March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Scheldezonen schieten zichzelf in de voet!

September 10, 2018

Tweede wedstrijd van het seizoen en meteen op het veld van favoriet SK Wilrijk-JAS, deze club heeft dit jaar maar één doel en dat is de rechtstreekse promotie afdwingen. Na de ontgoocheling in de openingswedstrijd van onze jongens, was het zaak om ons niveau op te krikken. Coach Bart Leemans vroeg dan ook aan zijn spelers de juiste winnaars mentaliteit van bij de aftrap te tonen.

 

De wedstrijd was echter pas op gang gefloten , en na nauwelijks 40 seconden stonden we al op achterstand. Een tegendoelpunt in geschenkverpakking, Jens Vanderhoeven kopt een voorzet vanop links pardoes in de voeten van Luca Van Honsté, en het nummer 7 aarzelt niet en geeft meteen onze doelman Schroyens het nakijken: 1 – 0, toch wel een tik. De Scheldezonen kunnen zich niet herstellen van deze snelle opdoffer en krijgen de eerste 20 minuten nauwelijks een voet aan de grond.  Heel veel onrust in onze rangen en we mogen onze gelukkig prijzen dat in deze openingsfase de schade niet groter werd. 7’ Vrije trap voor de thuisploeg na overtreding op Wesley Aerts, Nick Van Look borstelt deze met zijn goede linker voet mooi richting tweede paal, we verdedigen erg slap en onze doelman kan met een goede reflex een knal van kort bij zijn doel afweren.

 

Kort daarop concentratieverlies bij onze doelman als hij een terugspeelbal opraapt, opnieuw een vrije trap op een gevaarlijke plaats die gelukkig geen gevolgen heeft. De thuisploeg toont gedurende ruim twintig minuten veel meer ijver en mentaliteit en we moeten wachten tot minuut 23 om een eerste keer dreiging te zien van geel-blauw. Een lage voorzet van Bilal El Merboh richting Jelle Hermans naar de eerste paal wordt niet binnen het kader gedevieerd. 29’ nu echt wel een goede mogelijkheid voor onze jongens als Kenny op rechts voorbij zijn tegenstander glipt tot diep in de 16 richting eerste paal oprukt, oordeelkundig achteruit legt op Jelle Hermans die naar de korte hoek trapt, Cliff Mardulier brengt redding. 42’ Branst krijgt nu zijn beste doelkans als Bilal een slim balletje in de rug van de thuisdefensie dropt en zo komt Thomas Brigez in een goede schietpositie schuin voor Mardulier, zijn poging gaat helaas voorlangs, hier zat toch wel meer in. (Rust: 1 – 0).

 

De tweede helft zie je dat de thuisploeg wat gaat speculeren op de omschakeling en geven ze ons meer de bal. Echter doen we er niet veel mee en kunnen we Mardulier nauwelijks bedreigen, tot in minuut 70 Luca Van Honsté met een gevaarlijke tackle langs achter op Bilal uitpakt, scheidsrechter Franky Omloop trekt terecht de rode kaart. Zo mogen we met nog 20 minuten op de klok met een man meer de situatie nog proberen om te buigen. De ingekomen Wiebe Bakker lukt in minuut 75 de gelijkmaker na goed voorbereidend werk van Kenny Laevaert die Bilal aanspeelt, en diens knappe voorzet wordt door Wiebe al vallend aan de tweede paal binnen gekopt. Je ziet de onrust bij de thuisploeg groeien , het is nu zaak om verstandig de man meer situatie goed uit te spelen.

 

Maar in minuut 79 gebeurt het opnieuw aan de overkant. Eerst geeft Wesley Aerts nog aan zijn coach Sven Vercammen aan dat hij naar de kant wil met een blessure, deze reageert furieus van ontgoocheling die echter meteen omslaat in vreugde als hij ziet dat zijn nummer 10 met een simpele lange bal over het hoofd van Jens Demul ,die was blijven hangen, wordt aangespeeld, de aanvaller ziet dat ook onze doelman positioneel niet goed staat en met een boogbal trap vloert hij Jens Schroyens….. wat een weggeefdoelpunt…. Meteen daarna komt Aerts naar de kant, wel erg zuur deze wedstrijdfase . 83’ Opnieuw een mokerslag als aan de rand , allicht er buiten , van kort bij een bal tegen de hand van Bram Verhavert wordt getrapt. De ref wil in eerste instantie de bal buiten de 16 leggen , maar assistent Kris Van Vugt geeft aan dat het in de 16 zou zijn geweest. Erg harde beslissing dit, hoe dan ook , Nick Van Look neemt ook dit geschenk graag aan en trapt van op de stip de 3-1 tegen de touwen.

 

Toch blijven we in het slot proberen , en in de extra tijd lukt Bram Verhavert nog de aansluitingstreffer, vrijgelaten aan de verste paal duwt hij de 3-2 binnen…. Kan het nog ? Via Bilal komt er nog een laatste bal voor doel, de ingevallen Nick Meert is eerst op de bal, wordt aan zijn trui getrokken en kan daardoor niet afdrukken, de scheidsrechter laat echter doorspelen en fluit ook voor het einde van de wedstrijd. Een puntendeling had allicht een juistere weergave van de wedstrijd geweest, maar onze jongens moeten wel beseffen dat er meer een over-mijn-lijk mentaliteit gaat nodig zijn in deze competitie. We begonnen de wedstrijd al met een 1-0 achterstand, en hebben daardoor te lang achter de feiten moeten aanlopen. Géén man over boord zeker niet, een uitwedstrijd bij Wilrijk is zo wie zo een lastige opdracht, echter met 1 op 6 blijven we momenteel onder de verwachtingen.

 

De fouten die moeten er dringend uit, dat wel ,en dan zal die eerste zege er wel spoedig komen, waarom niet volgende zondag tegen FC Merksem dat vanmiddag vrede moest nemen met één punt na een 5 – 5 gelijkspel tegen KFC Lint, nadat het 5-2 stond na 70 minuten.

Supporters op post !

 

Onze Beloften walsten zaterdagmiddag over de buren van Puursica Puurs, uitslag: 0 – 9 

Doelpunten van: Tom Weckx (3 x) – Florian Van Daele (3 x) – Jonas Heireman (1 x) – Tim Bakker (1 x) en 1 owngoal.

Volgende zaterdag spelen ze thuis tegen Oxford Hemiksem, aftrap 15 uur.

 

Verslag eerste elftal  SK Wilrijk-JAS - KVS Branst (zon. 09/9/2018 – 15:00 uur)

 

Uitslag:  3 – 2 (Rust:1-0) 

 

Selectie KVS Branst: Jens Schroyens – Kenny Laevaert -  Jens Demul –  Ian Vernimmen – Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Bram Verhavert – Bilal El Merboh – Kenny Van Aken – Jelle Hermans

Wissels KVS Branst: 63’ Jelle Hermans out, Wiebe Bakker in –  80’ Olivier Borreman out,  Nick Meert in – NG Alexander Keyenberg en Michiel Brys

 

SK Wilrijk-JAS: Cliff Mardulier – Jarne Wouters – Christophe Peeters – Jan Daniels – Jonah Van Der Sande – Bart Adriaenssens – Luca Van Honsté – Nick Van Look – Yarrith Wouters – Ghislain Stoop – Wesley Aerts

 

Wissels SK Wilrijk-JAS: 75’ Yarrith Wouters out, Ashraf Bou-Chejra in – 80’ Wesley Aerts out, Gil Van Look in – 90’ Jarne Wouters out, Steven Wildiers in – NG Mathias Sampain

 

Doelpunten: 1’ Luca Van Honsté (1-0) – 75’ Wiebe Bakker (1-1) – 79’ Wesley Aerts (2-1) – 82’ Nick Van Look (pen. 3-1) – 90’ + 3’ Bram Verhavert (3-2)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  83’ Bilal El Merboh

Gele kaart(-en) SK Wilrijk-JAS: 64’ Yarrith Wouters

Rode kaart(-en) SK Wilrijk-JAS: 70’ Luca Van Honsté

 

Scheidsrechter: de heer Franky Omloop (9)bijgestaan door de heren Kris Van Vugt (8) en Michel Van De Wouwer (5)

 

Voor verslag, Luc Van Immerseel

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem