November 11, 2019

October 20, 2019

Please reload

Recente berichten

Ontgoochelende competitiestart van Scheldezonen.

September 3, 2018

Eindelijk terug competitievoetbal voor velen onder ons. Sedert half juli hadden de jongens intensief toegewerkt naar een nieuw voetbalseizoen. Uiteraard zijn de resultaten tijdens een voorbereiding niet altijd veelzeggend, maar het bij wijlen getoonde spel van onze Scheldezonen vooral in oefenwedstrijden tegen hoger geklasseerde elftallen deed het beste verhopen. Vanmiddag was het voor de ‘knikkers’ zoals dat heet, en meteen een thuiswedstrijd aan de Buizerd tegen SV Aartselaar, een tegenstander waarmee KVS Branst het de laatste jaren steeds lastig heeft.

 

Vandaag was het niet anders. Aangenaam warm weer voor de toeschouwers, maar wel broeierig heet op het veld allicht, wat het spelbeeld niet ten goede kwam. De studieronde na de balaftrap van shirtsponsor Café Casablanca, duurde echt wel lang, de thuisploeg acteerde veel te traag en hanteerde te snel de lange bal, de kwaliteit van de laatste pass ontbrak en onze aanvallers konden nauwelijks voor dreiging zorgen. Het was wachten tot minuut 24 om de eerste doelkans te noteren, en die viel aan de overkant, een vrije trap voor de bezoekers op links schiet door naar de tweede paal, waar onze defensie Gert-Jan Renders volledig uit het oog is verloren, hij kopt van kortbij de wenkende kans nog over doel. De thuisploeg vergeet waar ze het best in zijn, en dat is voetballend combineren. De centrale bezoekende defensie onder leiding van Han Avonts en Bart Daems wordt nauwelijks op de proef gesteld . Géén enkele keer in deze eerste helft moet doelman Wouter Philips ingrijpen, enkel een afstandspoging van Nick Meert die over zoeft leek op wat dreiging.

 

Hopen op een betere tweede helft, maar vreemd genoeg was het vierde kwartier ons elftal nog slapper, in die periode kregen de bezoekers enkele goede mogelijkheden en hing de 0-1 veeleer in de lucht. Al direct na de herneming een knap aangesneden vrije trap via Jan Dekeyser die richting een bos van spelers aan de tweede paal gaat, via een hoofd gaat de bal maar centimeters naast het doel van Jens Schroyens die ons even later recht houdt als Renders alleen voor hem opduikt. Ons middenveld heeft het moeilijk om het tij te keren en hun wil op te dragen. De bezoekers moeten het zich beklagen dat ze in deze fase van de wedstrijd niet hebben gescoord.

 

Na de verwachte wissels bij de thuisploeg kantelt het spelbeeld terug wat naar onze kant, zeker als in de aanvalslinie Jelle Hermans en Bilal El Merboh komen postvatten in de plaats van Kenny Van Aken en Nick Meert die beide een lastige namiddag kenden. Al had Nick Meert net voor zijn wissel allicht de beste mogelijkheid om te scoren, wanneer Jens Vanderhoeven mooi aan de achterlijn in extremis nog een bal voor doel kan brengen, Nick lijkt te kunnen binnen duwen, maar een bezoekend been zit er nog net tussen.

 

De ingekomen Jelle Hermans krijgt in het slot, tweemaal op aangeven van Bilal El Merboh een doelkans ,eerst kiest hij goed positie in de eerste zone op een lage voorzet, doelman Philips kan  maar net bij zijn deviatie  en wat later kopt hij een mooie voorzet naast doel. Uiteindelijk moeten we vrede nemen met deze brilscore, en is niet enkel het resultaat wat ontgoochelend, maar vooral het getoonde spel. Het is uiteraard nog maar wedstrijd 1 en die is meestal lastig, maar ook de volgende wedstrijd uit bij favoriet SK Wilrijk-JAS wordt ongetwijfeld geladen, en daar zullen onze jongens hun niveau moeten opkrikken. Wilrijk won zijn openingswedstrijd op het veld van KFC Lint met overtuigende 0-4 cijfers. Hoe dan ook op basis van de uitslagen van deze eerste speeldag in onze reeks lijkt het dat er elke week zal moeten gestreden worden voor de zege. Supporters op post volgende week in Wilrijk, sportcomplex Ter Beke  aan de Moerelei. De wedstrijd staat onder leiding van Franky Omloop.

 

Onze Beloften speelden op zaterdag 1-1 gelijk tegen Schelle Sport. De 1-0 werd gescoord door Tom Weckx. Hun tweede competitiewedstrijd is volgende zaterdag uit bij Puursica Puurs.

 

Selectie KVS Branst: Jens Schroyens – Kenny Laevaert -  Jens Demul –  Ian Vernimmen – Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Alexander Keyenberg – Bram Verhavert – Nick Meert – Kenny Van Aken – Wiebe Bakker

Wissels KVS Branst: 66’ Alexander Keyenberg out, Olivier Borreman in –  77’Kenny Van Aken en Nick Meert out, Jelle Hermans en Bilal El Merboh in – NG Florian Van Daele

 

SV Aartselaar: Wouter Philips – Michaël Croughs – Bart Daems – Han Avonts – Robin Meynen – Thomas Creemers – Felipe Quick – Jan Dekeyser – Geoffrey De Laet – Beau Van Tongeren – Gert-Jan Renders

Wissels SV Aartselaar: 78’ Felipe Quick out, Nick Hertoghs in – 82’ Geoffrey De Laet out, Yannick De Wael in.

 

Doelpunten: géén

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  32’ Jens Vanderhoeven

Gele kaart(-en) SV Aartselaar:  41’ Thomas Creemers – 51’ Beau Van Tongeren – 88’ Han Avonts

 

Scheidsrechter: de heer Jean-Claude Huens (3), bijgestaan door de heren Senne Boeckx (3) en Joeri Bonsels (6)

 

Verslag: Luc Van Immerseel

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem