March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Scheldezonen doen wat ze moeten doen....WINNEN!

January 14, 2019

Uw verslaggever is terug op post en wenst alle lezers allereerst een gezond en gelukkig 2019 !

 

Deze week moesten onze jongens toch vooral de ontgoocheling doorspoelen na de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Vooraf was een gelijkspel tegen ongenaakbaar leider SK Wilrijk zeker niet slecht geweest, echter het feit dat een riante 3 – 0 voorsprong in de laatste 20 minuten nog werd prijs gegeven was moeilijk om te aanvaarden. De volgende wedstrijd is de belangrijkste zegt men dan, en zo is het ook. Hoewel de verspeelde 2 punten mogelijk doorslaggevend kunnen zijn voor de tweede periodetitel, bestaat de mogelijkheid om alsnog via het eindklassement een eindrondeticket te behalen.  Vanmiddag reed de geel-blauwe karavaan richting Sportpaleis, een wedstrijd bij FC Merksem op een nieuw kunstgrasveld. De gastheren  maakten het ons in de heenwedstrijd – 4 maanden terug - nog erg lastig. KVS Branst kwam toen niet verder dan een troosteloos gelijkspel (2 – 2). Intussen is er al wat water door zee gevloeid en loopt het bij FC Merksem wat moeilijker, in hun laatste 10 wedstrijden (vandaag meegeteld) verloor het 7 keer en won het driemaal. Ze kampen naar verluid met wat blessures en een aantal spelers zouden hebben afgehaakt. Op het wedstrijdblad vanmiddag stonden bij hen inderdaad nauwelijks 6 namen die er ook in september op Branst bij waren…..

Bij geel-blauw één wijziging in vergelijking met vorige week, Jens Demul kwam terug uit gele schorsing.

 

Het werd uiteindelijk nooit een echte wedstrijd vanmiddag, KVS Branst moest niet eens zijn beste niveau boven halen want de jongens van trainer Kenny De Smedt maakten te veel individuele foutjes waarvan onze ploeg maximaal kon profiteren. Na 13 minuten knalt Wiebe Bakker op doel, de jonge doelman Jonas Muller (nog net géén 18 jaar, en inmiddels de 5de doelman tussen de palen) lost het leder en Nick Meert profiteert en scoort al vrij snel de 0 – 1 : GOOOOOOAAAAAL! 20’ een zeldzame mooie voetballende combinatie nu, Bakker zondert Meert af die een goeie voorzet in huis heeft, Kenny Van Aken moet de 0 – 2 scoren, maar trapt het leder vlak voor open doel nog over…..

Het is erg druilerig weer en de toeschouwers worden nauwelijks opgewarmd, toch komt na 27’ Branst vrij gemakkelijk op een 0 – 2 voorsprong, Jelle Hermans draait knap weg van zijn tegenstander, speelt Kenny Laevaert aan die brengt de bal laag voor doel, Wiebe Bakker kapt zich goed vrij aan de tweede paal en trapt beheerst buiten bereik van doelman Muller binnen: GOOOAAAAAL: 0 – 2. Zelfs na deze achterstand blijft de thuisploeg erg diep inzakken op eigen helft en zet het nauwelijks druk vooruit. Om een mooie wedstrijd te zien moet je natuurlijk twee ploegen hebben die er voluit voor gaan. Als je ploeg in de hoek zit, wordt het vaak nog erger, want na 37’ moet hun snelle rechterflankspeler Yannick Depret met spierblessure naar de kant.

Voor rust noteren we nog een goed afstandsschot van Wiebe dat niet ver naast zoeft en in minuut 44 een niet te missen doelkans voor Kenny Van Aken. Een onbaatzuchtige Nick Meert komt één op één met de thuisdoelman legt af voor Kenny, die de 0 – 3 onbegrijpelijk mist. Onze spits heeft vanmiddag zijn dagje niet, dat kan natuurlijk gebeuren. We trekken de warme kleedkamers in met een 0 – 2 voorsprong.

 

Ondanks dat onze coach de jongens er op wijst dat de buit nog niet binnen is en vraagt om de focus te behouden, sluipt er bij aanvang van de tweede helft een onbegrijpelijke nonchalance in ons elftal. Onze defensie en doelman Schroyens komen niet echt in de problemen, maar we verliezen meteen de bal en kamperen wat rond onze eigen 16, tot in minuut 54 Jens Demul oprukt een voorzet aflevert die niet goed wordt afgeweerd bij de thuisploeg, opnieuw Wiebe Bakker profiteert optimaal en trapt mooi in volley het leder tegen het net: 0 – 3 ! GOOOAAAAL !! Schaapjes op het droge…. Fin, op het droge, ’t is te zeggen, we worden alsmaar natter in een dug-out die nauwelijks bescherming biedt tegen de regen en het noteren van de wedstrijdfeiten wordt er daardoor niet eenvoudig door. 62’ de jonge doelman Jonas Muller heeft nu een knappe redding in huis wanneer Nick Meert de achterlijn opzoekt , terug legt op de aanstormende Wiebe, deze devieert in één tijd ei zo na binnen, maar Muller heeft een knappe reflex in huis.

72’ de wedstrijd loopt gezapig naar zijn einde, want de thuisploeg is niet bij machte om iets terug te doen, Skipper Laevaert met mooie assist voorzet, die erg mooi wordt binnen gekopt door Nick Meert: GOOOOAAAAAL ! 0 – 4.

Een kwartier voor tijd komen zelfs de forfaitcijfers nog op het bord als de ingekomen Bilal El Merboh foutief (?) wordt gestopt in de zestien. Scheidsrechter Tom Horemans , die het spel erg goed las vanmiddag en de kaarten op zak hield, wijst naar de stip. Jens Demul trapt zijn zesde van het seizoen tegen het net, GOAAAAAAL !! 0 – 5.

 

Deze stand is ook de eindstand en het eindsignaal werkt als bevrijdend voor de verkleumde en doorweekte bankzitters en staf . Zoals onze kapitein Kenny Laevaert correct verwoordde achteraf, een zakelijke overwinning zonder franjes. Deze belangrijke zege brengt ons op een derde plaats in de rangschikking, we mogen nog wat hoop koesteren voor de tweede periode, echter moeten we dan de twee volgende wedstrijden (thuis tegen Schelle Sport en uit bij Rita Berlaar) winnen en moet concurrent Borsbeek Sport 1 x verliezen (uit bij KFC Putte of thuis tegen Nielse SV).  Niet teveel rekenen en goed blijven werken is ons advies, ook volgende zondag als het team van Serge Van Den Stock op bezoek komt. Ze speelden vanmiddag 4 – 4 gelijk tegen KFC Lint, ex-speler Lars Vranken wist in extremis de gelijkmaker te scoren toen Schelle al tot 9 spelers was herleid.

Supporters op post !

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onze Beloften zijn het nieuwe jaar eveneens goed begonnen en pakten de drie punten mee bij Oxford Hemiksem: 1 – 3

Drie goals van Jonas Heireman. Proficiat !

Ze staan nog steeds op een knappe tweede plaats. Zaterdag 19 januari as komt KFC Lint – het nummer vier - op bezoek. Aftrap aan de Riddermoerstraat  om 14:30 uur.

 

Verslag eerste elftal  FC Merksem - KVS Branst (zon. 13/01/2019 – 14:30 uur)

 

Uitslag:  0 – 5 (Rust: 0 - 2) 

 

Selectie KVS Branst: Jens Schroyens – Kenny Laevaert – Brahim Ben Sallam – Ian Vernimmen – Jens Demul – Thomas Brigez  – Bram Verhavert – Jelle Hermans – Wiebe Bakker - Kenny Van Aken – Nick Meert

Wissels KVS Branst: 70’ Kenny Van Aken out, Bilal El Merboh in – 75’ Ian Vernimmen out, Olivier Borreman in, 80’ Wiebe Bakker out, Alexander Keyenberg in – NG Florian Van Daele (GK)

 

Selectie FC Merksem: Jonas Muller – Eli Nyamador – Yves Isenbaert – Maxim Bertels – Amilcar Dos Reis Pinheiro – Fouad Zounaki – Paata Argvliani – Jeffrey Bertels – Yannick Depret – Ikenna Ndigwe Tyreli-Jordan – Jan Muller

Wissels FC Merksem:  37’ Yannick Depret out, Abdulmalik Mohammed in, 72’ Paata Argvliani out, Bilal El Moussaoui in, 79’ Fouad Zounaki out, Gitan Krut in – NG Nick Daniel Van Hoek

 

Doelpunten: 13’ Nick Meert (0 – 1), 27’ Wiebe Bakker (0 – 2), 54’ Wiebe Bakker (0 – 3), 72’ Nick Meert (0 – 4), 75’ Jens Demul (pen. 0 – 5)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  géén

Gele kaart(-en) FC Merksem : géén

 

Scheidsrechter: de heer Tom Horemans (2) bijgestaan door de heren Geert Proost (2) en Jari Van Vliet (3)

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem