March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

BLACK SUNDAY aan het shoppingcenter van Wijnegem

November 26, 2018

Er was zondagmiddag zeker een interessante ‘deal’ te doen vlakbij het shoppingcenter te Wijnegem. Mits een vierde zege op rij kon KVS Branst opnieuw wat plaatsjes in het klassement opschuiven. En ja,… zo geschiedde.

 

Het werd weliswaar geen gemakkelijke overwinning, verdiend dat wel, maar de wedstrijd zelf had weinig om het lijf. Maar een mindere prestatie winnend afsluiten dat vergt ook kwaliteit en de nodige discipline. Het verschil voor de wedstrijd tussen Wijnegem en Branst was slechts één punt, toch behaalden de gastheren een knappe 12 op 18 uit zijn laatste zes wedstrijden, een nederlaag uit bij autoritair leider Wilrijk zat daar dan ook nog tussen, dus cijfers die aantoonden dat we zeker op onze hoede moesten zijn. Onze basiself werd enkel gewijzigd op de positie van Bilal El Merboh die vanmiddag zijn eerste schorsingsdag van twee moest uitzitten, na de rode kaart in Mortsel OG. Hij werd vervangen door Wiebe Bakker. Geen zon te bespeuren aan de kasteellei, kille temperatuur , maar wel een groot en goed bespeelbaar veld.

 

Het openingskwartier was zeker goed van onze zijde, we startten scherp en meteen druk naar voor met doelkansen, de eerste goede mogelijkheid komt er al na 6 minuten als Wiebe de bal naar Jelle Hermans speelt, hij staat vrij schuin voor doel en moet het leder naar de verste hoek mikken, zijn lage trap is echter te centraal en doelman de Clippeleir kan redding brengen.

11de minuut, erg knappe aanval van de Scheldezonen over diverse stations, en heerlijke afwerking. Bram Verhavert vindt Kenny Van Aken, die kaatst mooi op Nick Meert die in de 16 het overzicht behoudt en Wiebe bedient….. ‘Bakkie’ laat er geen gras over groeien en zet in één tijd de netten bol ! GOOOOOOAAAAAL : 0 – 1, helaas geeft dit vroege en erg fraai doelpunt ons geen vleugels om door te zetten, nochtans was in deze fase van de wedstrijd de thuisploeg aan het twijfelen en was er de mogelijkheid om op ons elan door te gaan. Maar plots sluipen er veel slordigheden in ons spel, te veel balverlies, foute keuzes, positioneel doen we het ook wat minder dan de voorbije weken en zodoende daalt het niveau van de wedstrijd zienderogen. We voegen er aan toe dat het voetballend vermogen bij de thuisploeg ook niet meteen hartverwarmend is, want wij noteren in deze eerste helft nul doelkansen voor Wijnegem. Toch gaan we rusten met een 1 – 1 ruststand, als net voor de pauze scheidsrechter De Pooter een erg lichte strafschop toekent voor een ingebeelde overtreding op Sil Boeykens. Het nummer 11 zet deze zelf om: 1 – 1. Het laatste wapenfeit is een streep van Wiebe Bakker die maar net naast zoeft. Zo bezorgen we onszelf - in de eerste plaats  door te weinig kwaliteit in ons spel - nog een te verwachten moeilijke tweede helft.

 

Trainer Van Bossche stuurt dezelfde elf met de nodige peptalk terug op het veld.  Je merkt al vrij snel dat academisch voetbal niet meer zal voorgeschoteld worden. De thuisploeg probeert het vooral op kracht en met stevige duels en naarmate de wedstrijd vordert krijgen sommige jongens het moeilijk om hier voldoende weerwerk tegen te bieden. Tot goed 20 minuten voor tijd Kenny Laevaert een goeie bal verstuurt naar Jelle, hij is klaarkijkend in de 16 , legt goed terug op Wiebe die nu in twee tijden doelman De Clippeleir verslaat: GOOOOOAAAAAAL: 1 – 2. Deze goal komt er op een erg goed moment. Onze coach brengt dan voor het laatste kwartier twee nieuwe krachten op het middenveld om het evenwicht daar wat te herstellen. De eerste baltoets van Jonas Heireman in minuut 78’ is meteen een fraaie volley die De clippeleir tot een goede tussenkomst dwingt. 85’ Kenny Van Aken met de matchbal aan de voeten kan alleen op doel afstormen, hij wil de keeper omspelen , maar maakt de foute keuze om recht op hem vast te lopen….. Nu maar hopen dat we van deze fase in een nerveus slot geen spijt moeten krijgen. De thuisploeg kan in de tweede helft slechts tekenen voor één doelkans als ze bij een omschakeling de bal voor doel recht in de handen van Jens Schroyens trappen.

 

Hoezeer de thuisaanhang , spelers en technische staf van VC Wijnegem hun ongenoegen laten blijken over de assistenten bij al dan niet buitenspel, ze beseffen wel dat hun elftal te weinig heeft getoond om op meer aanspraak te kunnen maken. De eindstand van 1 – 2 is dan ook correct.

 

Volgende opdracht , zondag 2 december, ontvangen we nummer drie uit het klassement KFC Molenzonen Hallaar. Groen-rood verloor nog maar twee keer in deze heenronde en ze tellen 5 punten meer dan KVS Branst. Aan ons de uitdaging om deze kloof te verkleinen. Met een recente 7 op 9 zullen ook zij met vertrouwen naar ‘de Buizerd’ afzakken

SUPPORTERS OP POST !

-------------------------------------------------

Onze Beloften moesten helaas het onderspit delven tegen leider SV Aartselaar (0 – 3). Heel wat afwezige spelers door blessures waardoor nauwelijks een volledig elftal kon samengesteld worden. En zo snakken ze met nog één wedstrijd te gaan – volgende zaterdag thuis tegen Puursica – naar de winterstop.

 

Verslag eerste elftal  VC Wijnegem - KVS Branst (zon. 25/11/2018 – 14:30 uur)

 

Uitslag:  1 – 2 (Rust: 1 - 1) 

 

Selectie KVS Branst: Jens Schroyens – Kenny Laevaert – Brahim Ben Sallam – Ian Vernimmen – Jens Demul – Thomas Brigez  – Bram Verhavert – Jelle Hermans – Wiebe Bakker - Kenny Van Aken – Nick Meert

 

Wissels KVS Branst: 75’ Jonas Heireman in, Jelle Hermans out – 79’ Bram Verhavert out, Olivier Borreman in – 90’ Nick Meert out, Rutger Smets in -  NG Michiel Brys (GK)

 

Selectie VC Wijnegem: Jan De Clippeleir – Tim Van Regenmortel – Nick Schelfhout – Axel Snoeck – Jim Seiffermann – Jordy De Vos – Nhat Tran – Sil Boeykens – Roy Van Uytsel -  Gilles Van Hout – Jesse Manu

 

Wissels :  77’ Gilles Van Hout out, Bayo Owa in – NG Thomas De Bie , Tomasz Radomski en Charles Bonné (GK)

 

Doelpunten: 11’ Wiebe Bakker (0 – 1), 43’ Sil Boeykens (pen. 1 – 1), 69’ Wiebe Bakker (1 – 2)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  géén

Gele kaart(-en) VC Wijnegem: 74’ Nick Schelfhout, 88’ Roy Van Uytsel, 90’ Jesse Manu

 

Scheidsrechter: de heer Marc De Pooter (3) bijgestaan door de heren Bilal El Filali (2) en Ilias El Jattari (2)

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem