March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag 1ste ploeg: KFCM Hallaar - KVS Branst

April 9, 2018

Eindronde ligt voor het grijpen.

 

Vanmiddag een verplaatsing van zowat 46 km voor de boeg richting KFC Molenzonen Hallaar.  Dit was de eerste van de 2 inhaalwedstrijden van de tweede periode, normaal op 10 december vorig jaar geprogrammeerd maar vanwege sneeuwval uitgesteld. Hallaar is een taaie tegenstander dat weinig doelpunten incasseert – momenteel de tweede beste defensie van de reeks – en is fel in de duels. Dat bleek al in de openingswedstrijd van dit seizoen toen we pas in de allerlaatste minuut via de strafschopstip afstand konden nemen  (1 – 0) . De gastheren staan momenteel op een mooie 7de plaats in de rangschikking en konden mits een zege tegen geel-blauw opschuiven naar positie 5.  Groen-rood is trouwens ook nog in de running voor een eindronde ticket.  Het was na de Paasvakantie en de 2 vrije zondagen toch even uitkijken hoe onze ploeg zich zou presenteren, de week voor Pasen werd er goed getraind en geoefend tegen de beloften van KLSK Londerzeel, de week na Pasen gaven de jongens niet aanwezig en werd er onbegrijpelijk niet scherp gewerkt. 

 

Snel na aanvang van deze wedstrijd werd het verschil in stijl van beide ploegen duidelijk. De thuisploeg hanteerde voortdurend de lange bal richting de snelle Stein Warpy, Samuel Peeters of de boomlange Chiel Ceulemans, hun middenveld werd voortdurend overgeslagen, Branst probeerde steeds op voetballende wijze tot doelkansen te komen. Al in de 3de minuut mooie actie van Wiebe Bakker, de bal komt bij Yannick Van Herck die een botsende  bal op de rechter voet neemt, doelman Vervoort kijkt verrast toe hoe het leder op de paal terug in het veld botst.  Branst is de betere ploeg hoewel het op dit hobbelige veld niet evident is om tot goede combinaties te komen. 27’ foutje van Brahim Ben Sallem die niet zo scherp oogt,  Jens Demul glijdt uit en zo komt plots de thuisploeg aan een dot van een mogelijkheid als Samuel Peeters oog in oog komt met Florian Van Daele, onze doelman blijft goed staan en doet de gelegenheidsaanvaller twijfelen en dwingt hem naar de buitenkant waarna het nummer 5 de bal over het doel schiet….. oef dit had de 1 – 0 kunnen zijn. Reactie van onze jongens blijft niet lang uit, mooie versnelling van één van onze uitblinkers vanmiddag Tim De Voeght, speelt de bal laag voor doel waar een andere uitblinker Kobe Drossaert met rechts de vuisten van doelman Vervoort opwarmt.  Hallaar zoekt voortdurend met hoge verre uittrappen van de doelman de aanval, maar het verdedigende kopwerk van Jens Vanderhoeven mag zeker gezien worden, want hij knikt zowat elke bal weg uit onze defensieve zone weg. Toch komt de thuisploeg na 34’ aan een tweede grote mogelijkheid als Verstrepen op links aan de achterlijn toch een keertje Tim De Voeght kan uitspelen, de bal naar de tweede paal brengt waar Samuel Peeters ziels alleen maar kan inkoppen, toch er is geen ‘détente’ bij deze speler en opnieuw laat hij na de thuisploeg op voorsprong te zetten. Het zou zeker niet verdiend geweest zijn, echter zijn dit toch twee ernstige verwittigingen. Kort voor rust knappe vrije trap via Wiebe Bakker, Yannick kan net niet de bal in doel verlengen, dit scheelde maar een haar….zo gaan we rusten zoals we begonnen zijn met een 0 – 0 tussenstand. 

 

Dezelfde elf Scheldezonen beginnen ook aan de tweede helft, en al meteen een kopkansje voor Thomas Brigez, de bal gaat maar net naast. Het vierde kwartier staat ons blok minder goed en worden de ruimtes tussen onze linies wat groter, niet dat Hallaar gevaarlijk wordt, maar ons voetballend overwicht valt wat weg…. Dus een goed moment voor ons op het uur als opnieuw een goed spelende Yannick Van Herck de bal knap bijhoudt tot Thomas Brigez aansluit, Thomas vervolgens met fraaie pass Kobe op links vindt die op zijn beurt doelman Vervoort in de korte hoek in gebreke vindt……….. GOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALLLLL: 0 – 1.  

 

We proberen daarna de wedstrijd te controleren en wat minder voetballende risico’s te nemen achterin waar Florian een sterk en betrouwbaar sluitstuk is met mooi plukwerk op de lange en hoge ballen van de stereotiepe thuisploeg.  We vermelden toch ook het belang van onze bank vanmiddag, de coach kon met Tim Bakker, Jelle Hermans, Mathias Van Hoyweghen en Brent Caluwaerts zeker beschikken over evenwaardige jongens die bijkomende oplossingen konden bieden. Het is zeker géén cliché dat een ploeg vaak maar zo sterk is als de sterkte van zijn ‘bank’. KVS Branst moet het van zijn collectieve spirit hebben en dat bleek vanmiddag eens temeer.   Na de eerste wissel van Kenny Van Aken net voor ons openingsdoelpunt was het een keuze tussen Jelle en Mathias en na de noodgedwongen en logische wissels kort na elkaar van Jens Demul en Kobe Drossaert door Tim Bakker en Brent Caluwaerts is het altijd wat zuur voor de 15de speler, maar we benadrukken het belang van deze volledige kern die er allen samen voor gezorgd hebben dat de eindronde nu voor het grijpen ligt en dat we op hen allen nog hard rekenen om tot het hoogst bereikbare te komen tot het einde van dit seizoen.

 

Voor de kers op de taart wachten we tot minuut 86 als een goed aangesneden hoekschop van Wiebe , gelost wordt door de doelman, Jelle Hermans is er als de kippen bij om de geruststellende 0 – 2 binnen te duwen…. GOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAL !!  0 – 2 , zo winnen we voor de dertiende en hopelijk niet de laatste maal dit seizoen.

 

Hoe liggen nu precies de kaarten met nog 3 wedstrijden te gaan ? Het provinciaal comité Antwerpen gaat reeds op donderdagavond 26 april over tot een loting van de eindronde, de situatie van wie de 12 deelnemende ploegen verdeeld over de drie reeksen zullen zijn kan op die dag mogelijk nog onbeslist zijn.  Bijvoorbeeld als we even kijken naar onze eigen reeks 3B , daar is allicht SV Willebroekse kampioen en tevens winnaar van de eerste periode, de tweede periode kan gewonnen worden door Borsbeek Sport mits een zege volgende week tegen KV Hooikt, en voor de derde periodetitel zijn ploegen als OG Mortsel, Hallaar , Hooikt en Kessel United in de running , eveneens géén top 5 ploegen, dus dat zou kunnen betekenen dat plaats 4 géén recht geeft op deelname eindronde. Dus we zijn er bijna, maar nog niet helemaal, want in bovenvermeld Hitchcock scenario valt ofwel KFC Putte, SK Wilrijk of…. KVS Branst nog af….trouwens er zijn nauwelijks 2 punten verschil tussen plaats twee en vier.   Het resterende programma van onze Scheldezonen is als volgt: volgende week thuis tegen RSK Puurs Excelsior, dan uit bij leider SV Willebroekse en dan thuis tegen KV Hooikt.  SK Wilrijk gaat eerst naar Hove Sport, ontvangt dan KFC Borsbeek en speelt tot slot uit bij SK Wavria. KFC Putte ontvangt eerst SV Nielse dan uit bij KFCM Hallaar om af te sluiten tegen RSK Puurs Excelsior. Dus conclusie, ons programma oogt het zwaarst, maar we hebben alles zelf in hand en dus zijn we benieuwd wanneer het verdict valt. Wint Borsbeek volgende week niet en wij wel dan is de buit binnen. Ook een gelijkspel kan dan voor geel-blauw voldoende zijn als Mortsel en Borsbeek niet winnen. Dus heel wat spanning !

 

Supporters , graag uw hartverwarmende steun voor onze eerstvolgende opdracht volgende zondag aan de Buizerd tegen RSK Puurs Excelsior.

 

Verslag eerste elftal  KFCM Hallaar - KVS Branst  (zon. 08/4/2018 – 15:00 uur)

 

Uitslag:  0 - 2 (Rust: 0 – 0)

 

Selectie KVS Branst: Florian Van Daele -   Jens Demul –  Brahim Ben Sallam – Tim De Voeght  –Thomas Brigez – Olivier Borreman – Wiebe Bakker – Jens Vanderhoeven -  Yannick Van Herck -  Kobe Drossaert –  Kenny Van Aken

Wissels KVS Branst: 58 Kenny Van Aken out, Jelle Hermans  in  - 76’ Jens Demul out, Brent Caluwaerts in – 78’ Kobe Drossaert out, Tim Bakker in - NG: Mathias Van Hoyweghen

 

Doelpunten: 60’ Kobe Drossaert (0 – 1 )  - 86’ Jelle Hermans (0 – 2) 

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  géén 

 

Scheidsrechter: de heer Jasper van Duppen (9), bijgestaan door de heren Louis Leers (2) en Lucas Nowicki (5)

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem