March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Meldpunt grensoverschrijdend gedrag

January 20, 2019

 

In KVS Branst is er geen plaats voor grensoverschrijdend gedrag, onder welke vorm dan ook. De mentale, fysieke en emotionele gezondheid van spelers en speelsters staat bij ons centraal. Pesten, fysiek of verbaal geweld, seksuele intimidatie enzovoort zijn logischerwijze uit den boze.

 

Wanneer is gedrag ongewenst?

Gedrag wordt ongewenst als het jouw persoonlijke grens overschrijdt, en die grens is per definitie subjectief.  Jij alleen kan dus oordelen of bepaalde gedragingen ongewenst of grensoverschrijdend zijn. Je grenzen zijn persoonlijk en worden voor een stuk ook cultureel en maatschappelijk bepaald.  Zo kan het zijn dat gedrag dat voor jou niet acceptabel is, wel aanvaardbaar is voor anderen. Daarom is duidelijke communicatie over je persoonlijke grenzen belangrijk, om misverstanden te vermijden.

 

Meldpunt grensoverschrijdend gedrag

Kan je dus in eerste instantie met je klacht niet terecht bij je trainer, ploegafgevaardigde of bestuurslid, dan kan je contact opnemen met het meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag.  Het meldpunt wil vroege detectie van problemen mogelijk maken, voor eerste opvang zorgen en (indien gewenst) gericht doorverwijzen voor volgende stappen.  

 

Voor KVS Branst zal Karel Van De Moortel zich engageren als meldpunt.   Karel is geboren op 23.11.1950 en jarenlang verbonden geweest met KVS Branst.  Vroeger actief bij de reserve om zijn carrière op zijn 60ste af te sluiten bij de veteranen.   Hij is de vader van Gretl en Chris, grootvader van Vince, Noor, Lili Fien en Andres. Deze laatste is momenteel actief als jeugdspeler bij KVS Branst.  Ondanks hij niet actief meer betrokken is in de club wou hij op dit vlak toch nog zijn steentje bijdragen.  Zijn contactgegevens kan je terugvinden onder het tabblad 'bestuur' onder de noemer:  Aanspreekpunt Persoonlijke integriteit.

Contact:  GSMnr.: 0495 - 20 10 76  -  Mailadres: Karel.vdm@hotmail.com

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem