March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Mooie collectieve prestatie levert dik verdiende eerste thuiszege op.

October 1, 2018

 

Het lijkt elke week beter te gaan met de prestaties van onze jongens, na de eerste driepunter vorige week in Schelle Sport, was de wil bij de Scheldezonen groot om hun supporters ook op eigen veld een zege met goed voetbal aan te bieden. Tegenstander van vanmiddag SK Rita Berlaar, groen-rood promoveerde dit jaar via de eindronde naar derde provinciale en telden eveneens 5 punten na 4 wedstrijden. Zonder hautain te zijn het verschil was op het veld tussen beide teams echter veel groter dan in de rangschikking, uw reporter vermoedt dat we zowat 75% balbezit hadden deze mooie zonnige zondagmiddag.  Enkel de doelpunten ontbraken de eerste helft en dat was gezien het spelbeeld toch ietwat verrassend, want doelrijpe kansen waren er zeker voldoende om in de eerste helft reeds afstand te nemen van onze tegenstander.

 

Amper was de derde minuut aan de gang wanneer Bram Verhavert met goede pass Bilal El Merboh wegstuurt, een prima voorzet gaat naar de tweede paal waar Olivier Borreman opduikt, in twee tijden trapt hij helaas de goede mogelijkheid onzuiver over het doel van de 40-jarige doelman Jan Vercammen. Minuut 8 opnieuw Bilal met mooie voorzet, nu kan Kenny Van Aken er met het hoofd net niet bij. Even doorspoelen naar minuut 24, snelle omschakeling bij de thuisploeg, Bram vindt opnieuw Bilal die kan doortikken naar de wegspurtende Kenny Van Aken, hij talmt net iets te lang en de verdedigers keren terug, hij legt uiteindelijk breed terug op Bram die in de armen van Vercammen besluit. Nauwelijks 1 minuut later zet Alexander Keyenberg zich goed door, met overzicht speelt hij de bal naar Kenny Van Aken, die zijn poging wordt met moeite door Vercammen in hoekschop gered. Op het halfuur hoekschop voor de thuisploeg , deze wordt via Kenny Laevaert terug voor doel gekopt in de voeten van Ian Vernimmen, scrimmage volgt maar de bal gaat uiteindelijk naast…. Kenny Van Aken claimt een hoekschop maar krijgt enkel het geel karton.

 

De enige echte goede kans voor de bezoekers komt er in minuut 33 na onnodig balverlies van Bram Verhavert, het leder gaat snel naar rechts maar Denie Put trapt schuin voor doel op de vuisten van doelman Jens Schroyens. 37’ Knappe pass van Bram naar Bilal, die op zijn beurt Jelle Hermans aanspeelt, die scoort….. echter de vlag van assistent David Van Loo gaat de hoogte in voor buitenspel. Zo gaan we rusten met een brilscore.

 

De Scheldezonen gaan vrijwel onmiddellijk na de pauze op zoek naar een treffer, 48’ afstandspoging van Jelle Hermans, doelman Vercammen haalt de bal uit de hoek. Het overwicht wordt in minuut 58’ eindelijk beloond, eerst lijkt Alexander Keyenberg te gaan scoren, maar wordt in extremis nog afgeblokt, de bal komt bij Kenny Van Aken die zijn eerste van het seizoen kan binnen trappen…. GOOOOOOOOAAAAAAAL !  GOAAAAAL , GOAL, GOAL ! 1 – 0, naar deze goal was hij al een tijdje  op zoek en het werkt duidelijk bevrijdend voor hem. 

 

67’ Penalty !!! opnieuw Jens Vanderhoeven die voor een elfmeter zorgt, maar dit keer aan de goede kant, hij is sneller op de bal als de uitgekomen Vercammen en wordt onderuit gehaald, scheidsrechter Omar El Filali aarzelt niet en wijst naar de stip met een geel karton voor de bezoekende doelman er boven op. Dit is een kolfje naar de hand van Jens Demul, hij trapt de wat geruststellende 2 – 0 tegen de touwen GOAAAAAAAAAAAAAAAAAL, GOAAAAAAAAL, wat zeg ik GOOOOOOAAAAAL ! 2 – 0, dik verdiend.

 

73’ de sterk spelende Bilal El Merboh maakt gebruik van de ruimte die er nu is en kan een 2 tegen 1 situatie uitspelen, zijn pass richting Kenny Van Aken is echter onzuiver en Jan Vercammen kan voorlopig erger voorkomen. We controleren volledig deze partij en in minuut 86 zorgt Kenny Van Aken met individuele actie voor het orgelpunt, hij zet zich goed door op power en brengt zichzelf alleen voor de doelman en werkt ook nog eens goed af…..GOAAAAAAAAAAAAAAL 3 – 0 !  88’ Ook de sterk spelende Kenny Laevaert gaat zijn flank nog eens af, haalt de achterlijn, legt terug maar helaas zit er niemand bij, in de tweede tijd komt het leder bij Kenny die ei zo na zijn hattrick maakt, hij tikt de bal in het zijnet.

 

Eindsignaal van de wedstrijd en grote tevredenheid bij spelers en supporters. Niet enkel de overwinning maar de manier waarop stemt tot tevredenheid. We zien dat de jongens de werkpunten begrepen hebben, dat er moet gelopen en gewerkt worden voor elkaar en dat het collectief voorop staat. Het gaat de goede weg op, zaak is nu dat de komende weken te bestendigen. Proficiat jongens !  Er staan mogelijk enkele spelersnamen niet in dit verslag, hun bijdrage is er echter niet minder om ,zo betrekken we iedereen bij dit succes van een mooie collectieve prestatie. Volgende wedstrijd is uit bij KFC Lint , Lerenveld 35A (KMO zone), zij hebben momenteel 6 punten na 5 wedstrijden (1 zege, 3 draws en enkel verloren tegen SK Wilrijk).

 

Onze Beloften wonnen zaterdagmiddag na een erg matige prestatie tegen hekkensluiter KVK Hingene met 5 – 4. Positief is dat ze een 0 – 3 en 1 – 4 achterstand uiteindelijk konden ombuigen naar een zege.

Doelpuntenmakers : 2 x Jonas Heireman, 2 x Wiebe Bakker en 1 x Thomas Brigez. Volgende zaterdag 6 oktober spelen we uit bij Nielse, Kerremansstraat 21 te Reet, aftrap reeds om 13 uur.

Supporters op post !

 

Uitslag:  3 – 0 (Rust: 0-0) 

 

Selectie KVS Branst: Jens Schroyens – Kenny Laevaert -  Jens Demul –  Ian Vernimmen – Jens Vanderhoeven – Alexander Keyenberg – Olivier Borreman – Bram Verhavert – Bilal El Merboh – Kenny Van Aken – Jelle Hermans

 

Wissels KVS Branst: 72’ Jens Vanderhoeven out, Brahim Ben Sallam in, 84’ Jelle Hermans out, Nick Meert in – 89’ Bilal El Merboh out, Tim Bakker in - NG Michiel Brys

Selectie SK Rita Berlaar: Jan Vercammen – Nick De Smet – Roy De Bie – Glen Van Loock – Jeroen Van Ransbeeck – Olivier Vingerhoets – Ward Jacobs – Jan Van Brandt – Denie Put – Matthias Janssens – Samuel Daems

 

Wissels SK Rita Berlaar : 67’ Jeroen Van Ransbeeck out, Michael Lauwers in , 75’ Matthias Janssens en Jan Van Brandt out, Gilles Raedts en Jordy Lambrechts in – NG Dimmi Van Nuffel

 

Doelpunten: 58’ Kenny Van Aken (1 – 0), 67’ Jens Demul (pen. 2 – 0), 86’ Kenny Van Aken (3 – 0) 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  30’ Kenny Van Aken, 47’ Jens Vanderhoeven

Gele kaart(-en) SK Rita Berlaar: 52’ Jan Van Brandt, 67’ Jan Vercammen

 

Scheidsrechter: de heer Omar El Filali (6) bijgestaan door de heren Arno Steegmans (4) en David Van Loo (4)

 

Verslag Luc Van Immerseel

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem