March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag 1ste ploeg: SK. Wilrijk - KVS Branst

March 12, 2018

WAAR EEN WIL IS , IS EEN WEG !

 

Voorafgaand aan deze 25ste wedstrijd van het seizoen stond onze tegenstander van vanmiddag SK Wilrijk één plaatsje hoger in het klassement. De jongens van trainer Sven Vercammen – toch ook getipt als titel kandidaat -  hadden ons in de heenwedstrijd aan de Buizerdlaan danig laten zwoegen om één puntje te kunnen thuishouden. Ze lieten ons toen ruimschoots een uur achter een ongrijpbare bal aanhollen, en daar waren nog niet al te veel ploegen in geslaagd. Mits een zege tegen geel-blauw en een gunstige uitslag in de wedstrijd helemaal bovenin tussen de nummers 1 (SV Willebroekse) en 2 (FC Putte) mochten ze nog steeds van de titel dromen.

 

Rood-zwart hadden hun laatste drie wedstrijden een knappe 9 op 9 behaald tegen respectievelijk Nielse, Putte en Schelle en hebben totnogtoe de sterkste verdediging.  In de basis van KVS Branst ontbraken de geelgeschorste Thomas Brigez, de geblesseerde Kenny Van Aken en de zieke Kobe Drossaert. Mathias kreeg de lastige taak om Thomas te vervangen op zijn positie , hij deed dat prima en groeit terug naar zijn beste niveau.

 

Vooraf wisten onze jongens dat we top zouden moeten zijn om hier één of drie punten te oogsten. Het team en de trainers verdienen een dikke pluim voor de getoonde inzet en de tactische aanpak van dit duel. Eerder speelden we ook met een onuitgegeven elftal een erg volwassen wedstrijd uit bij Putte, maar wat onze Scheldezonen vanmiddag aan collectieve spirit hebben getoond dat doet ons hopen op een mooi competitieslot. Coach Andy Marin vroeg aan de spelers om overal onmiddellijk hoog druk te zetten, je kan dat wel vragen, de jongens moeten het dan ook nog goed uitvoeren en dat kost een hoop energie, maar als iedereen voor elkaar wil knokken en lopen dan kom je vaak erg ver. Zo was dat ook vanmiddag aan de Moerelei in Wilrijk. Ideaal scenario was de snelle voorsprong – al in minuut 3 – voor KVS Branst. Een foutje achterin bij de thuisploeg, Yannick verovert de bal op Kwasi Appiah, komt oog in oog met de inmiddels bijna 40-jarige doelman Ian Geys en werkt erg beheerst en knap af:   GOAAAAAAAAL: 0 – 1, het doet yannick zichtbaar deugd. Nauwelijks enkele seconden na de aftrap echter bijna meteen de gelijkmaker, een boogballetje valt op dwarslat en in de herneming wordt de bal naast gekopt….. oef. 

 

De wedstrijd gaat vervolgens goed op en neer en beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, de 22 acteurs tonen veel inzet en strijden met veel duels om de bal. 28’ verre inworp van Mathias Van Hoyweghen, Jelle kopt de bal tegen de lat. 30’ Actie van Tim Bakker, haalt de achterlijn, zijn lage voorzet komt bij broer Wiebe Bakker, die in één tijd het leder op de linker slof neemt, Geys redt de lage knal…. SK Wilrijk over rechts in de aanval, lage voorzet wordt in de voeten van de aanstormende Ghislain Stoop gedevieerd, en die laat er geen gras over groeien, hij poeiert de bal van kortbij voorbij een kansloze doelman Florian Van Daele: 1 – 1 , zaak is nu rustig te blijven en met deze stand naar de kleedkamers te trekken, dat lukt ook : rust 1 – 1, toch vermelden we nog dat kapitein Bart Adriaenssens aan een rode kaart ontsnapt als hij al te driest een tackle uitvoert op Wiebe Bakker die gelukkig maar net goed wegkomt. Scheidsrechter Claes houdt het bij geel, hoewel mogelijk spelers en toeschouwers in beide kampen de ref een te lakse houding verwijten, vinden wij eerder dat de scheidsrechter mee aan de basis lag van deze genietbare pot voetbal, door toch wat toe te laten , daardoor lag het spel niet vaak stil en zat er vaart in deze wedstrijd, wat de kwaliteit ten goede kwam.

 

In de tweede helft opnieuw een snelle voorsprong voor onze jongens als in minuut 49 Tim Bakker over zijn opponent gaat de bal voor doel brengt, deze komt bij Jelle Hermans die op zijn beurt doelman Geys te grazen neemt:  GOOOOOOOOOOAAAAAAAAAL : 1 – 2 ! 

Onze vreugde is van korte duur, want in minuut 54 een hoekschop aan de overkant, deze lijkt in eerste instantie te kort getrapt, maar 2 Branst spelers hinderen elkaar aan de eerste paal, Nick Van Loock slalomt al te gemakkelijk tot schuin voor doelman Florian die opnieuw kansloos is tegen diens lage schuiver in de verste hoek: 2 – 2, te gemakkelijk weggegeven.

 

Nu verwachten velen dat de thuisploeg definitief gaat overnemen, ze eisen inderdaad het balbezit op, maar onze jongens zijn gevaarlijker voor doel. Onze doelman onderscheidt zich op vele hoge ballen voor zijn kooi en heeft heel wat puik plukwerk verricht en mag tevreden terugblikken op een goede wedstrijd. Kort na de gelijkmaker (56’) echter brute pech als Wiebe met een lage schuiver de paal treft… Het blijft tot het einde billen knijpen en spannend, 10 minuten voor tijd, bijna een owngoal en de voorsprong voor geel-blauw, een thuisverdediger kopt ongelukkig een voorzet richting eigen doel, met een knappe reflex redt Geys in hoekschop. We naderen het slot, er moet wat worden overgespeeld, want de thuisdoelman moest in deze tweede helft noodgedwongen zijn schoeisel vervangen, nagelbijtend hopen we om een verdiend punt mee te nemen naar Bornem, maar opnieuw apotheose, als een enig mooie lange bal van Mathias richting tweede paal wordt gestuurd, Geys verkijkt zich en knappe detente van Jelle Hermans die zijn zesde goal van het seizoen binnen knikt: GOOOOOOOOOOOOAAAAAAAL, GOAAAAAAAAAAAAL,    2 – 3 !!  Dag Moeder, zuster……. Ongelofelijk, wat een voldoening en vreugde bij onze jongens  die op een hoopje liggen en op onze bank……… GENIETEN !!

 

Géén uitblinkers vandaag, alleen het werk van het ganse team en de staf werd beloond, een grote stap richting ons doel, om nog steviger in die top 5 te blijven, we heroveren nu plaats 3 op SK Wilrijk, dat erg ontgoocheld achterblijft. Ze hadden mogelijk géén nederlaag verdiend, echter Branst had meer doelgevaar en zij hadden meer de bal…… toch vinden wij de zege niet ‘gestolen’ en mag het hopelijk een opsteker zijn om de resterende 5 wedstrijden met dezelfde mentaliteit aan te pakken, te beginnen zondag 18 maart als de rode lantaarn Oxford Hemiksem naar de Buizerd komt….opvallend bij hen , ze hebben slechts 5 goals minder gescoord dan onze ploeg, en daar loopt een echte goaltjesdief rond…. Tim Leemans, inmiddels 19 doelpunten in 19 wedstrijden….De drie punten van vanmiddag hebben maar extra betekenis als we volgende zondag ook onze taak uitvoeren.

 

Dikke proficiat voor deze prestatie jongens !  Supporters, we rekenen op uw steun !  

 

Verslag eerste elftal  SK Wilrijk - KVS Branst  (zon. 11/3/2018 – 15:00 uur)

 

Uitslag:  2 - 3 (Rust: 1 – 1)

 

Selectie KVS Branst: Florian Van Daele -   Jens Demul –  Brahim Ben Sallam – Mohamed Boufarit – Mathias Van Hoyweghen – Olivier Borreman – Wiebe Bakker – Jens Vanderhoeven -  Yannick Van Herck -  Jelle Hermans – Tim Bakker 

 

Wissels KVS Branst: 89’ Tim Bakker out, Tim De Voeght in  - 90’ + 2’ Jelle Hermans out, Steve Nwate in - 90’+ 2’ Yannick Van Herck out, Brent Caluwaerts in – NG: Jens Van Praet

 

Doelpunten: 3’ Yannick Van Herck (0 – 1) - 36’ Ghislain Stoop (1 – 1) - 49’ Jelle Hermans (1 – 2) – 54’ Nick Van Loock (2 – 2) -  89’ Jelle Hermans  (2 – 3)

 

Verslag: Luc Van Immerseel! 

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  78’ Jens Demul,  87’ Wiebe Bakker 

 

Scheidsrechter: de heer Patrick Claes (10), bijgestaan door de heren Raymond Coppin (2) en Alfons Taels (8)

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem