March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Door de wind, door de regen, dwars door alles heen

March 11, 2019

Met windstoten tot 122 km/uur was er enige twijfel of de wedstrijd zou doorgaan vanmiddag. Scheidsrechter Steven Bologne oordeelde terecht dat de veiligheid van de spelers niet in gedrang kwam en dat we konden voetballen. De thuisploeg vanmiddag in roos-zwart, wist wat hen te doen stond. Trainers en supporters verwachtten een antwoord op de wat mindere resultaten de jongste weken , vooral de matte prestatie vorige week in Lippelo deed hier en daar wat wenkbrauwen fronsen. Wel het moet gezegd, in lastige omstandigheden hebben onze jongens een prima wedstrijd neergezet, de ploeg mentaliteit was voorbeeldig en net dat doet het beste verhopen voor de komende beslissende duels. Voor de aftrap mocht het KVS Branst bestuur een cheque met een mooi bedrag ontvangen van haar supportersclub ‘Den Buitenspel’, waarvoor oprechte dank.

 

De wedstrijdbal werd geschonken door Lissa Asselberghs van Swanjee in Mariekerke - tevens finaliste Miss Welness Beauty 2019 . De gastheren nemen meteen het initiatief en na nauwelijks 2’ is er een mooie schietkans voor Jelle Hermans, zijn poging  gaat via een verdedigend been in corner. 9’ Hoekschop via Bram Verhavert, bal komt bij Brigez die de onderkant van de lat treft…Pech! Opnieuw de thuisploeg, knappe bal van Jens Demul naar Jelle die maar net naast doel kopt. Amper één minuut later toch de verdiende voorsprong, de bal komt bij Nick Meert die in 2 tijden het leder voorbij Bram Rijmenams krijgt: GOOOOOOOAAAAAAL ! 1 – 0, heel wat protest bij de bezoekers die voorafgaand handspel hadden gezien, ref Bologne en zijn assistent Poppe hebben dit niet opgemerkt of anders gezien en het doelpunt is geldig. Branst blijft tot aan de rust de gevaarlijkste ploeg, en opnieuw staan we achterin goed en is er een prima organisatie want de bezoekers hebben welgeteld nul doelkansen. Wouter Haagen heeft het erg lastig met de aalvlugge Nick Meert en moet daarvoor enkele keren naar de noodrem grijpen, hij ontsnapt aan verdiend geel. 45’ Wiebe Bakker begint aan een rush, vindt Jelle, die zijn poging wordt voor de doellijn weggeveegd. Zo gaan we rusten met een 1 – 0 voorsprong, en is het windvoordeel in de tweede helft voor de bezoekers.

 

Het vierde kwartier vergeten de Scheldezonen hun voorsprong verder uit te bouwen, 53’ Kenny Laevaert stuurt mooi Nick de diepte in, doelman Rijmenams kan die zijn poging nog net met de vingertoppen weren. 57’ Bram Verhavert komt een voetje tekort om te scoren bij een laag voorzet schot van Jens Demul.

 

60’ Mentale tik, want er wordt gescoord aan de andere kant en deze goal valt letterlijk uit de lucht, niet eens een doelkans leidt deze gelijkmaker in wanneer een hoekschop van Philippe De Smet rechtstreeks aan de verste doelpaal binnen waait: 1 – 1. Je ziet dat onze ploeg toch wat aangeslagen is door deze onverdiende tegentreffer en voor het eerst komen nu de jongens van Putte even wat opzetten. 64’ Laevaert zet Jelle Hermans alleen voor doel, dot van een kans voor Jelle, hij lobt de bal echter naast het doel…… 66’ Robby Janssens kan zich toch een keer door onze defensieve linie wringen en krijgt een mooie schietkans die via het been van Demul in corner gaat.  Een beresterke Brigez zet in minuut 72 nu Wiebe Bakker alleen voor doel, ook deze 100% kans wordt gemist, Wiebe trapt hard over doel…. Zo belooft het een zenuwachtige wedstrijdeinde te worden, want verlies kunnen we ons niet permitteren. Opnieuw seconden later komt Wiebe één op één tegenover Rijmenams, hij trap nu de bal op de doelman, we hadden de wedstrijd al lang op zak moeten hebben. 73’ Jens Vanderhoeven met de verlossende  en dik verdiende 2 – 1 !  GOAAAAAAAAL !!! hij tipt de bal buiten bereik van Rijmenams binnen, en is samen met zijn ploegmaats terecht heel blij met zijn treffer. Het slotwoord is voor de ingevallen Kenny Van Aken  die net voor tijd de geruststellende 3 – 1 op het bord zet en dit op erg mooie wijze. Hij loopt zijn tegenstander op power voorbij en werkt beheerst af, bal in het mandje en kat in bakkie….. 3 erg belangrijke punten in de strijd voor de eindronde deelname. Het gevoel na deze verdiende overwinning is lekker, vooral vanwege de getoonde mentaliteit en zegedrang van de Scheldezonen. Zaak is om dit vast te houden. Volgende opdracht op het kunstgras in de put van SV Nielse. Zij oogstten uit hun 4 laatste wedstrijden een knappe 10 op 12, dus we moeten ook daar klaar zijn als team.

Proficiat boys !

 

 

Zaterdag verloren onze beloften met 3 – 1 bij de buren van Wintam.  Zeger Bogaert zorgde voor de 0 – 1. Volgende wedstrijd thuis tegen Boechoutse VV.

 

Verslag eerste elftal  KVS Branst – KFC Putte (zon. 10/3/2019 – 15 uur)

 

Uitslag:  3 – 1 (Rust:1 – 0)  

 

Selectie KVS Branst: Jens Schroyens – Kenny Laevaert – Olivier Borreman – Brahim Ben Sallem – Jens Demul – Thomas Brigez  – Bram Verhavert – Jens Vanderhoeven – Wiebe Bakker – Jelle Hermans – Nick Meert

 

Wissels KVS Branst:  67’ Nick Meert out,Kenny Van Aken in – Bram Verhavert out, Jonas Heireman in –  88’ Jelle Hermans out, Tim Bakker in – NG Florian Van Daele (GK)

 

Selectie KFC Putte:Bram Rijmenams – Jasper Spruyt – Wouter Haagen – Pieter Van De Mosselaer – Jordi Wouters – Toon Baeten – Floran Magriet – Philippe De Smet – Robby Janssens – Ken De Rijck – Michaël Pollet

 

Wissels KFC Putte : 55’ Wouter Haagen out, Jeroen Trogh in – 64’ Michaël Pollet out, Mylan De Saeger in – NG Tom Pinxteren en Frederik Baeten (GK)

 

Doelpunten: 19’ Nick Meert (1 – 0) , 60’ Philippe De Smet (1 – 1), 73’ Jens Vanderhoeven (2 – 1), 89’

Kenny Van Aken ( 3 – 1)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  géén

Gele kaart(-en) KFC Putte : 44’ Jasper Spruyt

 

Scheidsrechter: de heer Steven Bologne (6) bijgestaan door de heren Edward Vandyck (3) en Bertrand Poppe (5) 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem