March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Mindere tweede helft en 2 hoekschoppen doen Scheldezonen de das om.

September 1, 2019

Verslag eerste elftal  KFC Molenzonen Hallaar - KVS Branst (zon. 01/09/2019 – 15:00 uur)

Uitslag:  3 – 2 (Rust: 0-1)

 

Selectie KFCM Hallaar: Niels Vervoort – Louka Faes – Giovanni Rymenants – Jelle Van Doninck – Samuel Peeters – Sam Vandingenen – Arne Van Craen – Peter Nijs – Bram Criel – Pieter-Jan Vercammen – Glenn Van Den Broeck

Wissels KFCM Hallaar: 70’ Stein Warpy in, Peter Nijs out – 86’ Hans Poortmans in, Pieter Jan Vercammen out - NG Aaron Royberghs en Gregory Vetters (GK)

 

Selectie KVS Branst: Sander De Batselier – Kenny Laevaert – Brahim Ben Sallam – Steven Maes – Jens Demul – Richard Simmy – Roel Van Hemert – Wiebe Bakker – Anass Boukandrouj – Nick Meert – Djibril Pengé

Wissels KVS Branst : 60’ Thomas Brigez in, Richard Simmy out – 70’  Hamza Zaaf in, Nick Meert out – 85’ Fabio Van Dooren in, Anass Boukandrouj out – NG Jan Vergauwen (GK)

 

Doelpunten: 44’ Wiebe Bakker(0 – 1), 56’ Glenn Van Den Broeck (1 – 1), 77’ Arne Van Craen (2 – 1), 84’ Stein Warpy (3 – 1) , 85’ Djibril Pengé (3 – 2)

 

Gele kaart(-en) KFCM Hallaar: 90’ Glenn Van Den Broeck

Gele kaart(-en) KVS Branst :  78’ Jens Demul

Scheidsrechter: de heer Tom Wagemans (2), bijgestaan door de heer Jacques Van Waeyenberg (6) en mevrouw Elke Dirickx (7)

 

Start van de competitie met een lastige uitwedstrijd 47 km verwijderd van de Buizerdlaan bij KFC Molenzonen Hallaar. Groen Rood heeft zich goed versterkt – met enkele jongens die over kwamen van SV Schriek -  en wordt getipt als één der favorieten, samen met Tisselt Sp. en SV Willebroekse.

 In hoever is KVS Branst zijn vernieuwde ploeg klaar na anderhalve maand voorbereiding ? In een vrij evenwichtige maar kansarme eerste helft kwamen onze jongens maar zelden in de problemen. 12’ een eerste poging via Pieter-Jan Vercammen, onze doelman Sander gaat goed plat. We spoelen meteen door naar minuut 32, wanneer onze defensie even Arne Van Craen uit het oog verliest, hij devieert afgezonderd voor ons doel de bal over. Branst nochtans voetballend zeker de evenknie van de thuisploeg kan vooralsnog niet keeper Vervoort in de problemen brengen.  42’ de thuisploeg nu met een counter de eerste voorzet van links waait aan iedereen voor doel voorbij, de bal komt terug voor, nu mist de kopbal van Peter Nijs precisie. Eén minuut later steekt Richard Simmy centraal het veld over op power, hij vindt Anass op rechts die met een knappe voorzet net niet Djibril Pengé kan vinden die centimeters te kort komt om binnen te duwen. Opnieuw 1 minuut later, ideaal moment vlak voor de pauze, Wiebe Bakker rukt op en brengt zichzelf in stelling, zijn lage harde knal verrast doelman Vervoort in zijn korte hoek en de netten trillen: GOOOAAAL ! 0 – 1, meteen de ruststand na een eerste prima 45 minuten van onze jongens waar we positioneel goed stonden. Je mag dan zeker wel verwachten dat de thuisploeg bij de herneming fel zal gaan aandringen, en dan is het zaak om opnieuw scherp te zijn in de duels en positioneel dezelfde discipline te tonen, echter voel je al snel dat onze jongens bij aanvang van de tweede helft de controle uit handen moeten geven. De benzinetank van sommige jongens lijkt hier en daar al wat in het rood te gaan, en vaak staan we ook te hoog, moet je tegen deze tegenstander dus zeker niet doen, want met jongens als Bram Criel, Vercammen, Nijs, Van Craen en Van Den Broeck vraag je dan om problemen. Reeds in minuut 56 geven we te veel ruimte in onze rug weg, Bram Criel maakt hiervan handig gebruik en vindt Glenn Van Den Broeck , die beheerst de gelijkmaker binnen schuift: 1 – 1. Nu wordt het wel uitkijken , want de thuisploeg put zichtbaar moed en energie uit deze snelle gelijkmaker. 67’ sleutelmoment wanneer de mee opgerukte Jens Demul op doel besluit, het leder lijkt binnen te gaan, maar blijft net voor de doellijn hangen tussen de doelman en een verdediger…. Een punt meenemen uit de Spekstraat in Hallaar zou zeker een mooie start zijn, echter in het slotkwartier doen onze jongens zichzelf onnodig de das om. Een vermijdbaar weggegeven hoekshop wordt in minuut 77 simpel aan de tweede paal binnen gekopt door Arne Van Craen die al te gemakkelijk vrij is gelaten: 2 – 1. Domper voor de Scheldezonen. 84’ opnieuw een hoekschop voor de thuisploeg aan de andere kant, en opnieuw ligt bijzonder zwak verdedigen aan de basis van een derde tegengoal. De ingevallen Stein Warpy staat aan de tweede paal met rug naar doel omringd door drietal geel blauwe spelers, maar mag ongehinderd binnen trappen, zo kort voor het einde, boeken toe denk je dan. Nauwelijks luttele seconden na de aftrap stuurt Wiebe, Djibril Pengé mooi diep, met een mooi opwippertje verschalkt hij Vervoort: 3 – 2 ! Kan het dan toch nog ? In het slot krijgen we zelfs nog twee mooie mogelijkheden om een niet onverdiend punt mee te graaien. Eerst wordt Djibril weggestuurd, hij is net iets eerder op de bal dan de thuisdoelman, wil hem omspelen, maar Vervoort brengt redding. In blessuretijd volgt nog een voorzet van Kenny Laevaert naar de tweede paal waar Roel Van Hemert vrij staat, hij steekt zijn hoofd iets te laag onder de bal, waardoor de laatste mooie kans op een gelijkmaker over de dwarsligger gaat. De goed leidende ref Tom Wagemans fluit dan de wedstrijd af, en natuurlijk is het dan meteen balen. We hebben ons de tweede helft zelf in de voet geschoten, maar ok we hebben goede dingen gezien uit bij een sterk team dat nog heel wat punten gaat nemen, zaak is om te leren uit de fouten die aan de oorzaak liggen van dit verlies. Met vereende krachten opnieuw aan de bak volgende week thuis tegen KFC Kontich B. Supporters op post !

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem