March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Scheldezonen zakken dieper weg.

October 15, 2018

Tweede opeenvolgende 1 – 0 nederlaag, het te harde verdict, maar 0 punten op 6 tegen - met alle respect -  twee erg matige tegenstanders als KFC Lint en KFC Katelijne legt de vinger op de wonde van onze eigen tekortkomingen. Ofwel heeft deze groep te weinig kwaliteit, wat we niet geloven, of onze jongens moeten snel gaan leren uit hun fouten en dringend uit een ander vat gaan tappen, dat is wel duidelijk.

 

Vorige week gaven we reeds aan dat er voldoende kansen worden bij elkaar gevoetbald om de wedstrijd altijd te winnen, ook vanmiddag was dat zo aan de Vossenvelden in Katelijne-Waver, echter onze schutters vinden nu in 180 minuten niet 1 x de weg naar het net, dan wordt punten gewin natuurlijk erg lastig.

 

Uw reporter schrijft wat hij meent te zien en of niet ziet, soms lijkt dat wat hard, maar het doel is steeds een zo juist mogelijke weergave te geven van de wedstrijd feiten. Wat is de constante na 7 wedstrijden competitie ? We domineren veelal de partij, hebben de bal en creëren kansen, maar in de 16 ontbreekt de scherpte, en in de omschakeling zijn we kwetsbaar en maken we fouten, ook vanmiddag. Deze uitwedstrijd leek op een bepaalde manier erg op die van vorige week zowel in het verloop en het resultaat. Geel-blauw pakt meteen het heft in handen en probeert al voetballend aan doelkansen te komen. Het valt wel tegen dat de laatste pass te weinig kwaliteit heeft, of dat we aan de beslissende zone foute keuzes maken.  We zien wel enkele infiltraties langs ons beide flanken, maar voor doel is het steeds net niet, zo komt bij één van de flankvoorzetten Jelle Hermans centimeters te kort om binnen te glijden. Het ligt weliswaar niet in onze aard om met scherp te schieten op de moeilijke job van scheidsrechters, maar wat de heer Costermans en zijn assistent Vanhoyweghen er in de eerste helft van bakten was zelden gezien.

De assistent weerhield ons tot minimaal tweemaal toe om alleen voor doel te komen na evenveel ingebeeld buitenspel, zijn objectiviteit durven we vanmiddag zeer zeker in vraag te stellen, alsook wat er zich in minuut 37 afspeelde, een schoolvoorbeeld van een strafschopfout. Wiebe Bakker wordt alleen voor doel gezet, en wordt van de sokken gelopen, iedereen in het stadion ziet een logische elfmeter behalve de heer Costermans, Ongelofelijk en vooral onbegrijpelijk. Beide ploegen gaan rusten met een 0 – 0 tussenstand. De toeschouwers hebben tot dan toe weinig spektakel gezien en enkel kunnen genieten van een heerlijk nazomers zonnetje.

 

De tweede helft zakt opnieuw het niveau helemaal weg, we staan veel te groot en dit op één van de grootste velden van onze reeks, dan weet je dat er ruimtes komen en je op een dodelijke counter kunt lopen. Het is ontgoochelend te zien dat er in de tweede doorgang géén collectieve zegedrang te bespeuren is, de uitstraling van het elftal en grinta om te willen winnen ontbreekt, we vergeten elkaar te helpen en spelers vinden geen oplossingen op het veld en dat is zowel een gebrek aan kwaliteit als mentaliteit in dergelijke wedstrijden. Ondanks het ondermaatse spel noteren we nog voldoende kansen om de 3 punten te pakken. 54’ Bilal El Merboh stuurt Wiebe Bakker weg, alleen schuin voor doel besluit hij de grote mogelijkheid op het lichaam van doelman Plees. 68’ Tim Bakker die enkele minuten vroeger zijn broer op eigen vraag is komen vervangen, zet een mooi 1-2tje op met Bilal hij zoekt de achterlijn en brengt de bal naar de tweede paal waar Jelle Hermans vrij kan inkoppen, maar Jelle zijn vizier staat niet goed en het leder gaat over doel. De laatste 20 minuten gaat het van achterlinie naar achterlinie en zie je het onvermogen bij beide ploegen om efficiënt de geboden ruimte uit te buiten. Als een kwartier voor tijd dan ook nog eens Thomas Brigez noodgedwongen met blessure naar de kant moet, worden de gaten in de kaas nog eens zo groot. Je voelt dat er toch een goaltje gaat vallen, vraag is aan welke kant. 85’ diepe bal bij de thuisploeg, zij aan zij duel met de thuisaanvaller en Ian Vernimmen, de eerste gaat neer, ref Costermans trekt streng meteen rood. Met nog 5 minuten op de klok is het dan zaak om dan toch maar vrede te nemen met dat ene punt en ook achterin orde op zaken te zetten. Het is dan wat onbegrijpelijk dat we in het absolute wedstrijdslot 1 op 1 situaties krijgen en veel te veel ruimte laten. Veel te veel spelers staan stil bij balverlies en onze doelman Schroyens die in de eerste helft vrijwel werkloos was, heeft nu enkele keren goed moeten tussenbeide komen om erger te voorkomen. In de laatste minuut krijgt Kenny Van Aken de wedstrijdbal aangespeeld via Bilal, hij mag alleen op de doelman af gaan, maar verslikt zich wat knullig in zijn poging om deze te willen dribbelen….. weg laatste kans denk je dan en helaas géén 0 – 1, maar…. het wordt echter nog 1 – 0…..deksel op de neus, foute inspeelbal van Olivier Borreman, snelle bal naar de wegspurtende rechterflank, lage voorzet volgt en invaller Umut Aktepe duwt aan de tweede paal het leder binnen….. Erg gevleide zege voor de thuisploeg en te hard verdict voor onze jongens, dat zichzelf opnieuw tekort doet. Deze 8 op 21 beantwoorden duidelijk niet aan onze ambities die we nu wat moeten bijstellen. De Scheldezonen moeten nu dringend op zoek naar puntengewin , dat doe je als collectief en dat gaat niet vanzelf, zo zal er volgende thuiswedstrijd tegen KV Hooikt met meer overleg moeten gevoetbald worden, hopelijk vinden onze jongens dan wel terug de weg naar doel.

 

Onze Beloften konden zaterdagmiddag na rust makkelijk afstand nemen van KFC Kontich, uitslag 7 – 2, zesde zege op rij. Doelpuntenmakers: Nick Meert, Alexander Keyenberg, Wouter Lamberts 2 x , Tuyizere Patrick Gihozo 2 x en Jordi Borghmans.  Volgende opdracht zaterdag 20 okt. Uit bij VC Mortsel OG.

Supporters op post !

 

Verslag eerste elftal  KFC Katelijne - KVS Branst (zon. 14/10/2018 – 15:00 uur)

 

Uitslag:  1 – 0 (Rust: 0-0) 

 

Selectie KVS Branst: Jens Schroyens – Kenny Laevaert -  Brahim Ben Sallam - Ian Vernimmen – Jens Demul – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Wiebe Bakker – Bilal El Merboh – Kenny Van Aken – Jelle Hermans

Wissels KVS Branst: 65’ Wiebe Bakker out,  Tim Bakker in, 74’ Thomas Brigez en Jelle Hermans out, Alexander Keyenberg en Jens Vanderhoeven in - NG Michiel Brys (GK)

Selectie KFC Katelijne: Laurens Plees – Vanderzypen Nils – Walt Mertens – Thomas Verschueren – Brent Nelissen – Benjamin Van Linden – Karim Tallal – Michael Maeremans – Joachim Goossens – Ernest De Cock – Tommy Gommens 

Wissels KFC Katelijne: 28’ Benjamin Van Linden out, Mersad Karahmet in , 55’ Joachim Goossens out, Umut Aktepe in, 80’ Tommy Gommens out, Quinten Janssens in – NG Michiel Van Dessel (GK)

 

Doelpunten: 90’ + 3’ Umut Aktepe (1 – 0)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  73’ Thomas Brigez

Rode kaart(-en) KVS Branst : 85’ Ian Vernimmen

 

Gele kaart(-en) KFC Katelijne : 48’ Walt Mertens, 89’ Quinten Janssens

 

Scheidsrechter: de heer Michaël Costermans (5), bijgestaan door de heren Kevin Vanhoyweghen (2) en Eric Deckers (7)

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem