March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Doelman Yannick Janssens is de matchwinnaar

December 13, 2018

Zondagmiddag 9 december, leuke affiche uit bij K. Borsbeek Sport. De Scheldezonen moesten daar hun eerste plaats van de lopende tweede periode verdedigen. De thuisploeg was op eigen veld nog ongeslagen en eveneens aan een sterke reeks bezig. Bij geel-blauw was doelman Jens Schroyens donderdagavond na de training uitgevallen met geblokkeerde rug. In zijn plaats kwam Michiel Brys.

 

Op een zwaar doorregend veld moesten we na 2 minuten altijd een strafschop krijgen na overtreding op Kenny Van Aken, onbegrijpelijk dat de  ref zijn ogen sloot . Géén 0 – 1 voorsprong, maar integendeel na 9’ een 1 – 0 achterstand na balverlies Bram Verhavert , snelle omschakeling bij de thuisploeg, onze defensie - de laatste weken nochtans erg goed op dreef - ziet er nu niet goed uit en de snelle Zakaria Haid El Assiri loopt slim vrij en kan de lage voorzet heel gemakkelijk binnen duwen: 1 – 0. Onze jongens zijn hierdoor toch wel wat van de kook want ze vinden het wervelende mooie voetbal van de voorbije weken niet meteen terug. Integendeel, wat we zien is een festival aan foute passes en een opbouw in veel te laag tempo om de gastheren te verontrusten. Toch is de constante ook vandaag op de afspraak, met andere woorden, opnieuw een resem mooie doelkansen die onoordeelkundig de nek worden omgewrongen. 20’ hoekschop Wiebe, Nick Meert kopt net naast.  24’ Enorme kans aan de overzijde voor Irfan Zajmovic, deze beresterke speler krijgt een vrijgeleide van onze verdedigers en slalomt centraal tot voor ons doel, hij mist gelukkig volledig zijn trap die naast gaat. Amper 1 minuut later komt Nick Meert oog in oog met Yannick Janssens, deze laatste heeft een schitterende redding in huis, het zal niet zijn laatste zijn vanmiddag. 28’ opnieuw KVS Branst met een dot van een kans via Wiebe Bakker op aangeven van Jelle Hermans mist hij kort voor doel de gelijkmaker. Slechts 1 minuut later mag Achraf Dahman Haimoud randje buitenspel alleen op ons doel afgaan, hij mist zijn shot en de bal gaat nog vrij ver naast….. Is het spel van een pover niveau, de toeschouwers krijgen heel wat doelkansen te zien. De grootste van deze eerste helft is voor Kenny Van Aken, ook hij is alleen door, komt zonder tegenstander in zijn buurt voor doelman Janssens, heeft de hoek maar voor het uitkiezen, maar ook hij faalt en trapt onbegrijpelijk ver naast, wat een mogelijkheid. 37’ Thomas Brigez pakt zijn derde geel karton en mag volgende week in Aartselaar aan de zijlijn toekijken. 40’ Opnieuw een kans om voor rust de bordjes in evenwicht te brengen langs Wiebe, voor doel afgezonderd via Bram, zijn poging gaat voorlangs. Rusten doen we dus met een 1 – 0 achterstand.

 

De tweede helft hopen we op beter voetbal van onze kant en vooral een scherpere afwerking, toch al snel blijkt dat te veel van onze jongens niet hun normale niveau zullen halen. 48’  opdoffer! wanneer we niet doortastend zijn centraal in de defensie en Irfan Zajmovic met een punter er al te gemakkelijk 2 – 0 van maakt, de bal leek ons niet onhoudbaar. Nu wordt de opdracht wel erg moeilijk, enkel een snelle aansluitingstreffer kan de hoop doen opleven. 51’ Wiebe met de mogelijkheid ,opnieuw alleen voor doel , en alweer heeft doelman Janssens het laatste woord met een broodnodige redding voor zijn team. De keeper heeft kort daarna wel zijn meest fantastische redding van de namiddag in huis als na hoekschop Jelle Hermans lijkt binnen te koppen van kortbij, met een geweldige reflex gaat hij het leder nog halen…. Ongelofelijk.

58’ uiteindelijk toch de verdiende aansluiting na erg knappe voorzet van Jens Demul kan Kenny nu toch met het hoofd scoren: 2 – 1 ! Met nog een half uur voor de boeg is nu alles terug mogelijk. De thuisploeg ziet dan een kwartier enorm af onder de aanvalsgolven van geel-blauw, maar de gelijkmaker valt helaas niet. Aan inzet ontbreekt het bij onze Scheldezonen zeker niet. 73’ we ontsnappen na een vrije trap van op de rechter flank, de ingekomen Baris Ozturk mist zijn deviatie,  onze defensie stond er wel passief naar te kijken. 76’ opnieuw erg warm voor onze kooi als een vrije trap nu via het been van Ian Vernimmen ei zo na in eigen doel valt… het kader voorkomt erger. De tijd tikt in ons nadeel en in het zenuwslopende slot dropt Jens Demul nog een gevaarlijke bal in de 16 , de ingekomen Jens Vanderhoeven veert hoger dan doelman Janssens en onze bank veert recht, tevergeefs want brute pech , het leder botst via onderkant lat terug in het veld.

 

Zo lopen we tegen een vermijdbare en onverdiende nederlaag aan, en smaakt dit wat ontgoochelend na de voorgaande knappe reeks. Een gelijkspel ons een juistere uitslag. We hadden een mindere dag op een slecht moment. Dat kan gebeuren. Nu aan onze jongens om dit trachten recht te zetten volgende week uit in Aartselaar , steeds een erg lastige tegenstander voor KVS Branst. We hopen iets te halen om het goede gevoel toch te kunnen meenemen in de eindejaarsdagen en winterpauze. We hebben immers een top 5 plaats te verdedigen en doen nog steeds mee voor de tweede periodetitel.

Supporters op post !

 

Verslag eerste elftal  K. Borsbeek Sp. - KVS Branst (zon. 09/12/2018 – 14:30 uur)

 

Uitslag:  2 – 1 (Rust: 1 - 0) 

 

Selectie KVS Branst: Michiel Brys – Kenny Laevaert – Brahim Ben Sallam – Ian Vernimmen – Jens Demul – Thomas Brigez  – Bram Verhavert – Jelle Hermans – Wiebe Bakker - Kenny Van Aken – Nick Meert

Wissels KVS Branst: 57’ Jelle Hermans out, Bilal El Merboh in – 82’ Brahim Ben Sallam out, Jens Vanderhoeven in – 90’ Nick Meert out, Olivier Borreman in -  NG Florian Van Daele (GK)

 

Selectie K. Borsbeek Sp.: Yannick Janssens – Robin De Coninck – Andy Heylen – Yannick Tritz – Dieter Chauvaux – Andranik Hovsepyan – Achraf Dahman Haimoud  – Emre Gunes – Zakaria Haid El Assiri – Irfan Zajmovic – Samir El Khalfioui

Wissels K. Borsbeek Sp. :  67’ Samir El Khalfioui out, Baris Ozturk in – 72’ Irfan Zajmovic out, Faouzi Falchou in – 90’ Zakaria Haid El Assiri out, Arne Verschueren in – NG Dzemal Bahtijarevic

 

Doelpunten: 9’ Zakaria Haid El Assiri (1 – 0) – 48’ Irfan Zajmovic (2 – 0) – 58’ Kenny Van Aken (2 – 1)

Gele kaart(-en) KVS Branst :  37’ Thomas Brigez – 72’ Jens Demjul

Gele kaart(-en) K. Borsbeek Sp.: 58’ Irfan Zajmovic

 

Scheidsrechter: de heer Toom Willems (2) bijgestaan door de heren Jean Petit (2) en Elias Heyrman (4)

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem