March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Frusterende wedstrijd met weinig hoogtepunten!

January 21, 2019

Na de ruime zege in Merksem moesten onze jongens, om nog een kans te maken op de tweede periodetitel, winnen van Schelle Sport. Dat is ons helaas, na een tegenvallende wedstrijd, niet gelukt. We feliciteren Borsbeek Sport met het behalen van deze prijs.

 

Frusterend is het gevoel dat overheerste na de wedstrijd. De Scheldezonen kwamen maar zelden tot hun normale niveau, mede door de eerste vrieskou en de wat gladde stroken op het veld was vloeiend combinatievoetbal zeker niet eenvoudig. Echter uw verslaggever is niet van het type om naar gemakkelijke excuses te zoeken voor dit tegenvallend resultaat.

 

KVS Branst was vanmiddag gewoon niet goed genoeg, en slaagde er maar zelden in om onze tegenstander - die zeker evenmin een onvergetelijke indruk naliet - in de verdrukking te spelen. De scheidsrechter vandaag nam heen en weer ook te vaak ‘vreemde’ beslissingen en werd allerminst goed bijgestaan door haar assistenten, toch vervelend als men meer bezig is met de kleur van opwarmhesjes van de wisselspelers dan met wat er zich op het veld afspeelt.

Nochtans kreeg Branst in de eerste 10 minuten twee mogelijkheden via Wiebe Bakker, eerst in minuut 7 trapt hij laag op doel, Van Aelst heeft de nodige moeite om de bal in corner te verwerken. 11’ Wiebe wordt weggestuurd via Bram Verhavert, hij kapt goed zijn tegenstander uit en komt dichtbij de openingstreffer, doelman Van Aelst redt tot twee maal toe. 14’ een eerste keer de bezoekers als Lars Vranken met een hakje Maarten Calluy vindt, goede voorzet volgt, Mitch Keusters kopt te centraal om onze doelman Schroyens te verrassen. In deze fase van de wedstrijd zitten er wat slordigheden in onze defensie en via een ongewoon slordig gestarte Ian Vernimmen kan ook Schelle een paar keren voor lichte dreiging zorgen, onze verdediger herstelt zich naarmate het duel vordert wel. 19’ een belangrijke scheidsrechterlijke vergissing, Bakker kan onside alleen op doel afgaan, Kenny Van Aken staat positie buitenspel, maar de regel ‘wait and see’ wordt door assistent Gadisseur niet toegepast, iets wat hij blijkbaar daarna wel toegaf, maar een 100 % doelkans wordt je zo wel ontnomen.  20’ Knap afstandsschot van Jonas Schelkens en dito redding van onze keeper. Het duurt dan tot minuut 40 om nog eens wat noemenswaardig te noteren, een goed wegdraaiende Kenny Van Aken haalt centraal aan de 16 hard uit, opnieuw zit Van Aelst er met een voetveeg goed bij. Op slag van rust krijgen we bijna een koude douche, Keusters komt in doelrijpe scorings positie doordat een verdediger bij ons wegglijdt, via Schroyens en buitenkant paal blijft het bij rust 0 – 0.

 

Geen beterschap in de tweede helft, we hebben nu wel meer steriel overwicht en onze doelman wordt nog weinig gesolliciteerd, echter tot echte doelkansen komen we nauwelijks. 53’ een afgeweerde bal na vrije trap wordt door Ian Vernimmen in volley op de slof genomen, opnieuw Van Aelst zit er goed bij. 63’ Kenny Laevaert rukt op en wordt van de sokken gelopen in de zestien (?), referee Tyteca geeft op aangeven van haar assistent Herreweghe een tweede gele kaart aan Arnaud Aerts en legt de bal niet op de stip , maar buiten de 16. Onvrede bij de thuisploeg voor de niet gegeven strafschop, en verbijstering bij Schelle Sport voor de uitsluiting van Aerts. De overtreding werd – naar verluidt – gemaakt door Ben Vangoethem, maar de ref bleef - na overleg met haar assistent - bij haar beslissing. Zo moeten de bezoekers het laatste half uur met 10 verder, ondanks fel protest. Zo drukken de foute beslissingen toch te zwaar op deze wedstrijd en dat is zeker betreurenswaardig. Hoe dan ook vinden we nog steeds dat je met emoties moet kunnen omgaan en dat er grenzen zijn om deze te uiten, daar kunnen een aantal mensen toch nog wat lessen uit trekken. Helaas, kunnen we de numerieke meerderheid niet omzetten naar het slot van de wedstrijd, maar speelt opnieuw assistent Herreweghe een hoofdrol wanneer de ref twee doelpunten afkeurt van de thuisploeg op zijn vlagsignaal. De scheidsrechter zelf was niet overtuigd maar volgde hem toch, erg jammer. Eerst in minuut 66 wanneer Wiebe Bakker een schicht afvuurt naar doel, geweldige redding van Van Aelst, Nick Meert is er als de kippen bij om de rebound tegen het net te trappen, maar….. vlag de hoogte in voor buitenspel (??). En helemaal in het slot, zeg maar blessuretijd, brengt de ingevallen Bilal El Merboh een bal voor doel die aan de tweede paal wordt binnen gekopt…. De assistent beweert dat de bal helemaal over de achterlijn  is geweest…..Bijzonder ontgoochelend. Zo eindigt deze wedstrijd op een scoreloos gelijkspel, een gewonnen punt voor Schelle, twee verloren voor Branst, maar nogmaals het niveau van onze jongens toonde vanmiddag te weinig kwaliteit, dus onvoldoende om echt meer te claimen.

 

Met nog 11 wedstrijden te gaan zal het naar alle waarschijnlijkheid hard drummen worden om in de top 4 te blijven of te komen. We zakken nu een plaatsje in de rangschikking van drie naar 4 met evenveel punten als KFC Katelijne.

 

Dus wordt wedstrijd 20 volgende week uit bij de op één na laatste uit het klassement – Rita Berlaar – opnieuw erg belangrijk. Na eerst een 0 op 18 vechten zij nu terug met een 7 op 12 de jongste vier wedstrijden. Een opmerkelijke statistiek, ze haalden 13 van hun 16 punten op verplaatsing en wisten thuis nog niet te zegevieren. Toch zal Branst scherper voor de dag moeten komen om de drie punten mee huiswaarts te kunnen nemen, om zodoende aansluiting in de top 4 te behouden.

-------------------------------------

Opnieuw een zege , de twaalfde in zestien wedstrijden, voor onze Beloften , nu tegen KFC Lint werd het zaterdag verdiend 2 – 0.

Doelpunten via Christian Zanga en Bilal El Merboh. Volgend duel zaterdag 26 januari  uit bij de buren van KVK Hingene, opgelet aftrap om 14 uur . Steeds een lastige wedstrijd.

 

Supporters op post!

 

Verslag eerste elftal  KVS Branst – Schelle Sport (zon. 20/1/2019 – 14:30 uur)

 

Uitslag:  0 – 0  

 

Selectie KVS Branst: Jens Schroyens – Kenny Laevaert – Brahim Ben Sallam – Ian Vernimmen – Jens Demul – Thomas Brigez  – Bram Verhavert – Jelle Hermans – Wiebe Bakker - Kenny Van Aken – Nick Meert

Wissels KVS Branst: Bram Verhavert out, Olivier Borreman in – 73’ Jelle Hermans out, Bilal El Merboh in – 81’ Kenny Van Aken out, Jens Vanderhoeven in – NG Florian Van Daele (GK)

 

Selectie Schelle Sport: Tom Van Aelst – Jens Gorrebeeck – Ben Vangoethem – Nick Gorrebeeck – Maarten Calluy – Gill Vermeulen – Arnaud Aerts – Jonas Schelkens – Oscar Coppieters – Lars Vranken – Mitch Keusters

Wissels : 76’ Mitch Keusters out, Jornn Van Aken in – 90’ Lars Vranken out, Robbe Roelants in – NG Kenzo Goovaerts en Yoshi De Souter (GK)

 

Doelpunten: géén

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  41’ Bram Verhavert

Gele kaart(-en) Schelle Sport : 36’ Arnaud Aerts

Tweede geel en rood Schelle Sport: 63’ Arnaud Aerts

 

Scheidsrechter: mevrouw Tina Tyteca (3) bijgestaan door de heren Bram Herreweghe (3) en Eddy Gadisseur (4)

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem