March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag 1ste ploeg: SV Willebroekse - KVS Branst

April 23, 2018

Eén seconde, een wereld van verschil.

 

Minuut 95 loopt, het staat 1 – 2 in het voordeel van geel-blauw, waarom scheidsrechter Mertens 5 minuten laat overspelen ? De enige ploeg die aan tijd rekken heeft gedaan is de thuisploeg, maar ok, een allerlaatste lange bal zo wat net over de middenlijn van Stijn Ceulemans , wat gedragen door de wind en onze doelman Florian die zich verkijkt op deze bal die boven zijn handen binnen gaat…….2- 2, SV Willebroekse kampioen.

 

Het betaamt ons als sportman oranje-zwart te feliciteren met het behalen van deze titel, alle andere vragen over hun sterkte en verdiensten zijn nutteloos, als je daar staat na 29 wedstrijden heb je het verdiend. Proficiat aan de spelers, trainers en het bestuur van SV Willebroekse met hun promotie naar tweede provinciale. Voor geel-blauw dat wat verweesd achterbleef echter wel een wereld van verschil, want we hadden een zeker ticket voor deelname aan de eindronde in handen en dat glipt in extremis door de vingers.

 

Welke emoties nemen nu de bovenhand ? Bij éénieder kan dat verschillend zijn, uw verslaggever is uiteraard erg ontgoocheld over het feit dat nu ook een zege nog broodnodig blijkt op de volgende slotspeeldag zondag 29 april ek. aan de Buizerd tegen het moeilijk bespeelbare KV Hooikt. Maar overheersend is het onbegrip tegenover de man in het zwart ref Geert Mertens. De veelvuldige spreekkoren uit de hoofdtribune van wat zich Willebroekse supporter noemt waren er los over. We hebben de referee er op gewezen dat hij dit toch niet kon blijven negeren dat spelersvrouwen de ganse wedstrijd door het verwerpelijke 4-letterwoord beginnend met een –h, voortdurend naar het hoofd kregen. Bij de rust hebben we gevraagd wat hij daar van vond…? Antwoord: ‘ik doe mijn best’….. neen meneer Mertens ‘shame on you’ dit is gedrag dat je nooit mag tolereren, en jij was de enige persoon die dit een halt had kunnen toeroepen en je hebt dit naast je neergelegd….. benieuwd hoe je zou reageren indien ze dit over jouw vrouw zouden scanderen. Jij hebt vandaag de deur mee verder opengezet voor dit soort van onverdraagzaam, verbaal geweld. Ben jij verantwoordelijk van het puntenverlies van ons team vanmiddag, neen…. Dat zoeken we echt wel bij ons zelf, maar als een bestuurslid van de thuisploeg zich klaarblijkelijk aan een (terecht) verslag verwacht en jij doodleuk dat wegwuift, dan kan ik voor je houding geen respect tonen.  Heb ook ter plaatse wel begrepen dat het bestuur zich distantieerde van dit gezeik, dit had nooit mogen gebeuren en is toch wel een smet op het gebeuren daar vanmiddag.    Genoeg over de man in het zwart die voor één keer van ondergetekende een veeg uit de pan krijgt.  Naar de hoogte punten van de wedstrijd zelf dan.

 

Heel wat volk in de Breendonkstraat dus voor deze topper en dit onder zwoele temperaturen.  Niet onlogisch werd er dan na elk kwart wedstrijd een drankpauze ingelast. De eerste mogelijkheid is voor Branst als Wiebe Bakker op rechts wordt weggestuurd, hij is sneller op de bal dan zijn opponent en trapt hard naar de korte hoek, doelman De Jongh pakt.. Helaas krijgt dit géén vervolg, want de thuisploeg pakt de wedstrijd in handen en toont meer ‘grinta’ en wil om de bal te hebben. Na 12 minuten laat Tim De Voeght zich iets te gemakkelijk uitschakelen aan de achterlijn door Cephas Chimedza, hij legt knap achteruit centraal naar de 16 op de aanlopende Yordi De Smet die beheerst een kansloze doelman Florian Van Daele vloert: 1 – 0….niet het beste scenario… ook na deze vroege achterstand krijgen we maar geen greep op het duel en komen we nauwelijks aan doelkansen, kort na de eerste drankpauze (26’) , hoekschop via Lauwens, bal blijft centraal voor doel hangen een omhaal volgt en met een kattesprong kan Florian de 2 – 0 verhinderen, knappe redding.  Onze jongens slagen er niet in om voldoende pressing op de bal te zetten, Chimedza en vooral een sterke Chakib Charifi zijn dominant op het midden. Toch valt de beste kans van de eerste helft aan de overkant als, doelman De Jong onzorgvuldig uitvoetbalt en de bal pardoes in de voeten van Thomas Brigez speelt, deze komt één op één met de doelman, wil lobben maar zijn poging is te laag….. dit had de gelijkmaker moeten zijn….. We gaan rusten met een verdiende 1 – 0 voorsprong voor de thuisploeg.

 

Tot dusver een ontgoochelend KVS Branst.  Coach Andy Marin wil het nog even afwachten vooraleer in te grijpen, doch beslist voor een dubbele wissel in minuut 55 en haalt zowel Kobe Drossaert als Jelle Hermans naar de kant, in hun plaats komen Tim Bakker en Mathias Van Hoyweghen. Het blijken goeie wissels te zijn , want beiden brengen meer schwung in het elftal. Eerst is er nog een kopkansje voor Lauwens na voorzet van Pepermans (61’), maar daarna komen de Scheldezonen toch stilaan onder stoom. De warmte begint hier en daar zijn tol te eisen en we krijgen nu ook iets meer ruimte. Een kwartier voor tijd een combinatie tussen Wiebe Bakker en Tim De Voeght, bal komt terug bij eerstgenoemde die Mathias Van Hoyweghen aanspeelt, onze nummer 17 heeft een erg knappe trap in huis en verschalkt De Jong vanop afstand, mooi doelpunt: GOOOOOAAAAAL: 1 – 1, je voelt zo de onrust groeien bij de thuisploeg die absoluut een tweede opéénvolgende thuisnederlaag wil vermijden voor zijn talrijke aanhang. 78’ kans voor Charifi na hoekschop , hij knalt aan tweede paal over ons doel. 80’ Wiebe die wat laat in deze wedstrijd onder stoom komt zoekt diepgang en met een droge , lage knal verrast hij doelman De Jong die gered wordt door zijn doelpaal….. oef….. 87’ Wiebe Bakker blijkt zicht toch tot matchwinnaar te ontpoppen als hij op power aan een solo begint en met een erg mooie plaatsbal met links De Jongh verschalkt:  1 – 2 GOOOOOAAAAAL!! Wat een ommekeer…..Niet alleen lijkt de eindronde binnen, ook spelen we mogelijk volgende week nog voor het kampioenschap, tot in minuut 95…..

Niemand die echter Florian iets verwijt, want hij mag opnieuw terugblikken op een goeie partij en tot dusver sterk seizoen. Alleen is het lot van een doelman vaak erg hard, maar we weten zeker dat hij nog sterker zal terugkomen.

 

Hoe liggen de kaarten nu ? We proberen niet te veel te cijferen maar hopen te winnen volgende zondag en dat alleen geeft 100 % zekerheid tot deelname aan de eindronde, die we meer dan ooit wel verdienen. Alleen tegenstander is dan KV Hooikt dat allicht samen met KFCM Hallaar moet uitmaken wie van beide de derde periode gaat winnen. Borsbeek Sport is zeker van deelname, naar verluidt KFC Putte ook dat de drie punten volgende week cadeau krijgt van RSK Puurs Excelsior dat niet meer gaat spelen. Dus strijden nog 4 ploegen voor 2 resterende plaatsen in de eindronde: KVS Branst, Sk Wilrijk, KFCM Hallaar en KV Hooikt, dus toch nog wat wedstrijden met inzet volgende zondag met onder andere: KVS Branst – KV Hooikt,  SK Wavria – SK Wilrijk en Schelle Sport - KFCM Hallaar. Andere zekerheden zijn dat SV Willebroekse als kampioen promoveert naar tweede provinciale, Hove Sport, sk Wavria en Oxford Hemiksem rechtstreeks degraderen en dat volgende ploegen ook nog moeten punten pakken om plaats 13 en de daaraan gekoppelde eindronde voor behoud te ontlopen: dat zijn SV Aartselaar, Kessel United en SV Nielse.

 

Nagelbijten dus tot volgende week. Supporters op post !

 

Verslag eerste elftal   SV Willebroekse - KVS Branst  (zon. 22/4/2018 – 15:00 uur)

Uitslag:  2 - 2 (Rust: 1 – 0)

Selectie KVS Branst: Florian Van Daele -   Jens Demul –  Brahim Ben Sallam – Tim De Voeght  –Thomas Brigez – Olivier Borreman – Wiebe Bakker – Jens Vanderhoeven -  Yannick Van Herck -  Kobe Drossaert –  Jelle Hermans

Wissels KVS Branst: 55’ Kobe Drossaert en   Jelle Hermans out, Mathias Van Hoyweghen en Tim Bakker in  NG: Brent Caluwaerts

Doelpunten:  12’ Yordi De Smet (1 – 0), 75’ Mathias Van Hoyweghen (1 – 1) , 87’ Wiebe Bakker (1 – 2) , 90’+ 5’ Stijn Ceulemans (2 – 2

Gele kaart(-en) KVS Branst :  37’ Wiebe Bakker

Scheidsrechter: de heer Geert Mertens (2), bijgestaan door de heren Raymond Coppin (5) en Ronny Kustermans (10)

 

Verslaggever: Luc Van Immerseel

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem