March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Nick Meert ontbindt zijn duivels!

December 17, 2018

Laatste speeldag van 2018 voor onze jongens. Het was vooral zaak om in Aartselaar een tweede opeenvolgende nederlaag te vermijden om met een goed gevoel de eindejaarsdagen in te gaan. Volgers en supporters van KVS Branst weten dat deze tegenstander steeds een moeilijke te omzeilen klip is.

 

We hadden zaterdag samen nog een gezellige Kerstmarkt beleefd rond onze kerktoren in ons geliefde Branst en langs deze weg bedanken we van harte alle vrijwillige medewerkers met een geel-blauw hart die onze club daar vertegenwoordigd hebben, het was een top editie !

Naar zondagmiddag dus op het kunstgras van Aartselaar  en aan onze jongens opnieuw een kans om bij deze ploeg eens trachten te zegevieren, want dat was al enkele jaren geleden. Volgens mijn gegevens dateert een laatste uitzege in de Kleistraat van 30 november 2014 (1 – 3).

Ons elftal werd op 2 plaatsen gewijzigd, Thomas Brigez was geel geschorst, in zijn plaats speelde Olivier Borreman , en tussen de palen kwam Florian Van Daele. 

 

Man in vorm bij SV Aartselaar en ook vorige week nog matchwinnaar Beau Van Tongeren was zeker een speler om extra in het oog te houden. We kennen de speelwijze van onze gastheren, ze parkeren heel veel volk voor de eigen 16 en zijn zeer gevaarlijk in de omschakeling. Dat is niet alleen hun goed recht, dat is eveneens hun sterkte. Ze kunnen met snelle jongens als Van Tongeren, De Laet, Quick en Renders elke ploeg pijn doen.

 

Amper was de wedstrijd begonnen  - minuut 2 – of onze jongens liepen al achter de feiten aan, niet doortastend ingrijpen van onze centrale defensie en Beau Van Tongeren krijgt een goede mogelijkheid om te scoren, zijn schot is wat gekraakt en hobbelt gelukkig naast ons doel. Deze verwittiging schudt onze Scheldezonen wel wakker, want we nemen het initiatief en het balbezit is ,zoals vooraf verwacht, voor ons. Minuut 18 , mogelijk één van de mooiste combinaties van het seizoen. Eén-tijdsvoetbal tussen Wiebe Bakker en Bram Verhavert, die op zijn beurt knap Jens Demul wegstuurt, wat volgt is de perfecte voorzet en Nick Meert is er als de kippen bij om netjes binnen te koppen: GOOOOOOAAAAAAAL, GOAL, GOAL !!!! 18-karaats doelpunt. Onze spits is al enkele weken erg goed bezig, en we voelden met zijn allen dat een eerste goaltje er zat aan te komen, zat hij voor de wedstrijd nog vast in de omleiding in Aartselaar, vandaag tekende Nick Meert present voor dit duel. 

21’ Jens Demul pakt zijn derde gele kaart en moet na Nieuwjaar de eerste wedstrijd aan de kant blijven. Ondanks dat Branst de beter combinerende ploeg is en de bal heeft zijn er weinig hete standjes voor de doelmannen te noteren. Minuut 29 te goedkope weggegeven hoekschop, Dries Van Rompaey met linker voet, erg goed aangesneden en Beau Van Tongeren die erg knap onhoudbaar binnen kopt…… 1 – 1 , we hebben dus niet lang van onze voorsprong kunnen genieten. Na de gelijkmaker herstelt de thuisploeg het evenwicht, zonder verder gevaarlijk te zijn. De laatste noemenswaardige poging zien we reeds in minuut 41, als Jelle Hermans van op afstand met links naar doel trapt, doelman Mike Royers staat genageld aan de grond maar ziet tot zijn opluchting de bal naast gaan. Rusten doen we met deze 1 – 1 stand.

 

Dries Van Rompaey blijft bij de thuisploeg in de kleedkamers, in zijn plaats komt Gianni Abrams.  De Scheldezonen tonen zich meteen gevaarlijk bij de aftrap van deze tweede helft, eerst na een goeie vrije trap via Wiebe Bakker, Royers moet goed plat gaan om de bal uit de hoek in corner te weren. Kort daarna wordt Nick Meert goed weggestuurd, hij trap het leder in het zijnet.  Het derde kwart van deze wedstrijd komt de thuisploeg nauwelijks op onze helft, en bij hun eerste doelpoging gaat de bal nog binnen ook….. Te passieve druk op de bal geeft kapitein Thomas Creemers te veel ruimte om van afstand aan te leggen, de boogbal verrast onze doelman Florian die er niet bij kan….2 – 1, toch een serieuze opdoffer en tegen de gang van het spel, het zal toch niet waar zijn , niet opnieuw een scenario zoals vorige week in Borsbeek. Enkele minuten zie je dat onze ploeg erg aangeslagen lijkt na deze onverdiende achterstand . Het dient gezegd want kort na de 2 – 1 (66’) pakt SV Aartselaar zijn momentum niet  als Renders oog in oog komt met onze doelman Florian, onze keeper zit er goed bij en gelukkig niet de spreekwoordelijke boeken dicht voor ons. Trainer Van Bossche grijpt in met dubbele wissel (70’), Kenny Van Aken en Jelle Hermans komen naar de kant, en Jordy Galvez en Bilal El Merboh moeten mee trachten een nederlaag te vermijden. Het zijn meteen de eerste speelminuten voor Jordy na zijn kuitbeenbreuk tijdens de voorbereiding. 78’ Hoekschop voor KVS Branst via Wiebe, Demul gaat goed in duel en in 2 tijden valt de bal pardoes voor de voeten van Nick Meert die van kortbij de bal tegen het net jaagt: GOOOOAAAAAAL 2 – 2, gerechtigheid toch. De thuisploeg claimt een overtreding van Jens Demul op hun keeper Royers, maar de goed leidende ref Franky Omloop geeft geen krimp. We gaan allicht nog naar een nerveus en spannend slot. We weten dat SV Aartselaar wel meer wedstrijden in het absolute slot nog in hun voordeel beslist hebben, dus spanning te snijden.

 

86’ APOTHEOSE !! Bram Verhavert met een geweldige assist, hij verrast in combinatie met Nick Meert de ganse thuisdefensie die met 1 pass uit verband staat, Nick Meert krijgt zo de kans om meteen een hattrick te scoren , en met een lage schuiver verschalkt hij Royers voor een derde keer…. Onze bank ontploft…. GOOOOOOOAAAAAAAAAAAAL !! Wat een ommekeer, waren we reeds niet ontevreden met een draw, hebben we plots uitzicht op een drie-punter, en gestolen zou deze zege ook niet zijn. Ook Jens Vanderhoeven komt Bram Verhavert nog vervangen om mee deze zege over de streep te halen, wat ons ook lukt. Grote vreugde bij het eindsignaal. We pakken een zeer knappe 18 op 21 , de derde plaats in het klassement en we staan op 4 wedstrijden voor het einde van de tweede periode op een tweede stek op 1 puntje van leider Borsbeek. Mooie statistieken om de eindejaarsdagen in te gaan. Daarnaast hebben we veerkracht getoond en begrepen dat we het als collectief moeten klaren en mekaar allemaal nodig hebben. Prima boys ! Nu even genieten van de verdiende rust om op 6 januari een goed vervolg trachten te breien, want dan staat het bezoek van de ongenaakbare leider SK Wilrijk op de agenda.

 

Ook via deze weg wensen wij al onze lezers, supporters, spelers, medewerkers, trainers en mensen met een geel-blauw hart voor onze club een zalig en vredevol Kerstfeest en een voorspoedig , gelukkig en gezond 2019. Ook veel sterkte aan de mensen van onze Branst-familie die dit afgelopen jaar een geliefde verloren hebben, we vergeten hen niet.

 

Tot 6 januari 2019, bij leven en welzijn.

 

Verslag eerste elftal SV Aartselaar - KVS Branst (zon. 16/12/2018 – 14:30 uur)

 

Uitslag:  2 – 3 (Rust: 1 - 1) 

 

Selectie KVS Branst: Florian Van Daele – Kenny Laevaert – Brahim Ben Sallam – Ian Vernimmen – Jens Demul – Olivier Borreman  – Bram Verhavert – Jelle Hermans – Wiebe Bakker - Kenny Van Aken – Nick Meert

Wissels KVS Branst: 70’ Kenny Van Aken en Jelle Hermans out ,Bilal El Merboh en Jordy Galvez in – 87’ Bram Verhavert out, Jens Vanderhoeven in  -  NG Michiel Brys (GK)

 

Selectie SV Aartselaar: Mike Royers – Mattias Roef – Bart Daems – Nick Hertoghs – Robin Meynen – Thomas Creemers – Geoffrey De Laet – Dries Van Rompaey – Felipe Quick – Beau Van Tongeren – Gert-Jan Renders

Wissels SV Aartselaar: 46’ Dries Van Rompaey out, Gianni Abrams in – NG Matthieu Dedry , Michaël Croughs en Wouter Philips (GK)

 

Doelpunten: 18’ Nick Meert (0 – 1) , 29’ Beau Van Tongeren (1 – 1) , 63’ Thomas Creemers (2 – 1) , 78’ Nick Meert (2 – 2), 87’ Nick Meert (2 – 3)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  21’ Jens Demul

Gele kaart(-en) SV Aartselaar: 78’ Robin Meynen

 

Scheidsrechter: de heer Franky Omloop (8) bijgestaan door de heren Stijn Goetschalckx (9) en Michel Van De Wouwer (4)

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem