March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

KVS Branst kruipt stilaan uit de Put(te)

November 12, 2018

Zaterdagavondwedstrijd op het programma, zowat 40 kilometer van onze kerktoren bij KFC Putte. Zij werden vooraf ook getipt als kandidaat top 5 ploeg maar verkeren momenteel in puntennood. Nochtans is dit elftal omzeggens bij elkaar gebleven , maar hebben spelbepalende jongens als Jeroen Trogh, Jasper Spruyt , Wouter Haagen en Ken De Rijck te kampen met langdurige blessures en dat is natuurlijk niet niks. De Scheldezonen wilden wat graag na hun overtuigende zege van vorige zondag een positief vervolg breien om het puntentotaal wat op te krikken. Bij geel-blauw ontbrak de geschorste Ian Vernimmen, Olivier Borreman verscheen terug aan de aftrap.

 

De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd, de gastheren waren overal scherper, grote kansen leverde hun overwicht echter niet op, één keer wel rond het kwartier , wanneer onze jongens al te gemakkelijk in deze fase enkele hoekschoppen weggeven, is er een knappe voetreflex van onze doelman Jens Schroyens nodig om ons van een achterstand te behoeden. De eerste goede doelkans voor Branst noteren we in minuut 26, en het is meteen de grootste , knappe voorbereidende actie van Wiebe Bakker, hij zet Kenny Van Aken alleen voor doelman Rijmenams, maar hij duwt helaas de bal iets te ver voor zich uit, de bal komt in tweede instantie voor de voeten van Nick Meert die ook daar net niet scherp genoeg is om te scoren, had de 0 – 1 moeten zijn. Geen voorsprong, integendeel nauwelijks 1 minuut later komen we op achterstand als na een kort genomen hoekschop de bal wat lullig in eigen doel wordt gedevieerd via Jens Demul (1 – 0).  In het slot kwartier van deze eerste helft proberen we ons te herstellen en komen we iets beter in de wedstrijd. Wiebe Bakker met goede infiltratie, via tussenstation Nick komt opnieuw Kenny Van Aken oog in oog met Rijmenams nu werkt hij wel goed af en trapt zijn 5de van het seizoen tegen het net: GOAAAAAAAAAAAAAAAL : 1 – 1 erg goed moment zo vlak voor rust, het kon zelfs nog beter worden voor de pauze als een klutsbal van de thuisdoelman een doelrijpe kans voor Nick oplevert, hij zoekt echter het leder en is wat gedesoriënteerd en zo kan een verdediger nog net tijdig het leder voor het lege doel wegvegen: Rusten doen we met een 1 – 1 tussenstand.

 

Beide elftallen komen ongewijzigd uit de kleedkamers voor de tweede helft. Na opnieuw een matig openingskwartier van de Scheldezonen merken we dat de thuisploeg wat fysieke krachten heeft verloren door het hoog druk zetten tijdens de eerste helft en zodoende nemen we over. Rond het uur mag Wiebe een hoekschop trappen, doelman Rijmenams zit er naast en zo kan Jens Demul goed binnen koppen GOOOAAAAAAAAL, ja, ja !! 1 – 2, nu de kopjes er bij houden jongens.

Even is er wat hilariteit op onze bank als onze kiné, allicht door haar harde werk om Brahim speelklaar te krijgen voor deze wedstrijd, plots met krampen te kampen heeft en snel de kantine moet gaan opzoeken….. zoals men in de volksmond zegt Julie…..’Shit happens’ ☺

Snel terug met de nodige ernst naar de wedstrijd dan, nauwelijks één minuut na de 1 – 2 komt Kenny Van Aken opnieuw 1 op 1 voor Rijmenams ,de keeper twijfelt bij het uitkomen en de bal botst ideaal om een lob uit te voeren, echter deze is te kort en het sluitstuk kan er nog net bij…. Jammer hier had de wedstrijd al in een definitieve plooi kunnen liggen. Kenny mag echter opnieuw op een goede wedstrijd terug blikken. 65’ ook een bij wijlen gretige Wiebe Bakker nu met goede versnelling, Toon Baeten moet hem net aan de 16 foutief afstoppen wat hem geel oplevert. Bram Verhavert neemt de vrije trap die op magistrale wijze via lat en paal onhoudbaar tegen de touwen verdwijnt, erg mooie GOOOOOOOOAAAAAAAAL , dag moeder ! 1 – 3.

 

Het komt er nu op aan om de resterende 25 minuten slim de wedstrijd uit te spelen, zekerheid in te bouwen en vooral onnodig balverlies te vermijden, op dat laatste kan het nog een stuk beter,  men zegt wel eens voetbal is simpel, maar simpel voetballen is vaak het aller moeilijkste …. Wel dit is  af en toe wel van toepassing.

Even houden we onze adem in als de ingekomen Alexander Keyenberg bij een duel kermend van de pijn neer gaat, we vrezen voor een ernstige blessure, gelukkig blijkt het mee te vallen en kan hij verder.

De kansen bij de thuisploeg zijn erg karig, we noteren in minuut 73 wel een goede schietmogelijkheid voor de spits Robby Janssens, hij raakt het leder niet vol , zijn volley gaat over het doel van Schroyens.

Brahim die positioneel belangrijk was vanavond moet dan uiteindelijk in minuut 80 de strijd staken, in zijn plaats komt Jelle Hermans en die doet dat met verve, hij knokt zich meteen goed in deze wedstrijd en dat kunnen we zeer waarderen. In het slot krijgen we nog een orgelpunt als we lekker gebruik kunnen maken van de ruimtes die er liggen en bij één van die omschakelmomenten langs Wiebe komt de bal bij de centraal vrijstaande Kenny Van Aken , hij wil doelman Rijmenams omspelen en gaat neer, de goed leidende Geert Timmermans wijst naar de stip , maar trekt ook meteen streng de rode kaart. Zo moet invallersdoelman Baeten nog koud de slotminuten rond maken en trachten de elfmeter te stoppen, dat lukt hem niet, want Jelle faalt niet en schiet de 1 – 4 binnen ! GOAAAAAAAAL :  1 – 4. We vermelden ook nog dat de 18 jarige Wouter Lamberts ook enkele minuutjes mag proeven en mee genieten van zijn debuut in het eerste elftal.

 

Zo zakken we zeer blij terug af met de verdiende drie punten naar onze warme thuishaven. We stellen vast dat onze jongens bepaalde punten reeds goed oppikken, we zien nu iedereen voor elkaar lopen bij balverlies, en dat stemt tot grote tevredenheid bij volgers en trainers, het collectief belang voorrang op het individuele. Het spel niveau heeft zeker nog marge tot verbetering, van de 90 minuten vanavond waren we 50 % goed aanwezig de andere 50 % niet. Hoe dan ook geen reden voor geklaag, want deze 6 op 6 geeft ons wat meer ademruimte en doet ons verlangen naar meer. Volgende zondag 18 november ontvangen we SV Nielse, aftrap om 14:30 uur. Supporters op post !

 

Onze Beloften liepen zaterdagmiddag tegen hun eerste nederlaag van het seizoen aan tegen KFC Volharding Wintam,  uitslag 0 – 1, naar verluidt was een gelijkspel billijker geweest. Volgende zaterdag een uitwedstrijd bij Boechout VV.

 

Verslag eerste elftal  KFC Putte - KVS Branst (zat. 10/11/2018 – 19:30 uur)

 

Uitslag:  1 – 4 (Rust: 1 - 1) 

 

Selectie KVS Branst: Jens Schroyens – Kenny Laevaert – Brahim Ben Sallam – Olivier Borreman – Jens Demul – Thomas Brigez  – Bram Verhavert – Bilal El Merboh – Wiebe Bakker - Kenny Van Aken – Nick Meert

 

Wissels KVS Branst: 70’ Jens Demul out,  Alexander Keyenberg in – 80’  Brahim Ben Sallam out, Jelle Hermans in – 87’ Nick Meert out, Wouter Lamberts in NG Michiel Brys (GK)

 

Selectie KFC Putte: Bram Rijmenams – Pieter Jan Peeters – Jens Van Hal – Toon Baeten – Jordi Wouters – Philippe De Smet – Mylan De Saeger – Vincent Thys – Pieter Van De Mosselaer – Floran Magriet – Robby Janssens

 

Wissels :  65’ Mylan De Saeger out, Ken De Rijck in – 86’  x out , Frederik Baeten (GK) in – NG x

 

Doelpunten: 27’ Jens Demul (owngoal 1 – 0), 41’ Kenny Van Aken (1 – 1), 59’ Jens Demul (1 – 2), 65’ Bram Verhavert (1 – 3) – 86’Jelle Hermans (pen. 1 – 4)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  géén

 

Gele kaart(-en) KFC Putte: 65’ Toon Baeten

Rode kaart(-en) KFC Putte : 86’ Bram Rijmenams

 

Scheidsrechter: de heer Geert Timmermans (6) bijgestaan door de heren Guy Naulaerts (3) en Rudi Goossens (2)

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem