March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Ondermaatse eerste helft aan basis van tweede verlies.

September 15, 2019

Verslag eerste elftal  KFC Putte - KVS Branst (zon. 15/09/2019 – 15:00 uur)

Uitslag:  3 – 1 (Rust: 2-0)

Selectie KFC Putte: Bram Rijmenams – Jasper Spruyt – Pieter Van De Mosselaer – Jordi Wouters – Floran Magriet – Ken Vets – Jeroen Troch – Kevin Papen – Nunes Soares – Robby Janssens – Michaël Pollet

 

Wissels KFC Putte: 46’ Michaël Pollet out, Stig Van Peer in – 83’ Kevin Papen out, Yoran Mylemans in –  Ken De Rijck (NG) – Frederik Baeten (GK)

 

Selectie KVS Branst: Sander De Batselier – Kenny Laevaert – Brahim Ben Sallam – Steven Maes – Jens Demul – Richard Simmy – Roel Van Hemert – Hamza Zaaf – Anass Boukandrouj – Nick Meert – Djibril Pengé

 

Wissels KVS Branst :  46’ Kenny Laevaert out, 46 Paavo Verbiest in – 67’ Anass Boukandrouj out, Matthijs Joos in – 82’ Hamza Zaaf out, Tim Bakker in – NG Roel Van Cleemput (GK)

 

Doelpunten: 7’ Robby Janssens (1 – 0), 41’ Michaël Pollet (2 – 0), 65’ Robby Janssens (3 – 0), 90’ Djibril Pengé (3 – 1)

 

Gele kaart(-en) KFC Putte: 65’ Floran Magriet, 67’ Nunes Soares

Tweede Gele kaart / Rood : 79’ Nunes Soares

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  40’ Steven Maes , 57’ Hamza Zaaf

 

Scheidsrechter: de heer Geert Mertens (3), bijgestaan door de heren Bram Herreweghe (4) en Michel Van De Wouwer (3)

 

.

Mooie nazomerdag aan de Heuvel in Putte. De gastheren telden net als de Scheldezonen 3 op 6 punten en verloren naar verluidt vorige zondag onterecht van KFC Katelijne. Ze hebben dit seizoen uitgesproken ambitie om een rol van betekenis te spelen in deze competitie. Spelmaker Jeroen Troch keerde terug in de basiself. Bij geel-blauw géén Wiebe Bakker, Thomas Brigez en Younes Achter…. Dat dit wat veel zou zijn van het goede werd na de wedstrijd ook bevestigd. De Scheldezonen startten veel te slap en inspiratieloos aan deze wedstrijd. Lopende mensen werden niet opgepikt, en de thuisploeg was ook veel gretiger. Al na 7 minuten lopen we onnodig achter de feiten aan, de bal is op rechts, Nick Meert laat zich te gemakkelijk uitschakelen, voorzet volgt, drie geel-blauwe verdedigers in de grote rechthoek, met enkel Robby Janssens in de buurt, deze laatste valt de bal wel aan in tegenstelling tot onze defensie en het rugnummer 20 kopt gemakkelijk de 1 – 0 voorsprong binnen voorbij een kansloze Sander De Batselier. Als je dan hoopt dat dit onze jongens zou wakker schudden, kom je bedrogen uit… Djibril Pengé staat te geïsoleerd en wordt nauwelijks in stelling gebracht, laatste bal heeft te weinig kwaliteit en het middenveld van KFC Putte is de meerdere van de onze. Niet dat de thuisploeg veel kansen kan creëren , maar de wil om er iets van te maken is groter en dat is vooral een mentaliteits kwestie. 34’ Nunes slalomt op rechts , zijn lage doelpoging gaat maar net voorlangs. 40’ plots een vreemde beslissing van de referee met grote gevolgen… De grensrechter ziet een overtreding op Steven Maes en geeft dit aan… de scheidsrechter fluit echter in het voordeel van de thuisploeg, met een gele kaart er bovenop voor Steven…bizar. Niettemin onze defensie staat wat te slapen als de bal in de zestien wordt gebracht, en Michaël Pollet wel héél gemakkelijk de 2 – 0 binnen mag trappen….In tegenstelling tot vorig seizoen incasseren we totnogtoe te gemakkelijk tegengoals en dat is wel een probleem, géén vingerwijzing naar onze achterhoede, want verdedigen doe je als team, maar te veel jongens pikken hun verantwoordelijkheid niet op zoals het hoort. Pas in minuut 43 de eerste dreiging (!) van onze jongens, maar wel een erg mooie kans, snelle spelhervatting via Roel Van Hemert, Djibril neemt de bal goed mee in zijn loop via de borst, hij komt een fractie te laat om doelman Rijmenams te verschalken. Slechts één minuut later een persoonlijke actie van Hamza Zaaf, die zijn opponent uitschakelt en in de rechthoek infiltreert, zijn gekruiste trap is nog net in het bereik van de doelman. In deze slotminuten van de eerste helft hadden we onszelf terug in de wedstrijd kunnen brengen. Helaas gebeurt dat niet en moeten we met een dubbele achterstand naar de vestiaire. Kapitein Kenny Laevaert kan met een hamstringblessure niet verder en wordt vervangen door Paavo Verbiest. Bij de thuisploeg blijft Michaël Pollet in de kleedkamer. De tweede helft toont de thuisploeg toch een ander gezicht en blijken ze in de eerste doorgang blijkbaar al heel wat energie te hebben verspeeld, uiteraard met een 2 – 0 voorsprong is het aan ons om initiatief te nemen. 65’ Sleutelmoment, Roel stuurt Djibril weg, onze spits komt één op één met de thuisdoelman, erg jammer maar onze spits kan de aansluitingstreffer niet maken, want dat had allicht onze ploeg het nodige elan kunnen geven om nog iets uit de brand te kunnen slepen. Integendeel , nauwelijks 5 minuten later, de thuisploeg opnieuw langs rechts via Nunes Soares die de bal naar de tweede paal brengt, Robby Janssens is sneller op de bal dan Paavo Verbiest en trapt de onoverbrugbare 3 – 0 voorbij Sander. Dit is efficiënt van de thuisploeg en voor ons beteknt dit de boeken toe. 76’ Te late ingreep van Nunes Soares en bovendien gevaarlijk inkomen van deze rechterflanksspeler op Hamza, iedereen verwacht een terechte tweede gele kaart van scheidsrechter Mertens, maar die blijft op zak, de coach van KFC Putte denkt oef, snel maar wisselen deze speler, maar net als hij het terrein gaat verlaten roept hij nog wat ‘onvriendelijke taal’ richting onze trainer, de eerste assistent neemt hier zijn verantwoordelijkheid en geeft dit door aan de scheidsrechter, die hem terecht met een tweede geel karton uitsluit. De 10 laatste minuten moet de thuisploeg dus verder met een man minder, maar hun verdiende zege komt niet meer in gevaar, ondanks de late eerredder van Djibril Pengé die zijn vijfde treffer van het seizoen maakt. Zo oogsten we een wat magere 3 op 9 na drie wedstrijden. Het moet gewoon beter, dat is de conclusie, te veel spelers haalden vanmiddag nooit hun niveau en dan wordt het uiteraard erg moeilijk. Er volgen nu 4 thuiswedstrijden, dus tijd om even voor de spiegel te staan en zelfkritisch te zijn. Alleen dan kan er terug puntengewin volgen, want nu is het veel te slappe koffie. Nieuwe kansen volgende zondag 22 september wanneer KFC Katelijne op bezoek komt. Supporters op post !

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem