March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Het blijft wachten op een eerste zege!

September 17, 2018

 

Derde wedstrijd van het seizoen en op het programma een duel tegen FC Merksem. Deze ploeg speelde vorig seizoen in derde A en eindigde toen op een 12de plaats. Na twee wedstrijden wisten zij reeds een mooie 4 op 6 te behalen en hadden ze reeds 8 x de weg naar doel gevonden.

 

Een goede competitiestart nemen is uiteraard niet onbelangrijk, vorig seizoen behaalden de Scheldezonen nauwelijks 8 op 21 , om uiteindelijk toch 4de te eindigen en net de eindronde te missen. De ambitie bij de Scheldezonen is er om beter te starten dan toen, maar vooralsnog lijkt het ook nu nog niet van een leien dakje te lopen.

 

Op een ronduit schitterende grasmat ging de thuisploeg op zoek naar een eerste driepunter. De eerste 10 minuten waren zeker hoopgevend, want KVS Branst nam meteen het initiatief en deed dit aan een behoorlijk tempo, de bezoekers hadden het hiermee zichtbaar lastig, maar helaas resulteerde het niet in doelkansen en viel het na deze beginfase al onmiddellijk stil. Onverklaarbaar, maar een festival aan foute passes volgde, we zetten géén druk naar voor en net dat had deze tegenstander zeker in de problemen gebracht. Géén tweede bal voor ons en positioneel stonden we vaak te groot. Het was dan letterlijk wachten tot minuut 36 om een doelpoging van onze jongens te noteren, wanneer Bram Verhavert, bediend door Bilal El Merboh in de 16 kan aanleggen, zijn trap gaat over het doel van de tot dan werkloze Erman Ercebi.

Ook de bezoekers zijn niet naar Branst afgezakt om voor spektakel te zorgen, en nemen ruim hun tijd bij spelhervattingen. Zo mag in minuut 38 Daniël Iakovlevski een hoekschop trappen, hij zoekt het hoofd van hun boomlange spits Gilles Curtoud, gelukkig voor de thuisploeg raakt hij het leder maar half en gaat de bal voorlangs. De Scheldezonen zijn niet enkel in balbezit weinig geïnspireerd, ook bij balverlies duurt het te lang vooraleer onze posities terug worden ingenomen, ook loopwerk is nu éénmaal erg belangrijk en daar wringt onder andere het schoentje. FC Merksem zoekt het in de omschakeling vooral via de snelle 21-jarige rechterflankspeler Yannick Depret, bij wijlen toch wel dreiging langs die kant, maar vooralsnog evenmin echte doelkansen voor de bezoekers. Zo gaan onze supporters na een vrij saaie eerste helft, ontgoocheld de kantine opzoeken.

 

Toch geeft coach Leemans het vertrouwen aan dezelfde elf voor de tweede helft. Opnieuw hopen we dat dit keer de motor aanslaat en we vertrokken zijn voor wat beter en vlotter combinatievoetbal…..Het eerste schot op doel tussen de palen noteren we in minuut 51, langs Verhavert, deze wordt geweerd met de vuisten van de doelman. Nog steeds geven we veel te veel ruimte weg en voel je de bui hangen, een lage voorzet van op rechts gaat aan iedereen voorbij, de bal wordt aan de achterlijn opgepikt en achteruit gelegd op Gilles Curtoud die veel te gemakkelijk mag scoren….0 – 1.

 

59’ Bilal El Merboh rukt met de bal aan de voet op, hij vindt Jelle Hermans die een knappe ingeving heeft, hij neemt de bal fraai mee en enig mooi trapt hij de bal in een boog over de kansloze bezoekende keeper: GOOOOAAAAL 1 – 1. Is dit de ommekeer ? Controlerende middenvelder Fouad Zounaki – die weliswaar te veel kilootjes meesleurt , maar technisch en qua overzicht goed presteert – krijgt danig veel vrijheid die hij goed weet te benutten, zodat het spelbeeld verrassend niet definitief onze kant uitgaat. 63’ Invaller Jordy Janssen staat amper 4 minuten op het veld of hij gaat op rechts aan de haal, hier kruipen we door het oog van de naald, want zijn laag schot gaat maar net naast het doel.

69’ Goed voorbereidend werk langs Kenny Laevaert en Bilal El Merboh, een eerste poging wordt nog afgeweerd door Erman Ercebi, Thomas Brigez is als eerste bij de rebound en duwt de bal tegen het net: GOOOOAAAL  2 - 1 nu toch opluchting, want KVS een eerste keer op voorsprong in deze competitie. De coach brengt in minuut 72 een frisse kracht met Alexander Keyenberg in de plaats van Kenny Van Aken en nu is het zaak om de wedstrijd uit te spelen. 85’ Een onnodige tackle van Jens Vanderhoeven in de eigen 16 op Depret en scheidsrechter Hajou wijst naar der stip. De derde strafschop tegen in de laatste 4 wedstrijden als we de Bekerwedstrijd in Wavria nog even meetellen, en deze komt wel heel hard aan….Yves Isenbaert zet deze feilloos om en…. 2 – 2.

 

Het slot van de wedstrijd is erg bizar, want het gaat nu van backlijn tot backlijn en we laten nu wel heel veel ruimte in onze rug….. Ei zo na krijgen we het deksel nog op de neus als Sisay Cornelis, oog in oog komt met onze doelman, maar Jens Schroyens redt deze grote mogelijkheid voor de bezoekers. Een nederlaag hadden we zeer zeker niet verdiend…. Maar zo zie je maar hoe een wedstrijd kan lopen. Opnieuw een kater voor het elftal en balen als een stekker, onze jongens beseffen zeker dat er tegen dit team meer te rapen viel, maar dan zal er toch met meer diepgang en snelheid van uitvoering moeten gevoetbald worden de komende weken. Blijven werken aan verbeteringen met de nodige zelfkritiek is de boodschap . 

 

Op naar volgende wedstrijd , zondag 23 september ,uit bij Schelle Sport op het kunstgrasveld in de Kapelstraat. Het team van coach Serge Van Den Stock leed vanmiddag een zware 5 – 2 nederlaag op het veld van KFC Lint. 

 

Onze beloften boekten hun tweede zege op rij, zaterdag versloegen zij Oxford Hemiksem met 3 – 2 (doelpunten voor KVS Branst van Dunken Van De Velde, Wouter Lamberts en Jens Van Praet) Geel-Blauw staat na drie wedstrijden op een gedeelde eerste plaats met SV Aartselaar en KFC Lint. Volgende zaterdag 22 september spelen onze jongens uit in Lint, Lerenveld 35A (KMO zone), aftrap om 14:30 uur.

Supporters op post !

 

Verslag eerste elftal  KVS Branst – FC Merksem (zon. 16/9/2018 – 15:00 uur)

 

Uitslag:  2 – 2 (Rust: 0-0) 

 

Selectie KVS Branst: Jens Schroyens – Kenny Laevaert -  Jens Demul –  Ian Vernimmen – Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Bram Verhavert – Bilal El Merboh – Kenny Van Aken – Jelle Hermans

Wissels KVS Branst: 72 Kenny Van Aken out,  Alexander Keyenberg in, 86’ Jelle Hermans out, Nick Meert in – NG Rutger Smets en Michiel Brys

 

FC Merksem: Erman Ercebi – Eli Nyamador – Maxim Bertels – Yves Isenbaert – Kevin Ofosuhene – Fouad Zounaki – Sisay Cornelis – Daniël Iakovlevski – Yannick Depret – Jeffrey Bertels – Gilles Curtoud

 

Wissels FC Merksem :59’ Jeffrey Bertels out, Jordy Janssen in – 74’ Daniël Iakovlevski out, Will Michiels in – 86’ Yannick Depret out, Nika Tarkashvili in – NG Mattias Tripodi

 

Doelpunten: 53’ Gilles Curtoud (0 – 1), 59’ Jelle Hermans (1 – 1),  69’ Thomas Brigez (2 – 1), 85’ Yves Isenbaert (pen.2 – 2) 

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  60’ Kenny Van Aken, 74’ Jens Vanderhoeven

Gele kaart(-en) FC Merksem: 76’ Fouad Zounaki

 

Scheidsrechter: de heer Mustapha Hajou (4) – Bram Herreweghe (3) – Siegfried Steegmans (4)

 

Verslag: Luc Van Immerseel

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem