March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Uiteindelijk billijk resultaat

February 25, 2019

Onze Scheldezonen zaten de laatste weken toch wel in een dipje, met een magere 1 op 6 als resultaat. Sommige jongens ogen minder fris en het seizoen  begint te wegen op de toch wel smalle kern en dat is jammer gezien onze doelstelling die vandaag nog steeds haalbaar is. Ruim 15 graden en een zonovergoten Buizerd voor dit duel tussen de nummers 2 en 4 van het klassement.

 

De thuisploeg begon goed aan de partij, en de bezoekende defensie had in de openingsfase zijn handen vol met de snelle Nick Meert, die vaak van de geboden ruimte gebruik kon maken . Dit leverde al snel een doelpunt op als hij in de 16  ietwat ongelukkig onderuit wordt gehaald door Joeri Schoelynck. Een kolfje naar de hand van Jens Demul die de terechte elfmeter feilloos omzet: GOOOOOOAAAAL: 1 – 0.

Geel-blauw moet het zich vooral beklagen dat het zijn momentum na deze voorsprong niet gepakt heeft , te veel technische fouten en keuzes weerhielden ons van een ruimere voorsprong. Zo kan in minuut 18 Nick opnieuw op doel afstormen, maar is te overhaast en besluit te snel op doel, de mogelijkheid was er om nog verder op te rukken, zijn poging vliegt over doel van doelman Randy De Smet. 21’ toch wel een kantelmoment, een schoolvoorbeeld van een strafschop als Jelle Hermans onderuit wordt gehaald in de 16 als hij sneller op de bal is als zijn tegenstander, ref El Filali durft geen tweede te fluiten, erg onbegrijpelijk toch deze cruciale beslissing.

Het tweede deel van deze eerste helft herstellen onze gasten uit Mortsel wel het evenwicht en nemen ze zelfs het initiatief over. Is het de eerste warmte of gebrek aan frisheid maar sommige jongens kampen blijkbaar met wat fysieke probleempjes en (te) vroeg in de wedstrijd worden de ruimtes op het midden reeds te groot. Op het half uur noteren we toch nog een mooie thuisaanval via Jelle Hermans , die Wiebe Bakker vindt, zijn eerste aanname is echter wat onzuiver, waardoor hij de wenkende schietkans niet goed kan benutten, hij kraakt zijn schot. We halen de rust met een krappe voorsprong, zonder dat VC Mortsel - tot dan - echt grote mogelijkheden heeft gehad, maar je voelt dat we een lastige tweede helft tegemoet gaan.

 

Ongewijzigde elftallen beginnen aan de tweede helft, en al vrij snel zijn we onze voorsprong kwijt, wanneer Ribeiro, handig gebruik maakt van een ongelukkige tussenkomst van Thomas Brigez om neer te gaan, de ref wijst naar de stip, en ook daar weet Tim Herpoel wel raad mee: 1 – 1, deze tegentreffer valt vroeg, dus de vrees om overeind te blijven groeit en de bezoekers ruiken hun kans om wat door te drukken. Echter ook zij  tonen vanmiddag niet de vorm die we in de heenwedstrijd hebben gezien, toen we  daar in de tweede helft 4 doelpunten moesten slikken. Ook wel de verdienste van onze defensie en doelman Schroyens die hun werk deden. In minuut 69 ranselt onze doelman een licht afgeweken vrije trap van Bouzaadalla knap van onder de dwarslat en in minuut 81 opnieuw geweldige redding van ons sluitstuk wanneer Tim Herpoel een gebrosseerde bal richting winkelhaak trapt. Het dient gezegd dat KVS Branst in het slotkwartier terug het initiatief in handen nam en de bezoekers opnieuw achteruit duwden, mede door de inbreng van wat frisse krachten als Jonas Heireman, Jens Vanderhoeven en Tim Bakker.

Zo valt in minuut 84 nog de kans om de drie punten thuis te houden  wanneer Jelle Hermans , Tim Bakker in de ruimte vindt, hij legt achteruit op de aanstormende Jonas Heireman , hij kan en moet feitelijk scoren, helaas komt zijn poging binnen het bereik van doelman De Smet die hier zijn team redt.

 

Zo eindigt dit erg sportief duel op een billijk 1 – 1 gelijkspel, waarmee wellicht beide ploegen zich kunnen verzoenen. We zakken nu van 4 naar plaats 5 en het wordt zeker nog erg spannend wat betreft de verdeling van de drie resterende eindrondetickets. Borsbeek Sport is daarvan verzekerd, voor de andere 3 plaatsen strijden nog een 7-tal ploegen , Katelijne, Mortsel, Branst, Hooikt, Wijnegem, Putte en Hallaar. Kom op jongens nog 6 wedstrijden te gaan, volgende zondag zakken we af naar de buren van VVH Lippelo, altijd lastig voor KVS Branst ondanks ze afgezonderd laatste staan. Geel-zwart behaalde na een troosteloze 1 op 30 , nu wat onverwacht een 6 op 6 en konden een eerste uitzege vieren vanmiddag (0 – 2) bij KFC Lint. Dus zeker géén onderschatting en goed recupereren deze week om hopelijk terug eens te kunnen aanknopen met een zege. Supporters op post !

 

De Beloften  moesten in Hove Sport zaterdagmiddag het onderspit delven, uitslag 2 – 0. Volgende wedstrijd op 9 maart uit bij Volharding Wintam.

 

Verslag eerste elftal  KVS Branst – VC Mortsel OG (zon. 24/2/2019 – 15 uur)

 

Uitslag:  1 – 1 (Rust:1 – 0)  

 

Selectie KVS Branst: Jens Schroyens – Kenny Laevaert – Olivier Borreman – Brahim Ben Sallem – Jens Demul – Thomas Brigez  – Bram Verhavert – Jelle Hermans – Wiebe Bakker - Kenny Van Aken – Nick Meert

 

Wissels KVS Branst:  60’ Nick Meert out, Jonas Heireman in – 73’ Kenny Van Aken out, Jens Vanderhoeven in – 82’ Thomas Brigez out, Tim Bakker in – NG Florian Van Daele (GK)

 

Selectie VC Mortsel OG: Randy De Smet – Serge Van Proeyen – Joeri Schoelynck – Stig Stuyck – Amara Cham – Rachid Ariba Bouzaadalla – Kevin Ilda – Vincent Blommaert -  Alexander Vernimmen – Renato Oliveira Ribeiro Cleidy – Tim Herpoel

 

Wissels VC Mortsel OG: 78’ Alexander Vernimmen out, Bouba Kienore in – NG Jari Coppens – Cheikh Diakhate – Maxime Van Den Bussche  (GK)

 

Doelpunten: 17’ Jens Demul (pen. 1 – 0) , 53’ Tim Herpoel (pen. 1 – 1)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  géén

Gele kaart(-en) VC Mortsel OG: géén

 

Scheidsrechter: de heer Omar El Filali (6) bijgestaan door de heren Thomas Laurens (9) en Eric Van Den Putte (7) 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem