March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Een welgekomen driepunter!

November 5, 2018

KVS Branst had sportief moeilijke weken achter de rug en na de 0 op 12 werd er besloten om een trainerswissel door te voeren met de hoop dat er een reactie zou komen bij de spelerskern. Maandagavond kwam het  tot een akkoord met Karel Van Bossche die tot eind vorig seizoen zes opeenvolgende jaren aan de slag was bij SVE Bazel (tweede provinciale Oost-Vlaanderen). Vanmiddag op het programma meteen een erg belangrijk burenduel aan ‘Den Buizerd’ tegen VVH Lippelo, het verschil in het klassement was slechts één schamel punt in het voordeel van de Scheldezonen. De bezoekers begonnen aardig aan dit seizoen, maar zijn dus eveneens na een schamele 2 op 18 tot de onderste regionen weggezakt. Geel-zwart heeft met Van Trier, Joos en De Bruyn zeker wel wat gestalte in zijn rangen. T1 Didier Meltens was er niet bij (ziek) , zodoende nam T2 Sam Capiau de verantwoordelijkheid. Opnieuw lag de grasmat er geweldig bij en ook een mooi herfstzonnetje zorgde voor aangename voetbalomstandigheden. Na de aftrap van balsponsor ’t Gazetteke in Branst lag het initiatief bij de thuisploeg, vanmiddag opnieuw in roos-zwarte outfit. In minuut 12 noteren we een doelpoging van Kenny Van Aken, zijn lage trap wordt door doelman Mannaert in corner geweerd. Bij de bezoekers slaan ze veelal wat stations over en zoeken het vrij snel diep richting de geïsoleerde spits Van Trier. Onze defensie staat echter goed en onze doelman moet nauwelijks in actie komen. Het is enkel wel uitkijken bij hoekschoppen en vrije trappen voor de boomlange jongens bij Lippelo. Minuut 17 Kenny die aan een sterke wedstrijd bezig is vindt Bilal El Merboh, hij komt in de grote rechthoek, moet met rechts trappen, maar aarzelt in zijn keuze en weg kans. De daaropvolgende hoekschop wordt afgeweerd in de voeten van Kenny Van Aken, die helaas de mogelijkheid over trapt. 30’ Wiebe Bakker – die nochtans niet in de wedstrijd zit – breekt de ban, knap weggestuurd door Thomas Brigez, schuift hij het leder naast Mannaert binnen….. GOOOOOOOAAAAAAL: 1 – 0, je ziet en voelt dat dit duel , deze goal nodig had. Er gebeurt tot de rust niks bijzonders meer en zo gaan we verdiend rusten met deze tussenstand. Dezelfde acteurs bij beide ploegen beginnen ook aan de tweede helft. We zien daarin een elftal met twee gezichten, het vierde kwartier overrompelen we de tegenstander  en de doelkansen volgen elkaar snel op. Reeds in minuut 48 komen we op een iets comfortabelere 2 – 0 voorsprong, een afgeweerde bal komt centraal in de voeten van Bram Verhavert die zijn tegenstander op het verkeerde been zet en met een lage trap doelman Mannaert verrast. De bal caprioleert via zijn voet in het doel, de bezoekende keeper, nochtans één van de sterksten van onze reeks ziet er in deze fase even niet goed uit. GOOOOOOAAAAL ! 2 – 0, dan lijkt alsof het elftal van een zwaar juk bevrijdt is en gaat het een stuk vlotter. 56’ knap opgezette aanval en dito pass van Verhavert naar Wiebe, lage voorzet volgt richting tweede paal waar zowel Kenny Van Aken als Bilal te verrast zijn om binnen te werken. Eén minuut later , opnieuw Kenny in de rug van de defensie, oog in oog met Mannaert, deze laatste is nu wel goed bij de zaak, en verhindert de 3 – 0. Nauwelijks 60 seconden later, hoekschop via Bilal, Nick Meert kopt vlak voor doel de wenkende kans over…Gelukkig hebben we nu wel al die bonus van 2 doelpunten…..

59’ Bram zet Wiebe voor doel, iets te onbeheerste trap volgt, de bal zoeft over de dwarsligger, de wedstrijd had hier reeds beslist kunnen (moeten) zijn. Dan volgt een kwartier waar de thuisploeg de teugels te los laat, en de tegenstander te veel in de wedstrijd laat komen. We voegen er vrijwel onmiddellijk aan toe dat onze gasten van vandaag te onmondig zijn en ons niet in de problemen brengen. Het slotkwartier trekken onze jongens toch definitief en overtuigend het laken terug naar zich toe en willen we de schoonheid van het derde doelpunt toch graag onderstrepen. Een goaltje volgens het boekje. Opbouw via verschillende stations, lage voorzet Kenny en de ingekomen Jelle Hermans die positioneel uitstekend loopt en de 3 – 0 binnen duwt:  BINNNNEUH !! 3 – 0. Voor de kers op deze zoete taart zorgt Kenny, in minuut 84 laat hij met een knappe plaatsbal doelman Mannaert kansloos: GOOOOOOAAAAAAL :    4 – 0. De ingekomen Olivier Borreman biedt Bilal de mogelijkheid aan om de forfaitscore op het bord te zetten, hij trap echter naast. Zo fluit scheidsrechter Bart Janssens deze faire wedstrijd af zonder onnodige extra tijd. Toch wel wat opluchting na deze overtuigende en oververdiende zege, die nog heel wat hoger had kunnen oplopen. De emoticon na de wedstrijd was dan ook een smiley in plaats van een donderwolk. We durven te hopen dat onze jongens hier nu de nodige moed en energie uit kunnen putten om met zijn allen als collectief aan een nieuwe bladzijde te beginnen. Proficiat !

Volgende week – start van de tweede periode - spelen we een zaterdagavond wedstrijd uit bij KFC Putte, aftrap om 19:30 uur aan het sportcentrum Ixenheuvel.

Onze Beloften zetten hun mooie reeks verder en winnen een 8ste maal in 10 wedstrijden. Nu zegevierden ze uit bij SK Reet met een mooie 0 – 3 eindscore. Voor de doelpunten zorgden Jonas Heireman, Florian Van Daele en Olivier Borreman, eveneens Proficiat aan volgende spelers:

Michiel Brys – Wouter Lamberts – Daniel Zanga – Jens Van Praet – Olivier Borreman – Rutger Smets – Zeger Bogaert – Tom Weckx – Melvin Koninckx – Florian Van Daele – Muhammed Gönen – Ward Van Zegbroeck – Brent Caluwaerts – Jonas Heireman

Volgende opdracht, de derby op zaterdag 10 november om 14:30 uur ontvangen we KFC Volharding Wintam, de zesde plaats in het klassement.

 

 

Verslag eerste elftal  KVS Branst – VVH Lippelo (zon. 04/11/2018 – 14:30 uur)

 

Uitslag:  4 – 0 (Rust: 1-0) 

 

Selectie KVS Branst: Jens Schroyens – Kenny Laevaert -  Brahim Ben Sallam –  Ian Vernimmen – Jens Demul – Thomas Brigez – Bram Verhavert – Wiebe Bakker – Bilal El Merboh – Kenny Van Aken – Nick Meert.

 

Wissels KVS Branst: 67’ Nick Meert out, Jelle Hermans in – 78’ Wiebe Bakker out, Rutger Smets in – 82’ Bram Verhavert out, Olivier Borreman in – NG Florian Van Daele (GK)

 

Selectie VVH Lippelo: Björn Mannaert – Yoon De Mey – Joran De Bruyn – Maarten Tirez – Yannis Sluyts – Joni Sarens – Jelle Stevens – Bram Caudron – Zakaria Makhi – Milan Joos – Glenn Van Trier.

 

Wissels VVH Lippelo: 57’ Yannis Sluyts out, Timothy De Decker in – 76’ Jelle Stevens out, Glenn Van Wezer in – NG Yentl Maes en Wouter Van Den Bruel (GK).

 

Doelpunten: 30’ Wiebe Bakker (1-0) – 48’ Bram Verhavert (2-0) – 76’ Jelle Hermans (3-0) – 84’Kenny Van Aken (4-0)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  géén

Gele kaart(-en) VVH Lippelo : 67’ Joni Saerens , 71’ Maarten Tirez

 

Scheidsrechter: de heer Bart Janssens (6) bijgestaan door de heren Edward Vandyck (3) en Bertrand Poppe (5)

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem