March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Geen oplossingen gevonden tegen elftal dat enkel wou verdedigen

March 25, 2019

Uiteraard heeft elke ploeg het recht om defensieve tactische keuzes te maken als ze op bezoek gaan bij KVS Branst, want goed verdedigen is ook een belangrijk onderdeel in het voetbal. Echter de bedoelingen van onze gasten uit Wijnegem vanmiddag waren niet van die aard om er een leuke, aangename open partij van te maken, ondanks zij in de veilige middenmoot van het klassement staan en dus niks meer te winnen of te verliezen hadden. Voor de objectieve voetbalsupporter die zich had opgemaakt voor een lekkere pot voetbal in een zalig lentezonnetje viel het zondagmiddag dus dik tegen. De bezoekers trokken na de aftrap meteen een geel-blauwe muur op en speelden met een 4-5-1 opstelling, enkel de snelle Peter Smolders bleef voorin. Zelden meegemaakt dat er in een partij zo weinig opwinding was, de thuisploeg speelde in een veel te laag tempo en te stereotiep. Te weinig verticale passes, en veelal ‘breiwerk’ in de breedte, zonder verrassing in hun spel. Dat maakt het een defensie uiteraard nog gemakkelijker, zodoende zagen we twee werkloze doelmannen in een zo goed als kansloze wedstrijd .  37’ Een eerste doelkans noteren we nu pas,  Kenny Van Aken wordt alleen voor doelman De Clippeleir gezet, hij wil het leder over het sluitstuk van de bezoekers plaatsen, maar raakt de bal totaal verkeerd en weg grote mogelijkheid. 40’ wanneer VC Wijnegem een eerste keer in de buurt van onze zestien komt, krijgen ze een licht toegekende vrije trap van scheidsrechter Hajou, die al evenmin goed geïnspireerd was vanmiddag. Sil Boeykens achter het leder , hij trapt met links een houdbare bal, maar onze doelman Jens Schroyens laat zich toch verrassen en lost deze knullig , Jordy De Vos reageert sneller op de rebound als onze verdedigers en tikt de 0 – 1 binnen, ongelofelijk ! Gelukkig slagen we er voor rust nog in om deze opdoffer  weg te werken, met dezelfde protagonisten als vorige week in Nielse, knappe voorzet van Jens Demul en dito afwerking met het hoofd van Jelle Hermans: Gooaal ! 1 – 1. Op slag van rust, brute pech voor diezelfde Jens Demul wanneer hij na een vrije trap op de binnenkant van de paal kopt…..

 

Coach Van Bossche heeft met een ‘donderpreek’ alleszins getracht onze jongens op betere ideeën te brengen, maar tevergeefs, opnieuw voortdurend de bal voor de thuisploeg, maar geen vernuft noch voldoende variatie om de bezoekende muur te slopen. We spelen te vaak over dezelfde kant en VC Wijnegem blijft erg gemakkelijk overeind. Worden ze toch eens gepasseerd , maken ze een  ‘slimme’ fout en nemen er graag een gele kaart bij die de ref veel te laat in de wedstrijd begint boven te halen (4 stuks voor de bezoekers in de laatste 25 minuten). We noteren in minuut 53 een geweldige save van doelman De Clippeleir na een lage voorzet van Kenny Van Aken die via een verdedigend been bijna in eigen doel belandt. Het blijft uitkijken voor de tegenprikken via Peter Smolders die op de loer blijft liggen, zij kunnen ook amper één keer onze doelman echt aan het werk zetten, wanneer deze spits met een breedtepass Boeykens bedient die in één tijd op doel knalt, Schroyens zit er nu wel goed bij en tipt de bal in hoekschop. Zo krijgt deze wedstrijd géén winnaar en dat leek ons ook logisch, want dit was veel te slappe soep van beide kanten. Om de bezoekende intenties nog eens in de verf te zetten voert coach Bosmans in het absolute slot (87’ + 90’) nog twee ‘tijdwinnende wissels’ door, wat – nogmaals – zijn goed recht is….. Met nog twee wedstrijden op het programma blijft alles mogelijk voor een eindrondeticket . KVS Branst heeft allicht nog aan één zege voldoende voor deelname. Er zal dan alleszins - na eerst een vrij weekend op 31 maart - uit een ander vatje moeten getapt worden. Voorlaatste competitiewedstrijd op zondag 7 april FCM Hallaar – KVS Branst.  Supporters op post!

 

Verslag eerste elftal  KVS Branst – VC Wijnegem (zon. 24/3/2019 – 15 uur)

 

Uitslag:  1 – 1 (Rust:1 – 1)  

 

Selectie KVS Branst: Jens Schroyens – Kenny Laevaert – Olivier Borreman – Brahim Ben Sallem – Jens Demul – Thomas Brigez  – Bram Verhavert – Jens Vanderhoeven –  Jelle Hermans – Nick Meert – Kenny Van Aken

 

Wissels KVS Branst:  45’ Nick Meert out, Jonas Heireman in – 78’ Jens Vanderhoeven out, Tim Bakker in – 85’ Kenny Van Aken out, Florian Van Daele in - NG Rutger Smets

 

Selectie VC Wijnegem: Jari De Clippeleir – Tim Van Regenmortel – Nick Shelfhout – Axel Snoeck – Bayo Owa – Gianni Defossé – Jordy De Vos – Nhat Tran – Tomasz Radomski – Sil Boeykens – Peter Smolders

 

Wissels VC Wijnegem : 87’ Nhat Tran out, Elias Verledens in – 90’ Tomasz Radomski out, Gilles Van Hout in -  NG Matthew Hollants en Zihno Van Gastel (GK)

 

Doelpunten: 40’ Jordy De Vos (0 – 1) – 43’ Jelle Hermans (1 – 1)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  70’ Bram Verhavert

 

Gele kaart(-en) VC Wijnegem : 65’ Nick Schelfhout – 67’ Bayo Owa – 82’ Sil Boeykens – 89’ Gianni Defossé

 

Scheidsrechter: de heer Mustapha Hajou (4) bijgestaan door de heren Jari Van Vliet (4) en Donny Verberckt (5) 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem