March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Klasseverschil in ongelijke strijd

January 28, 2019

Twee wijzigingen in de basis bij de Scheldezonen vanmiddag. Bram Verhavert zat een gele schorsingsdag uit en Brahim Ben Sallam was onbeschikbaar vanwege vakantie. In hun plaats speelden Bilal El Merboh en Olivier Borreman.

 

Wedstrijd 20 van de competitie met op het programma een uitwedstrijd 42 kilometer van onze kerktoren uit bij SK Rita Berlaar. Heel wat regen had er voor gezorgd dat de grasmat er zompig bij lag, maar gezien er één dag eerder Lyra-Lierse zijn wedstrijd op hetzelfde veld had afgewerkt, viel het nog vrij goed mee. Omstreeks kwart over vier, zal de terreinverzorger zich echter in de haren gewreven hebben. De competitie komt stilaan in de laatste rechte lijn, en onze jongens beseften dat de scherpte en het niveau wat moesten opgekrikt worden. Al in minuut drie moeten we op voorsprong komen, maar Nick Meert en Kenny Van Aken hinderen elkaar en weg eerste grote mogelijkheid. Je voelt dat we de eerste minuten zeker wel het heft in handen hebben, echter ontbreekt de kwaliteit van onze laatste pass om gebruik te maken van de vele ruimtes die er in de rug van de thuis defensie liggen. 23’ Jelle Hermans krijgt de bal wat achter zich aangespeeld, heeft toch voldoende tijd en ruimte om aan te leggen en zijn harde schuiver gaat in de verste hoek binnen: GOOOOOOAAAAAAL ! 0 – 1. Nauwelijks 2 minuten later krijgt diezelfde Jelle de mogelijkheid er reeds 0 – 2 van te maken, na een geweldige pass van Thomas Brigez, oog in oog met doelman Van Den Berg besluit Jelle net naast. 27’ eerste keer dreiging via de thuisploeg, maar wel een geweldige mogelijkheid, Samuel Daems - volledig vrij - moet altijd de gelijkmaker binnen koppen, hij kopt echter over en naast….. Onze jongens begrijpen dat we efficiënter moeten worden en maken er zeer fraai 0 - 2 van in minuut 29, Jelle met inspeelbal op Nick die knap wegdraait, 1-2tje met Wiebe opzet en scoort: GOOOOAAAAL !! In het slot van de eerste helft gaan de boeken helemaal dicht voor de thuisploeg, eerst is er in minuut 40 een strafschopfout op Kenny Van Aken, de elfmeter wordt feilloos omgezet door Jens Demul: 0 – 3 en op slag van rust, scoort Jelle zijn tweede van de namiddag : zo gaan we naar de koffie met de wedstrijd reeds op zak: 0 – 4.

 

Je voelt bij aanvang van de tweede helft dat KVS Branst even de teugels loslaat, de 1 – 4 blijft echter net voor onze doellijn in de modder steken…. onze coach vuurt hen aan om opnieuw naar voor te trekken en dat gebeurt dan ook, het klasseverschil dat er reeds in de eerste helft was, wordt nu nog groter als de jongens van Berlaar de ruimtes al helemaal niet meer kunnen belopen. Bij een snelle omschakeling via Kenny Van Aken komen de forfaitcijfers op het scorebord, hij wacht op aansluiting van Wiebe Bakker die de thuisdoelman kansloos laat GOOOOAAAAL: 0 – 5.   52’ Kenny Van Aken met afstandspoging…. op de vuisten van Van Den Berg. 56’ snelle counter opnieuw, Wiebe met zijn tweede goal….. 0 – 6 , de thuisploeg legt ons bitter weinig in de weg en riskeert een ware afstraffing met nog 35 minuten voor de boeg. Wiebe denkt dan even ik steek ze een handje toe en lanceert met vermijdbaar balverlies een zeldzame thuisaanval, Samuel Daems weet nu wel te scoren: 1 – 6, Wiebe zet zijn fout recht in minuut 68….. hij scoort een hattrick en de 1 – 7 staat op het bord. De laatste 20 minuten zijn dan echt wel overbodig en zowat iedereen wacht op het einde van dit duel…. Even toch nog wat opwinding als assistent Luc Swerts zijn vlag in minuut 88 de hoogte in steekt, na wat overleg met de ref Marc De Pooter – die overigens een erg sportieve en gemakkelijke wedstrijd moest leiden – wordt de bal een tweede maal op de stip gelegd….. nu zet Kenny Van Aken zich achter de bal en hij trapt nummer 8 binnen.

 

In het absolute slot lijkt onze defensie vastgezogen in de modder, want al te gemakkelijk mag de 34 jarige Samuel Daems zijn tweede binnen koppen en de eindstand vast leggen: 2 – 8 ! , vooroorlogse cijfers. Opdracht volbracht heet dat dan en zo blijft het erg spannend bovenin tussen plaats 2 en 7 met maar nauwelijks zes punten verschil. Niet rekenen maar trachten zo lang mogelijk in een positief ritme te blijven, nu met een dubbele thuiswedstrijd – als de weergoden het toelaten - tegen respectievelijk KFC Lint, dat vanmiddag KFC Katelijne met 2 – 0 versloeg en vervolgens tegen datzelfde KFC Katelijne. In de heenronde leverde dat voor ons geen punten op na tweemaal een 1 – 0 nederlaag. Dus opnieuw goed trainen en er opnieuw vol tegen aan.

Supporters op post !

 

Onze Beloften hadden een extra weekje rust, en spelen volgende zaterdag 2 februari spelen ze aan de Riddermoerstraat tegen SV Nielse, aftrap om 15 uur.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem