel verbijsterend.  We zakken veel te laag in , verdedigen veel te ver van onze tegenstanders, doen alsof we druk gaan zetten, maar brengen Leest zelf terug in de wedstrijd, echt onbegrijpelijk en frustrerend. In plaats van 3 – 0 volgt in minuut 65 de aansluitingstreffer, een lage voorzet voor doel, en Brian Bouwmeester – totaal vrij gelaten – kan simpel binnen duwen. De blauwhemden krijgen hierdoor terug het geloof en de thuisploeg is volledig los zand. We zien toch nog eens een goed opgezette counter van de Scheldezonen, het begint bij de goed ingevallen Abdoul Fofana, pass naar Wiebe die verlegt naar de mee opgerukte Anass Boukandrouj, hij talmt net iets te lang, zijn poging gaat via de handen van Tomas Smet in corner. 70’ een zucht van opluchting nu , want opnieuw erg veel ruimte op rechts bij een bezoekende aanval, Di Taranto ziet zijn trap tegen de kruising belanden. 77’ Djibril vindt de ruimte die Leest nu wel laat omdat ze wat meer risico’s nemen en hoger spelen, ook met de inbreng van Fernando Piqué – onze spits Pengé aarzelt niet en trapt erg mooi zijn 8ste van het seizoen binneeeeeeuh !!       3 – 1 , kunnen we nu verstandig de wedstrijd op slot zetten ?  In het slot van deze partij echter opnieuw geknoei , een voorzet in onze zestien, Brahim Ben Sallam met ongelukkige interceptie, legt de bal panklaar voor Erdinc Asverin en deze brengt opnieuw spanning voor de extra speelminuten die gaan volgen. Een elfde tegendoelpunt in vijf wedstrijden, dit is een statistiek die snel beter moet worden. Maar opnieuw, dit is absoluut niet enkel te wijten aan de defensie die op positioneel vlak wel veel beter moet staan, op het middenveld zijn veel te weinig lopende mensen en de afwezigheid van onder meer Thomas Brigez laat zich hier duidelijk voelen. De allerlaatste aanval levert geel-blauw het verlossende doelpunt op via Wiebe Bakker….. Uiteindelijk wel een verdiende 4 – 2 zege, omdat we meer kansen noteerden voor Branst,  daarentegen toonden de bezoekers mentaliteit, vechtlust en veerkracht…. Ingrediënten waar wij de komende weken hard aan moeten werken, willen we meer zeges binnen halen, we zien diverse  goede spelers op de grasmat, maar nog geen elftal dat voor elkaar de longen uit het lijf loopt en te veel jongens die de richtlijnen naast zich neer leggen of niet coachbaar zijn…. Maar goed, na drie op twaalf is het resultaat even prioritair, en is er wel wat opluchting en blijdschap…. Nu nog met zijn allen het besef waar we beter kunnen. Volgende zondag 6 oktober derde opeenvolgende thuiswedstrijd, we ontvangen dan opnieuw een promovendus met Zennester Hombeek. Supporters op post !

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem