March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

ZIE GINDS KOMT DE STOOMBOOT…

December 3, 2018

Hiermee verwijzen we niet alleen naar de Sinterklaasweek beste lezers, maar inderdaad de boot van onze Scheldezonen komt onder stoom en vaart intussen in de juiste koers. Zondag 2 december omstreeks 16:15 uur noteren we een straffe stoot van onze jongens: 5 zeges op rij en dus een erg knappe 15 op 15.  

 

Vanmiddag een duel aan ‘De Buizerd’ tussen de Scheldezonen versus de Molenzonen uit Hallaar, het nummer drie in het klassement, een verschil in spelstijl dat zeker. KFCM Hallaar dwong vorig seizoen op de slotdag onverwacht een eindrondeticket af, en nu zowat halfweg de huidige competitie staan ze opnieuw toch wat verrassend op een uitstekende derde plaats.  Geel-blauw was de voorbije weken goed in zijn ritme gekomen en had veel vertrouwen getankt na vier opeenvolgende zeges. Wat is er dan veranderd ? Wel de arrogantie is uit ons spel verdwenen, we zien dat het collectief belang vandaag voorop staat en we zien alle jongens hun trui nat maken zoals dat heet. Er staat ook een organisatie en ons spelniveau is prima. Waar kan het nog wat beter ? Efficientie dat vooral , maar zoals een Branst supporter na de wedstrijd zei: zolang je veel doelkansen creëert moet je niet te ongerust zijn. Ook vanmiddag had de partij bij rust al in ons voordeel moeten beslist zijn. Even een overzicht van deze wedstrijd.

Dezelfde 11 van vorige week aan de aftrap. Opnieuw een sterke opening van onze jongens. Eerste kans na 10’ voor Jelle Hermans die met links een bal op halve hoogte in volley trapt, doelman Vervoort kan pakken. 15’ Jelle Hermans nu als aangever, vindt Jens Demul die met knappe plaatsbal buiten bereik van Vervoort de weg naar het net vindt: GOOOOOAAAAAAL ! 1 – 0.

21ste minuut, hier moeten we eigenlijk altijd de 2 – 0 scoren, combinatie Bram Verhavert, Wiebe Bakker, het leder komt bij Nick Meert die één op één komt met Vervoort, de doelman weert de poging, de rebound is net niet voor Kenny Van Aken die maar in te duwen had, maar iets te laat reageert. 29’ Opnieuw 100% doelkans voor Kenny Van Aken die de bal toegespeeld krijgt via Nick Meert na knappe acceleratie, Kenny mist voor open doelmond….jammer !

39’ opnieuw veert de geel-blauwe aanhang omhoog, echter optisch bedrog als de poging van Nick Meert in het zijnet gaat na mooi voorbereidend werk van Thomas Brigez. We gaan rusten met een karig beloond overwicht (1 – 0).

 

Bezoekende coach Hugo Van Doninck voert een dubbele wissel uit, onder andere de gevaarlijke Stein Warpy komt op het veld. Minuut 47 sleutelmoment in de wedstrijd,wanneer Brahim Ben Sallam volledig zijn interceptie mist en de bal doorschiet tegen de arm van Kenny Laevaert die nochtans tegen zijn lichaam is. Hier heb je dan weer de discussie is het al dan niet strafschop ? Gaat de arm naar de bal of gaat de bal naar de arm…..Fase voor discussie vatbaar, echter zeker als in de omschakeling de bal via Nick Meert bij Kenny Van Aken komt en deze KVS Branst op 2 – 0 voorsprong trapt, na licht afgeweken bal. De gasten protesteren maar de goed leidende ref Steven Hoefkens geeft geen krimp. Nochtans is er niet voldoende rust in onze rangen dit vierde kwartier en je voelt dat ondanks de tussenstand en je overwicht de buit nog niet binnen is. Dat heb je natuurlijk als je de tegenstander na dergelijk overwicht en veelvoud van doelkansen niet uittelt. Op het uur nemen we echter terug over, eerst met een knappe aanval met een sterk spelende Bram Verhavert die Jelle Hermans voor doel zet, Jelle kan echter net niet goed genoeg trappen om Vervoort te verschalken.

64’ schermutseling vlak voor onze dug-out, wanneer Kenny Laevaert een duel op zuivere wijze wint van Nick Ver Elst, die een reactie in huis heeft en duidelijk natrapt, het nummer 5 wordt terecht uitgesloten met de rode kaart en laat zijn team op deze wijze wel in de steek. Onze kapitein krijgt licht geel, zijn eerste van het seizoen.

Enorme doelkans voor de thuisploeg, Kenny Van Aken zoekt de achterlijn, lage voorzet voor doel volgt…. Zowel Jelle als Nick schuiven zichzelf over de doellijn maar vergeten de bal mee binnen te glijden….

Nu moet met nog 25 minuten voor de boeg de buit binnen zijn tegen Hallaar dat met een man minder verder moet. En al snel wordt dat numeriek overwicht ook door Wiebe Bakker stijlvol in een derde goal uitgedrukt. Hij trapt vanop 25 meter de bal onhoudbaar tegen het net GOOOOOOAAAAAL: 3 – 0.  74’ Een pareltje lijkt in de maak na een mooie infiltratie van Ian Vernimmen, met een fenomenaal hieltje zet hij Jelle Hermans alleen voor doel, zijn trap scheert de buitenkant van de paal….erg jammer. Alweer dus heel wat doelkansen voor Branst.

77’ Net voor zijn wissel gelijkaardige voorbereiding van Kenny Van Aken, nu kan Nick Meert net niet binnen duwen….. Bram Verhavert biedt vijf minuten voor het einde Wiebe de 4 – 0 aan, echter die zijn controle is niet perfect en bal iets te ver van de voet, zodat Vervoort net op tijd redding kan brengen. We noteren in deze tweede helft één knappe en noodzakelijke redding van onze doelman Schroyens na een trap van Kenny De Winter ranselt hij het leder enig mooi uit zijn doel. Zo slikken we de laatste 5 wedstrijden nauwelijks twee tegendoelpunten waarvan 1 x na erg licht toegekende strafschop en 1 own-goal, ook dat geeft vertrouwen.

 

Mooi compliment na de wedstrijd van collega team afgevaardigde Luc Meulders trouwens die met lof sprak over het voetballend vermogen van ons elftal, dat is gewaardeerd Luc ! Aan ons om dit als collectief zo vaak als mogelijk nog te brengen, want we mogen ambitieus maar met voetjes op de grond de toekomst aanschouwen. Volgende wedstrijd is opnieuw de belangrijkste, een rechtstreeks duel aan de top van de tweede periode trouwens uit bij Borsbeek Sport , zij staan daar met 10 op 12 knap tweede na geel-blauw dat daar zijn eerste plaats maar wat graag met succes wil verdedigen. Groen wit verloor slechts één van zijn laatste 7 wedstrijden, uit bij leider SK Wilrijk (2-1),  dus dit treffen kondigt zich zeker aan als een taaie brok. We willen  ook in naam van de spelers de inspanningen van onze terreinverzorger Leander nogmaals in de verf zetten die opnieuw voor een schitterend groen tapijt heeft gezorgd.

 

Oproep aan de geel-blauwe supporters om onze jongens op zondag 9 december te komen aanmoedigen aan de Boechoutsesteenweg in Borsbeek aftrap 14:30 uur.

 

 

Onze Beloften kunnen met een goed gevoel de winterpauze in gaan. Ze versloegen Puursica met 5 – 1. Doelpunten van Jens Vanderhoeven 2 x , Rutger Smets, Dunken Van De Velde en Brent Caluwaerts. Ze staan op een erg mooie 2de plaats in het klassement.

 

 

Verslag eerste elftal  KVS Branst – KFCM Hallaar (zon. 02/12/2018 – 14:30 uur)

 

Uitslag:  3 – 0 (Rust: 1 - 0) 

 

Selectie KVS Branst: Jens Schroyens – Kenny Laevaert – Brahim Ben Sallam – Ian Vernimmen – Jens Demul – Thomas Brigez  – Bram Verhavert – Jelle Hermans – Wiebe Bakker - Kenny Van Aken – Nick Meert

 

Wissels KVS Branst: 77’ Kenny Van Aken out, Olivier Borreman in – 84’ Ian Vernimmen out, Brent Caluwaerts in – 85’ Nick Meert out, Wouter Lamberts in – NG Florian Van Daele (GK)

 

Selectie KFCM Hallaar: Niels Vervoort – Aaron Royberghs – Sander De Loose – Jelle Van Doninck – Nick Ver Elst – Sam Vandingenen – Kenny De Winter – Pieter-Jan Vercammen – Chiel Ceulemans – Glenn Van Den Broeck – Tim Wagemans

 

Wissels :  46’ Pieter-Jan Vercammen  en Aaron Royberghs out, Stein Warpy en Hans Poortmans in – 71’ Tim Wagemans out, Robbe Verstrepen in – NG Gregory Vetters (GK)

 

Doelpunten: 15’ Jens Demul (1 – 0) – 47’ Kenny Van Aken (2 – 0) – 68’ Wiebe Bakker (3 – 0)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  64’ Kenny Laevaert

Gele kaart(-en) KFCM Hallaar: 70’ Chiel Ceulemans – 80’ Robbe Verstrepen

 

Rode kaart KFCM Hallaar: 64’ Nick Ver Elst

 

Scheidsrechter: de heer Steven Hoefkens (3) bijgestaan door de heren Donny Verberckt (5) en Geert Proost (7)

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem