March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag 1ste ploeg: KVS Branst - FC Oxford Hemiksem

March 19, 2018

 

 

ERG TELEURSTELLENDE THUISPLOEG.

 

De ene week zwaai je terecht met lof, maar nauwelijks 1 week later kan je niet anders dan snoeihard te zijn voor de prestatie van ons eerste elftal. Waarom kan je alles geven tegen de sterkere ploegen in de reeks en ga je roemloos ten onder tegen de mindere ? Dat kan niet anders dan aan de ingesteldheid van de jongens liggen. Velen met mij fronsten de wenkbrauwen na de vertoning van zondagmiddag. Je mag natuurlijk niet iedere speler over dezelfde kam strijken, maar er zijn een aantal jongens die zichzelf toch wel eens in vraag mogen stellen. We weten waarover we spreken als we zeggen dat velen meer ambitie tonen aan de onderhandelingstafel dan op het veld. We gaan al een tijdje mee in dit voetbalwereldje en beseffen dat het niet elke week top kan zijn, maar een schrijnend gebrek aan mentaliteit en ambitie stellen we gelijk aan het in de steek laten van bestuur, vrijwillige medewerkers, trainers en supporters.

Die verdienen een promotie, maar we moeten ons de vraag stellen of de meeste spelers niet beter kunnen en niet eerder een modale 3de of 4de provincialer zijn, want als je uit bij Wilrijk een hecht blok kan zijn en het tegen de rode lantaarn niet kan opbrengen dan ben je erg beperkt. Het blijft een bizar gegeven dat op – weliswaar – elk niveau de laatste wedstrijden vreemde uitslagen op het bord komen, ploegen die liever niet promoveren, soms is dat een bestuur, maar vaak zijn dat de spelers die dat beslissen in de kleedkamer buiten een bestuur om, liever nog eens top 5 draaien volgend jaar en een centje meegraaien…… je mag hopen dat het niet in jouw club voorvalt, want dat zou ons heel erg tegenvallen. Waar is de passie, de ambitie ?

Spelers weten nauwelijks het programma of kennen hun eigen klassement niet… ze worden nochtans goed in de watten gelegd, een terreinverzorger die dagelijks het veld tot het beste van de regio klaarmaakt, een meer dan correcte winstpremie op ons niveau, erg gepassioneerde en gemotiveerde trainers…   Jazeker , het voetbal heeft het in het algemeen moeilijk, en de tijden dat we omzeggens enkel voor een pilsje speelden ligt ver achter ons. We hoeven maar enkel in onze eigen regio te kijken, het is hard werken voor al die clubs , er moet veeleer op budgetten gesnoeid worden , en elke club zoekt naarstig naar nieuwe mensen die op vrijwillige basis een handje kunnen helpen, daar zijn  spelers helemaal niet mee bezig, maar goed dit moet toch even van ons geel-blauw hart vooraleer we naar het relaas van de wedstrijd over gaan. En deze kritiek lijkt me meer dan op zijn plaats.

 

Dat het verloop van deze competitie verrassend is geweest is het allerminste wat we kunnen stellen.  KVS Branst , stond eind september/begin oktober op een 10de plek, en toen was er wat ongerustheid naar de afloop…. Putte, Wilrijk en Puurs werden getipt als titelkandidaat, maar ook hun falen maakt nu dat SV Willebroekse de titel gaat grijpen en we feliciteren de kanaalploeg , hun trainers en bestuur daarvoor want dat is weliswaar erg verrassend , maar niet onverdiend. 

Wat te vertellen over onze 0-0 wedstrijd: Al na drie minuten kan (moet) Yannick ons op voorsprong trappen als na een misser van de bezoekende kapitein Elias Mertens, hij oog in oog komt met doelman Bram Gysbrechts, onze spits trapt het leder zwakjes naast… jammer, (we noteren 1ste 100 % kans), na 10’ wordt Mathias Van Hoyweghen alleen voor doel gezet, hij wil het leder lobben maar doet dit onzuiver en te kort… (2de dot van een kans). Dan blijkt al dat we in beide rechthoeken géén scherpte tonen, want ook achterin staan we nerveus te acteren, met een paar onzekere intercepties van onze kapitein Jens Demul die ook al een tijdje achter zijn beste vorm zoekt. Niet dat we direct grote mogelijkheden kunnen noteren voor Oxford. 18’ Mathias mag nu randje buitenspel doorgaan en opnieuw komt hij oog in oog met doelman Gysbrechts, echter ook de derde grote kans gaat niet tegen het net….. zo maak je het jezelf natuurlijk alleen maar moeilijker. De eerste grote mogelijkheid voor de groenhemden komt er na 32’ als een zwak spelende Wiebe Bakker niet in duel gaat, de bal gaat dan diep naar Etuwé, die gelukkig voor ons vanmiddag ook niet bij de les is, want onze doelman Florian staat ver uit doel, doch hij besluit slapjes recht in de armen van ons sluitstuk. Net voor rust stuurt Wiebe opnieuw Mathias voor een derde keer alleen voor doel – u voelt het al – ook deze 4de enorme mogelijkheid gaat niet binnen: zo gaan we rusten met een brilscore.

 

Als je hoopt dat we scherper uit de kleedkamers gaan komen, kom je bedrogen uit.

De eerste grote mogelijkheid komt er na een slim steekballetje tussendoor van Yannick die opnieuw Mathias schuin voor doel zet, maar onze nummer 17 heeft ook zijn dagje niet en gaat zelf zijn kans, hij trapt op Gysbrechts die zich stilaan de uitblinker van zijn ploeg mag noemen. Afleggen op Jelle Hermans was meer aangewezen die had maar binnen te leggen……Een zeldzame  goed opgezette aanval nu langs Jens Vanderhoeven die zijn flank afgaat, knappe voorzet volgt, Yannick duikt op aan de eerste paal en knikt maar net naast, dergelijke aanvallen en voorzetten waren maar al te zeldzaam vanmiddag. Onze spits was veel te geïsoleerd vanmiddag, en kreeg géén aansluiting van Jelle, Mathias, Wiebe, de ruimtes werden alsmaar groter, ook Olivier Borreman leek zware benen te hebben, dus dan weet je dat er vanmiddag te weinig kwaliteit was.  Na het uur denk je dan , oké, de rode lantaarn zal nu fysiek onderuit gaan , maar nee, ze werden alsmaar gevaarlijker bij de omschakelingen en toonden veel meer ‘grinta’ in de duels…. Het was vaak toekijken naar stuntelig balverlies bij de thuisploeg die nauwelijks drie keer de bal zuiver naar elkaar konden rondspelen. Gelukkig was sluipschutter Tim Leemans ook te afgezonderd om ons in het slot van de wedstrijd af te maken. 76’ corner voor geel-blauw, bal wordt weggewerkt en uit het niets een één tegen één situatie Tim Leemans heeft nog enkel Mohamed Boufarit voor zich, kapt hem uit en besluit de bal maar net naast het doel…… 78’ twee opéénvolgende schietkansen voor Wiebe Bakker die de eerste vanuit onmogelijke scherpe hoek op doelman Gysbrechts trapt, daar waar Yannick volledig vrij stond aan de tweede paal… de tweede , kort daarna - is een nog grotere mogelijkheid, zijn lage trap wordt met een beenveeg onschadelijk gemaakt door de Oxford keeper. Tekenend voor de wedstrijd een corner van Wiebe gaat via het hoofd van Olivier nog op de lat, de herneming net niet…… en ook Tim Leemans heeft in het slot Brahim het nakijken zijn lage voorzet moet maar binnen geduwd worden, maar gelukkig is Etuwe niet gevolgd en evenmin aanwezig vanmiddag. Zo fluit de goed leidende ref Jakub Stefanski deze zwakke partij af met een roemloze 0-0 tegen de hekkesluiter, die hun laatste uitzege vierden op 12 november vorig jaar en er in deze tweede helft zelfs ook dicht bij waren. 

 

Te veel jongens waren niet op de afspraak vanmiddag, en moeten zich in vraag stellen of ze op dit of zelfs hoger niveau thuis horen ?

Er mag gerust wat meer ruimte zijn voor zelfkritiek. Nu staan we voor 2 vrije weekends, het gemakkelijkste zou zijn van achterover te gaan leunen en wat minder scherp te trainen, lijkt ons niet aangewezen want de resterende 4 opdrachten zullen lastig genoeg zijn willen we de eindronde eerst behalen.

Stel je supporters en club niet teleur jongens, antwoorden als collectief !

 

erslag eerste elftal  KVS Branst – FC Oxford Hemiksem (zon. 18/3/2018 – 15:00 uur)

Uitslag:  0 - 0 (Rust: 0 – 0)

Selectie KVS Branst: Florian Van Daele –  Jens Demul –  Brahim Ben Sallam – Mohamed Boufarit - Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Mathias Van Hoyweghen -  Jelle Hermans – Wiebe Bakker – Yannick Van Herck

Wissels:  58’’ Jelle Hermans out ,  Tim Bakker in – 65’ Mathias Van Hoyweghen out, Kobe Drossaert in – 85’ Brent Caluwaerts in, Mohamed Boufarit out. NG Tim De Voeght

Doelpunten: géén

Gele kaart(-en) KVS Branst :  47’ Jens Demul

Scheidsrechter: de heer Jakub Stefanski (5) bijgestaan door de heren Ilias El Jattari (7) en Bram Herreweghe (3)

 

Verslag: Luc Van Immerseel

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem