March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

We onthouden enkel de 3 punten.

February 4, 2019

Toch wel mooie opkomst vanmiddag aan de Buizerdlaan voor de eerste wedstrijd van de derde periode. Wie gehoopt had om opnieuw veel doelpunten en doelkansen te zien – zoals vorige week in Berlaar – kwam helaas bedrogen uit. De gasten uit Lint verkeren in puntennood en konden in deze competitie slechts vier keer zegevieren, telkens op eigen terrein, ook wij verloren daar in de heenronde met 1 – 0 na een ontstellend zwakke prestatie. Vandaag speelden onze jongens onder hun niveau en moest uw reporter maar zelden de pen in de hand nemen. Vooraf aan dit duel had onze terrein verzorger Leander de ganse voormiddag het beste van zichzelf gegeven om opnieuw voor een uitstekende grasmat te zorgen, ook het arbitrale trio was hiervan onder de indruk. Dankjewel Leander !

 

We zijn inmiddels Februari en dus komen nu de wedstrijden van de waarheid , we mogen reeds zeggen dat de laatste rechte lijn is ingezet. Wilrijk wordt zonder ongelukken kampioen en Borsbeek Sport is eveneens ongenaakbaar, 31 op 33 dat zijn meer dan uitstekende cijfers. Het wordt dus dringen met een 6-tal ploegen voor plaatsen drie en vier. Volgende drie wedstrijden van geel-blauw zijn tegen rechtstreekse concurrenten (KFC Katelijne, KV Hooikt en Mortsel OG) . Deze wedstrijden worden allicht bepalend en KVS Branst zal zijn beste kaarten moeten uitspelen. Maar vandaag moesten we eerst trachten Lint opzij te zetten. De bezoekers waren duidelijk naar Branst afgezakt om een punt te pakken, ze trachtten ons met verdedigend blok van hun doel weg te houden en hielden enkel Ian Borgenon echt diep. De Scheldezonen speelden echter inspiratieloos , hadden heel veel balbezit, maar deden er bijzonder weinig mee.

Probleem was dat ook alles in hetzelfde te trage tempo verliep en dat is altijd vrij gemakkelijk te verdedigen uiteraard. Het is wachten tot minuut 14’ vooraleer de toeschouwers eens de handen op elkaar krijgen na een doelpoging van Jelle Hermans, zowat de enige op niveau vanmiddag. Zijn volley gaat naast het doel van Jonas Melis. Drie minuten later komen we via diezelfde Jelle op voorsprong, een inspeelpass van Jens Demul caprioleert de hoogte in en Jelle kopt de bal in doel…..GOOOOOAAAAAAL!! 1 – 0, net wat deze wedstrijd nodig heeft denk je dan, maar dit vroege doelpunt breekt de wedstrijd jammer genoeg niet open. Tot aan de rust is er zelfs niets noemenswaardig meer te noteren, enkel dat in minuut 45 de centrale verdediger Nick Crauwels van Lint goed wegkomt met slechts geel wanneer  hij de doorgebroken Kenny Van Aken onderuit haalt, zeker voor discussie vatbaar.

 

Hopen op een betere tweede helft dan maar. Coach Van Bossche wisselt Bilal El Merboh voor Jens Vanderhoeven, maar het wedstrijdbeeld wijzigt niet. Integendeel, geen hartverwarmende combinaties te bespeuren en nauwelijks doelkansen.  Het dient gezegd de bezoekers, die vorige zondag toch verrassend de meerdere waren van KFC Katelijne (2-0),  profiteren niet van onze offday. We vragen ons af of de outfit van onze doelman in de wasmachine moet. Maar je weet dat bij deze tussenstand het altijd fout kan gaan, elke ploeg krijgt steeds minimaal één kans, en dat gebeurt ook, na een missertje van Olivier Borreman komt KFC Lint aan zijn enige kans van de wedstrijd. De lage trap gaat gelukkig voorlangs.

 

Onze trainer wrijft zich tijdens deze tweede helft vol ongeloof in de ogen en tracht langs de zijlijn de motor aan te zwengelen. Toch nog een kans voor de thuisploeg, 71’ Bram Verhavert trapt met links tegen de buitenkant van de paal.  We brengen in het slot nog twee ex-spelers van KFC Lint, Alexander Keyenberg en Jordy Galvez. Minuut 90 loopt, Kenny Laevaert onderschept een bal en maakt de grote oversteek , op het gepaste moment speelt hij Jordy aan die met zijn rechter een voorzet schot aflevert dat doelman Melis volledig verrast: GOOOOOOOOAAAAAAL : 2 – 0 ! Meteen de eindstand van een erg povere wedstrijd, maar ook de supporters begrijpen allicht dat de drie punten in deze fase nu het belangrijkste zijn. Vroeger verloren we steevast dergelijke wedstrijden, dus het vergt ook een bepaalde kwaliteit om dan de drie punten over de streep te trekken. Volgende zondag opnieuw afspraak aan de Buizerd, dan ontvangen we KFC Katelijne, het nummer 5 in de rangschikking. 

Supporters op post !

 

Verslag eerste elftal  KVS Branst – KFC Lint (zon. 03/2/2019 – 15 uur)

 

Uitslag:  2 – 0 (Rust:1 – 0)  

 

Selectie KVS Branst: Jens Schroyens – Kenny Laevaert – Olivier Borreman – Ian Vernimmen – Jens Demul – Thomas Brigez  – Bram Verhavert – Jelle Hermans – Bilal El Merboh - Kenny Van Aken – Nick Meert

 

Wissels KVS Branst:  46’Bilal El Merboh out, Jens Vanderhoeven in – 83’ Kenny Van Aken out, Alexander Keyenberg in – 87’ Nick Meert out, Jordy Galvez in – NG Florian Van Daele (GK)

 

Selectie KFC Lint: Jonas Melis – Nico Meys – Jeroen Cornelissens – Nick Crauwels –– Bart Augustinus - Maarten Ruymaekers – Yousri Sabhaoui – Thibo Toelen - Thomas Liefooghe – Thibaut Hulstaert – Ian Borgenon

 

Wissels KFC Lint : 76’ Thomas Liefooghe out, Toon Verschaeren in – 90’ Tibo Toelen out, Olivier Hendrickx in – NG Stijn Swinnen en Sam Van der Heyden (GK)

 

Doelpunten: 17’ Jelle Hermans (1 – 0) , 90’ Jordy Galvez (2 – 0)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  56’ Olivier Borreman

Gele kaart(-en) KFC Lint: 11 Ian Borgenon, 45’ Nick Crauwels, 67’ Maarten Ruymaekers, 80’ Bart Augustinus

 

Scheidsrechter: mevrouw Wim Vermijlen (4) bijgestaan door de heren Yannick Wouters (2) en Donny Verberckt (5) 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem