March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag 1ste ploeg: KVS Branst - RSK Puurs Exc.

April 16, 2018

 

 

HALLO KROKET !

 

Deze aanhef zegt het allemaal, een uitdrukking van aangename verrassing, blijdschap bij onze Scheldezonen enerzijds en verwondering en verontwaardiging (bij de tegenstander) anderzijds. Zondagmiddag moest de kers op de taart worden voor onze club KSV Branst, met mooie evenementen op vrijdagavond en zaterdag met onder andere het G-tornooi en een mobiele tifosi  om de jeugd te steunen naar aanleiding van de 5-jarige viering van de succesvolle heropstart van onze jeugdwerking. Diezelfde aanhang was ook zondagmiddag talrijk aanwezig om ons eerste elftal aan te moedigen in de laatste rechte lijn om trachten een prijs (deelname eindronde) te pakken. Ook de weergoden waren van de partij, zodoende dat de Buizerd nog eens in vuur en vlam stond.

 

Voorafgaand aan deze wedstrijd was het duidelijk dat streekgenoot RSK Puurs Excelsior in een negatieve spiraal verkeerde met nauwelijks een schamele 6 op 24 uit hun laatste acht wedstrijden en kwam er de laatste maanden alleen maar negatieve berichtgeving uit de kerkhofstraat in Puurs.  Spelers en trainers werden blijkbaar al maanden niet meer betaald , er wordt nog nauwelijks getraind en belangrijke pionnen haakten inmiddels af.  Je moet dan maar respect hebben voor de jongens die in dergelijke omstandigheden toch hun blauw-witte kleuren blijven verdedigen en de enkele mensen die al jaren hun uiterste best doen voor die club. 

Niet lang voor aanvang van de wedstrijd riep Marc Dyckmans zijn team op het veld , naar verluidt om zijn spelers te laten ‘stemmen’ of ze aan de wedstrijd zouden willen beginnen. Dit tart elke verbeelding natuurlijk, ….met een nipte meerderheid hadden ze uiteindelijk de keuze gemaakt om te willen voetballen. Gelukkig maar voor iedereen aanwezig.

 

De thuisploeg had maar één doel voor ogen, met zichzelf bezig zijn en trachten de drie punten te pakken en snel op zoek te gaan naar zekerheid van deelname aan de eindronde. Heel wat scenario’s lagen hiervoor op tafel, echter onze jongens konden maar één ding doen en dat was zelf in de eerste plaats te zegevieren. Met de Champions League hymne op de achtergrond, geel-blauwe rook en sjaals, betraden de beide elftallen de prima grasmat, en direct van bij de aftrap een erg overtuigende en gretige thuisploeg. Amper na 4 minuten spelen een eerste ‘hallo kroket’ momentje, als niemand minder dan Olivier ‘Borri’ Borreman in zijn gekende stijl een acceleratie in huis heeft waarbij hij zijn tegenstander ter plaatse achter laat, hij verschijnt alleen voor doelman Andreas Smits, onze nummer 8 wordt in extremis wat uit evenwicht gebracht, maar hij weet toch de bal naast de doelman tegen het net te werken….  GOOOOOOOAAAAAAAAAAAL ! 1 – 0.

8’ een domme gele kaart wegens protest voor Kenny en geschorst voor volgende wedstrijd.   Minuut 16, heerlijk moment, en jammer dat dit niet op beeld vastligt, een geweldige pass van Olivier op de diepgaande Wiebe Bakker, die eerst een uitstekende aanname in huis heeft en dito passeerbeweging, plaatsbal volgt, de bal strandt op de binnenkant van de paal…. Deze actie verdiende echt een beter lot. Niet getreurd de thuisploeg blijft aandringen en de bezoekers weten niet waar ze het hebben. Opnieuw een voorbeeldige pass van de sterke Olivier op Kobe nu, die schakelt met beweging achter het steunbeen Kenzo Smet uit, die aan de noodrem trekt, gele kaart en bal op de stip is het gevolg.  Kapitein Jens Demul specialist voor dergelijke zaken zet deze feilloos om GOOOOOOOAAAAAAAAAL: 2 – 0 . Nauwelijks 2 minuten later ligt opnieuw Borri aan de basis van een schitterende aanval, hij vindt Kobe , prima cross brengt Yannick Van Herck oog in oog met doelman Smits, die nu nog de 3 – 0 weet te voorkomen. Die komt er al 1 minuutje later toch  als een mooie voorzet van Wiebe door Jens Vanderhoeven tegen het net wordt gedevieerd, GOOOOOOAAAAL 3 – 0 ! metéén zijn achtste van het seizoen. Het zou onze jongens echt tekort doen om enkel te zeggen dat de tegenstander bijzonder zwak acteerde, want aanval na aanval volgt en ze zijn vaak van erg mooie makelij. Op het halfuur dolt een sterk spelende Wiebe Bakker met zijn tegenstander, brengt het leder strak voor doel waar een attente Yannick Van Herck opduikt die eerst op de bal is en hoog tegen de touwen binnen werkt: GOAAAAAAAAAL, GOAL, GOAAAAL ! 4 – 0.

Bezoekende coach Dyckmans reageert met dubbele wissel, de pas ingekomen  Wouter Foubert zijn eerste baltoets terug op zijn doelman is erg ongelukkig, Yannick zit er tussen en duwt zijn  tweede van de middag binnen: GOOOOOAAAAAAL ! 5 - 0, nauwelijks een goed halfuur gespeeld en de forfaitscore staat op het bord ! We moeten ons even in de ogen wrijven.  Puurs laat zich gewillig naar de slachtbank leiden, want nog voor rust kan Wiebe zelf ook eens scoren maar zijn poging is nu iets te onbesuisd…. En wat aan de overkant ?  Doelman Florian kan rustig mee genieten van wat zijn team maats presteren, hij wordt slechts één keer gesolliciteerd als in minuut 45 Sven Moens alleen voor doel wordt gezet, hij gaat goed in diens voeten en redt de enige grote mogelijkheid voor de bezoekers. We gaan dus rusten met een 5 – 0 tussenstand.

 

Vraag was hoe de bezoekers zich zouden presenteren voor de tweede helft. Na 50’ nieuwe kans als Olivier onze spits Kenny Van Aken aan de 16 vindt, hij trapt in één tijd op doel, doelman Smits tipt over de dwarsligger. De ingekomen Fergie Zanga nu met een kans op de eerredder als hij centimeters te kort komt aan de tweede paal om vallend binnen te koppen. De 5 – 1 komt er toch en op een wat typische manier voor de bezoekers, als een weggewerkte bal tegen de rechtervoet van Wouter Foubert wordt aangeschoten, het leder caprioleert buiten bereik van onze doelman in doel: 5 – 1.  De eerste 10 minuten na rust gaat het tempo bij de thuisploeg danig omlaag, coach Andy Marin kiest uit voorzorg om ineens zijn drie wissels uit te voeren (minuut 57). Jens Demul, Wiebe Bakker en Olivier Borreman komen naar de kant, Brent Caluwaerts, Mathias Van Hoyweghen en Jelle Hermans nemen hun plaats in.  Direct daarna komt ook Kenny Van Aken op het scorebord als hij van kortbij het bezoekende sluitstuk verslaat: GOOOOOAAAAL: 6 – 1.    De nochtans goed leidende ref Mustapha Hajou, grijpt ons inziens, te snel naar zijn gele kaarten, want in een duel met praktisch geen agressieve fouten toont hij niet minder dan 9 x geel vanmiddag (4 x thuisploeg + 5 x bezoekers). De 19-jarige Kobe Drossaert, goed op dreef de jongste weken, haalt in minuut 68 uit met een streep en verrast doelman Smits: GOOOOOOAAAAAAL : 7 - 1.

De ingekomen Jelle Hermans ziet zijn poging in minuut 73 nog mooi gepakt worden door doelman Smits, en zo bloedt de wedstrijd begrijpelijkerwijze wat dood, met deze score (7 – 1) als eindstand.

 

Erg mooie prestatie van onze Scheldezonen, ook in deze omstandigheden. Met nog twee wedstrijden te gaan is het verdict wie de tweede periodetitel wint gevallen, en die gaat erg verrassend naar Borsbeek sport. Dus ons geduld wordt nog op de proef gesteld, volgende week zakken we af naar leider SV Willebroekse, die als ze niet verliezen van geel-blauw meteen de titel kunnen vieren. Afhankelijk van wie de derde periodetitel pakt zal plaats twee en drie in het klassement allicht recht geven op deelname aan de eindronde, we tellen één puntje meer dan de derde uit het klassement KFC Putte dat afreist naar KFCM Hallaar en 4 punten voorsprong op SK Wilrijk dat Borsbeek ontvangt. Dus het kan mogelijk tot de laatste speeldag duren vooraleer de ontknoping valt.

 

We bedanken onze jeugdwerking (spelers, ouders, begeleiders en medewerkers) voor hun prachtig initiatief , dit was helemaal top !

Tot volgende week.

 

Verslag eerste elftal   KVS Branst – RSK Puurs Exc (zon. 15/4/2018 – 15:00 uur)

Uitslag:  7 - 1 (Rust: 5 – 0)

Selectie KVS Branst: Florian Van Daele -   Jens Demul –  Brahim Ben Sallam – Tim De Voeght  –Thomas Brigez – Olivier Borreman – Wiebe Bakker – Jens Vanderhoeven -  Yannick Van Herck -  Kobe Drossaert –  Kenny Van Aken

Wissels KVS Branst: 57’ Kenny Van Aken, Jens Demul en Wiebe Bakker out -  Jelle Hermans, Mathias Van Hoyweghen en Brent Caluwaerts in  NG: Tim Bakker

Doelpunten:  4’ Olivier Borreman (1 – 0), 20’ Jens Demul (pen. 2 – 0) , 23’ Jens Vanderhoeven (3 – 0), 30’ Yannick Van Herck (4 – 0) , 34’ Yannick Van Herck (5 – 0), 55’ Wouter Foubert (5 – 1), 58’ Kenny Van Aken (6 – 1), 68’ Kobe Drossaert (7 – 1)

Gele kaart(-en) KVS Branst :  8’ Kenny Van Aken – 55’ Jens Vanderhoeven – 66’ Florian Van Daele – 72’ Tim Devoeght

Scheidsrechter: de heer Mustapha Hajou (4), bijgestaan door de heren Edward Vandyck (3) en Bertrand Poppe (5)

 

Verslaggever: Luc Van Immerseel

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem