March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Verdiende deugddoende zege, weliswaar zonder glans.

September 9, 2019

Verslag eerste elftal  KVS Branst – KFC Kontich B (zon. 08/09/2019 – 15:00 uur)

Uitslag:  3 – 1 (Rust: 0-0)

Selectie KVS Branst: Sander De Batselier – Kenny Laevaert – Brahim Ben Sallam – Steven Maes – Jens Demul – Richard Simmy – Roel Van Hemert – Wiebe Bakker – Anass Boukandrouj – Hamza Zaaf – Djibril Pengé

Wissels KVS Branst : 59’ Anass Boukandrouj out –  Nick Meert in – 73’ Hamza Zaaf out, Younes Achter in – 86’ Wiebe Bakker out, Paavo Verbiest in - NG Roel Van Cleemput (GK)

Selectie KFC Kontich B: Glenn Van Oostveldt – Stef Van Baarle – Yoran Thys – Andreas Kliché – Rico Van Esser – Jari Verdoren – Taibi Mohammed – Tibo Kreydt – Thomas Van Soom – Nils Somers – Jamal Abo Kaf

Wissels KFC Kontich B: 46’ Nils Somers out, Yassine El Boudakhani in – 68’ Thomas Van Soom out, Liam Vercammen in – 77’ Jamal Abo Kaf out, Giovanni Lomby in – NG Aster Hardijzer

Doelpunten:  49’ Djibril Pengé (1 – 0) , 63’ Djibril Pengé (2 – 0), 74’ Djibril Pengé (3 – 0), 80’ Jari Verdoren (pen.: 3- 1)

Gele kaart(-en) KVS Branst: 85’ Wiebe Bakker

Gele kaart(-en) KFC Kontich B :  31’ Glenn Van Oostveldt, 89’ Taibi Mohammed

Scheidsrechter: de heer Wim Vermijlen (4), bijgestaan door de heren Bjorn Saliën (8) en Jürgen Jansegers (2)

Verdiende zege, weliswaar zonder glans.

Uiteraard was er zondagmiddag omstreeks kwart voor vijf een gevoel van opluchting na een terechte zege van onze eerste wedstrijd voor eigen publiek aan de Buizerd. Doorspoelen van de nederlaag bij Hallaar vorige week heet dat dan. Liep het vandaag van een leien dakje ? Neen, bepaald niet, maar dat kwam niet zozeer door de sterkte van onze tegenstander KFC Kontich B, maar vooral door een gebrek aan efficiëntie in de zestien, want doelkansen voldoende deze middag. Reeds in de openingsminuut knappe aanval opgezet via Roel Van Hemert die Wiebe Bakker op links wegstuurt, lage voorzet naar Djibril die devieert en met een knappe reflex weerhoudt doelman Glenn Van Oostveldt ons van een vroege voorsprong. Jammer, want dan ga je allicht snel vertrouwen tanken en op dit elan kunnen doorgaan, daarna is het wachten tot minuut 18, nu een voorzet van Roel naar de tweede paal waar Hamza Zaaf staat, hij is net iets te laat op de bal en schiet hoog over. 25’ Knappe bal van Wiebe Bakker naar Djibril die oog in oog komt met de bezoekende doelman, hij trapt de 100 % kans in het zijnet. Nauwelijks 5 minuten later zet Roel Van Hemert zich centraal op kracht door en schudt hij zijn tegenstanders af, hij lijkt te gaan scoren maar ook hij raakt de bal niet goed en de doelman kan ook deze mooie scoringskans onschadelijk maken. We schrijven één minuut later, de doorgebroken Djibril net iets eerder op de bal dan de uitgekomen doelman wordt buiten de zestien neer gehaald, iedereen verwacht de rode kaart van scheidsrechter Wim Vermijlen, maar hij trekt ‘slechts’ geel, interpretatie van het nieuwe reglement dat de bal naar buiten werd gespeeld naar verluidt. Snel aan toevoegen dat de scheidsrechter mag terugblikken op een goede leiding. Na 4 mooie kansen staat het na ruim een half uur nog steeds 0 – 0 en is het natuurlijk zaak om geduldig te blijven en naar de juiste oplossingen te zoeken. Vanmiddag loopt het echter niet volgens verwachtingen op het middenveld - met uitzondering van Richard Simmy – zowat de beste Scheldezoon vanmiddag - , want veelal foute keuzes worden gemaakt en vooral te snel balverlies halen het niveau van deze partij naar beneden. Kontich komt in deze eerste helft amper in de buurt van onze doelman Sander De Batselier en missen blijkbaar wat stootkracht voorin, hun betere spelers staan achterin, vooral Andreas Kliché en de 20-jarige Stef Van Baarle vallen ons in positieve zin op. Minuut 33 Kans nummer 5 komt er aan, Wiebe Bakker geraakt nu wel eens voorbij deze verdedigers duikt schuin voor de doelman op, maar trapt pal op Van Oostveldt….. Net voor de pauze even opschrikken wanneer onze doelman eerst op de bal komt, de bezoekende spits veel te laat doorgaat en zodoende Sander blesseert, dit verdiende wel een karton, onze kiné kan Sander oplappen en zo gaan we rusten met een ontgoochelende brilscore. De trainer beslist toch om vooralsnog geen (verwachte) wissels door te voeren en het vertrouwen aan dezelfde elf te geven, die kort na rust zichzelf ook wat druk van de schouders halen door snel de 1 – 0 te scoren, Anass Boukandrouj vindt nu met een knappe voorzet Djibril Pengé aan de verste paal, onze spits mist in eerste instantie half de bal, maar kan toch in 2 tijden de bal tegen het net duwen…. GOAAAAAAAAAAAAL !! 1 – 0 ! Protest bij de bezoekers, zij zien een fout op hun doelman, maar onterecht, de bal was duidelijk vrij en nadien is er mogelijk wel een contact tussen onze spits en hun doelman, de scheidsrechter valideert terecht deze goal. 53’ we noteren nu pas de eerste doelkans voor de bezoekers wanneer invaller Yassine El Boudakhani in stelling wordt gebracht, hij kan niet goed genoeg bij de bal om uit te halen en weg deze eerste kans. Maar je beseft dat we zeker de schaapjes nog niet op het droge hebben. 63’ Brahim Ben Sallam,  die vanmiddag een goede wedstrijd speelt,  rukt op en met een sublieme pass zet hij Djibril voor doel, deze omspeelt Van Oostveldt en legt het leder beheerst in het mandje, grote opluchting en vreugde bij geel en blauw: GOOOAAAAAAAAALL 2 – 0 ! Nu mag het niet meer fout lopen. 70’ toch een tweede doelkans voor rood-wit wanneer Steven Maes eventjes zijn opponent uit het oog verliest, maar Sander komt gepast uit en is eerst op de bal. Enkele minuten later (74’), maakt Djibril zijn hattrick rond en staat een geruststellende 3 – 0 op het bord !! Helaas kunnen we ook vanmiddag de nul niet op het bord houden want 10 minuten voor tijd laten we ons achterin ringeloren bij een snelle ingooi, 2 verdedigers gezien en Steven met een strafschopfout ….die feilloos door kapitein Jari Verdoren wordt omgezet: 3 – 1. In het absolute slot stuurt Kenny Laevaert, de ingekomen Nick Meert weg, hij mikt de wenkende kans van dichtbij hoog over….Zo is er een eerste deugddoende zege, maar beseffen onze jongens zeker wel dat het allemaal nog veel beter kan…. Met hard werk in de komende weken zit er in deze groep nog heel wat progressie in. Een nieuwe uitdaging ligt volgende zondag voor ons klaar in het sportcentrum Ixenheuvel waar we tegen KFC Putte opnieuw aan de bak moeten , supporters Geel-Blauw op post !

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem