March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

ERG ZURE EN VERMIJDBARE NEDERLAAG

October 8, 2018

Er was de voorbije 2 weken vertrouwen getankt met de 6 op 6 en niemand die er aan dacht dat we vanmiddag een misstap zouden maken uit bij KFC Lint. Niet dat er sprake was van onderschatting, maar we waren overtuigd dat de Scheldezonen in hun ritme kwamen en de goede prestaties van voorbije weken zouden verder zetten.  Geen Jens Vanderhoeven in de selectie vanwege ‘gele’ schorsing, zo verscheen Brahim Ben Sallem voor de eerste keer aan de aftrap. Wat ben je met statistieken als balbezit en doelkansen ruimschoots in je voordeel als er geen rendement is ? Op onze eerste helft is niks op aan te merken, integendeel, erg dominant KVS Branst met goed voetbal en voldoende kansen om de thuisploeg op onoverbrugbare achterstand te zetten.

 

Na 10’ eerste vlotte combinatie over diverse stations de bal komt bij Bram Verhavert die Kenny Van Aken aanspeelt aan de 16, hij trapt het leder onzuiver over doel. Goede infiltratie Kenny Laevaert, via Bilal El Merboh komt de bal aan de tweede paal bij de vrijstaande Bram Verhavert, die echter over het kader mikt.  20’ de aanvalsgolven volgen elkaar snel op, nu een hoekschop in ons voordeel  Kenny Laevaert wint kopduel ,  de bal wordt vervolgens van de lijn gekeerd, de herneming is voor Ian Vernimmen die net naast de kooi van Jonas Melis besluit.  Echter de oververdiende openingstreffer valt niet. In minuut 37 een typische wedstrijdfase tot 2 x toe wordt nu de bal van de lijn gekeerd na respectievelijke pogingen van Jelle Hermans en Bilal El Merboh. Amper 1 minuut later opnieuw Jelle met een poging die net naast gaat.

En in minuut 41 gebeurt het ondenkbare, de thuisploeg steekt een eerste keer zijn neus aan het venster en…… ze scoren tegen 100%, een balletje wordt in de rug van onze centrale defensie gedropt, Toon Verschaeren omzeilt de buitenspelval en stormt alleen op doelman Jens Schroyens af en schuift de bal binnen…. Tegen de gang van het spel in heet dat dan, zeg maar gerust een hold-up van de gastheren. Geel blauw laat de schouders niet hangen en zoekt meteen naar gerechtigheid, Kenny Van Aken met knappe versnelling naar de achterlijn, hij legt terug op Alexander Keyenberg, een lage trap naar de hoek volgt, keeper Melis redt met moeite. Ruststand: 1 – 0

 

De Scheldezonen willen met dezelfde 11 acteurs zo snel mogelijk de achterstand wegwerken, maar doordat dit niet direct gebeurt zie je ons niveau zienderogen dalen. Je ziet dat we tegen de klok beginnen spelen en vergeten te voetballen, de thuisploeg mag van de ref zijn tijd nemen bij hervattingen, en het tempo gaat zo uit de wedstrijd. Nochtans zijn er opnieuw voldoende kansen te noteren. Minuut 55 Kenny Van Aken met goede versnelling naar de achterlijn, de bal gaat oordeelkundig achteruit, de aanstormende Alexander Keyenberg, die maar wat graag zou scoren tegen zijn ex-ploeg, trapt de goede mogelijkheid wat wild over het kader. Pas in minuut 63 een tweede doelpoging van rood-groen via Maarten Ruymaekers, zijn trap naar de korte hoek wordt door Jens Schroyens in hoekschop verwerkt. De tijd tikt weg in ons nadeel en we moeten wat meer ruimtes laten achterin, 79’ de ingevallen Kyo Oenang mag counteren en komt op links schuin voor onze doelman, hij kan ons hier de doodsteek geven maar besluit nog behoorlijk ver naast. Je voelt dat we een erg ongelukkige wedstrijd aan het spelen zijn, en de bal wil ook geen enkele keer goed vallen, ook de bezetting voor doel is in deze tweede helft ondermaats, want er volgen voldoende flankvoorzetten maar in de tweede zone is te vaak geen Scheldezoon te vinden . 84’ de gelijkmaker lijkt toch in de maak als Bilal zijn opponent uitschakelt, de bal aflegt op Kenny Van Aken die op 2 meter voor doel het leder nog over tipt…..dan weet je dat het niet voor vanmiddag zal zijn.

 

Minuut 90 loopt , de ingekomen Tim Bakker met vlotte passeerbeweging naar binnen legt van op afstand aan met een knappe knal , via de vingertoppen van Jonas Melis en de bovenkant van de lat gaat ook deze poging niet binnen. Zo blijft de ruststand ook de eindstand…. En is het uiteindelijk een erg frusterende middag geworden daar in Lint. Grote vreugde bij de thuisploeg die ruimschoots beloond wordt voor hun wedstrijd, echter als je niet weet te scoren kan je nooit zegevieren, dat is de harde logica in voetbal. We hadden de eerste helft het geluk niet aan onze zijde, maar moeten toch ook de hand in eigen boezem steken voor deze zure nederlaag. De cijfers op het rapport zijn behoorlijk tegenvallend nu met een magere 8 op 18,  desondanks blijven we op een zesde stek in het klassement. KVS Branst  leek vertrokken maar struikelt nu onverwacht op deze horde en moet even herbronnen over het rendement dat we brengen. De efficiëntie moet omhoog en dan lossen we al heel veel op. De volgende opdracht is weeral de belangrijkste, zondag opnieuw op verplaatsing naar Sint-Katelijne-Waver, aan de Vossevelden 9, zij liepen vanmiddag eveneens tegen een nederlaag op uit bij Molenzonen Hallaar (uitslag: 2 – 0), en hebben na 6 wedstrijden 6 punten. Benieuwd of onze jongens daar terug kunnen aanknopen met een zege. Supporters op post !

 

Onze Beloften pakten zaterdag hun 5de op één volgende zege uit bij SV Nielse (0 – 3), goals van Tim Bakker tweemaal en Nick Meert. Met een knappe 16 op 18 blijven ze samen op kop met SV Aartselaar. Volgende zaterdag thuiswedstrijd aan de Riddermoerstraat tegen KFC Kontich.

 

Verslag eerste elftal  KFC Lint - KVS Branst (zon. 07/10/2018 – 15:00 uur)

Uitslag:  1 – 0 (Rust: 1 - 0) 

 

Selectie KVS Branst: Jens Schroyens – Kenny Laevaert – Brahim Ben Sallam - Ian Vernimmen – Jens Demul – Alexander Keyenberg – Olivier Borreman – Bram Verhavert – Bilal El Merboh – Kenny Van Aken – Jelle Hermans

 

Wissels KVS Branst: 67’ Thomas Brigez en Nick Meert in, Jelle Hermans en Alexander Keyenberg out – 85’ Tim Bakker in, Jens Demul out - NG Florian Van Daele (GK)

Selectie KFC Lint: Jonas Melis – Neil Van Der Heyden – Jeroen Cornelissens – Nick Crauwels – Bart Augustinus – Yousri Sabhaoui – Maarten Ruymaekers – Michael Borremans – Ian Borgenon – Toon Verschaeren – Stef Van Herck.

Wissels : 46’ Achraf Gernaoui in , Bart Augustinus out – 70’ Kya Oenang in, Stef Van Herck out – 75’ Stijn Swinnen in, Michael Borremans out – NG Sam Van Der Heyden (GK)

 

Doelpunten: 41’ Toon Verschaeren (1 – 0)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  62’ Ian Vernimmen

 

Gele kaart(-en) KFC Lint : 56’ Ian Borgenon, 85’ Neil Van Der Heyden

 

Scheidsrechter: de heer Benjamin Kinnart (3) bijgestaan door de heren Roger Feremans (2) en Alexander Stupar (2)

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem