March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag 1ste ploeg: KVS Branst - SV Aartselaar

March 5, 2018

ONVERHOOPT PUNT IN DOL SLOT.

 

Je hebt zo van die voetbalwedstrijden met een totaal onverwachte ontknoping… Zondagmiddag was het zo een duel waarbij onze Scheldezonen lang géén voet aan de grond hadden.  KVS Branst had met twee opéénvolgende zeges een eindspurt ingezet zo leek het, maar was wel op zijn hoede voor hun ‘zwarte beest’ SV Aartselaar. Het is de laatste jaren maar al te vaak moeilijk gebleken om te zegevieren tegen hen. De tegenstander van vanmiddag staat inmiddels verrassend laag in de rangschikking (pas 12de) , want was vooraf toch getipt als top 5 ploeg. Ze hebben te kampen met vele blessures en dat resulteerde de laatste maanden tot een negatieve prestatiecurve. SV Aartselaar kon zijn laatste zege vieren ruim drie maanden geleden op 3 december thuis tegen staartploeg Hove Sport. En in 2018 kon het slechts een erg povere 3 op 24 oogsten. Op het wedstrijdblad vanmiddag zag je toch dat de meeste basisspelers aan het terugkeren zijn , enkel sterkhouder Darcon was nog afwezig.

 

Op een goed veld was het zaak om scherp te starten en niet domweg tegen counters te lopen, toch wel een kwaliteit bij Aartselaar. Maar wat onze jongens vanmiddag de eerste 70 minuten serveerden was meer dan slappe koffie, onherkenbaar en al te veel spelers toonden géén niveau. Al na drie minuten kan Geoffrey De Laet simpel een lange voorzet aan de verste paal binnen duwen als we positioneel volledig fout staan achterin. Het gaat van kwaad naar erger, Mohamed Boufarit lijdt balverlies, waardoor de vlugge Beau Van Tongeren één op één komt met Florian, die kansloos is en…. 0 – 2, wat een koude douche en weggeefgoals! Onze doelman wordt in het slotkwartier van deze eerste helft voortdurend door onze verrassend wankele defensie in de steek gelaten, want Aartselaar krijgt voldoende mogelijkheden om ons definitief uit te tellen wanneer balletjes in de rug van onze verdedigers keer op keer een één tegen één situatie opleveren, gelukkig voor onze jongens ,vandaag in het groen, missen zowel Felipe Quick, Beau Van Tongeren en vooral Engo Imbula Ely voor de bezoekers 100 % mogelijkheden. Deze laatste moet altijd de 0 – 3 scoren in minuut 35 na misverstand tussen doelman Florian Van Daele en Jens Vanderhoeven, hij trapt de bal naast het verlaten doel…..De coach grijpt in en brengt Kenny Van Aken op het veld voor verdediger Mohamed Boufarit.

 

En wat gebeurde er aan de overkant wil u weten ?? Wel doelman Mike Royers, het moet voor hem lang geleden zijn, kreeg nauwelijks een bal te zien. Géén infiltraties langs onze (afwezige) flanken en de nochtans zwoegende Yannick Van Herck stond te vaak geïsoleerd en had te weinig steun van zijn maatje Jelle Hermans. Het leidde alleen maar naar erg veel onderling gemekker tussen onze jongens wat het niveau niet ten goede kwam. De enige kans van de eerste helft voor ‘groen-wit’ noteerden we in minuut 40 als na vrije trap van Jens Vanderhoeven , Thomas Brigez net niet goed genoeg bij de bal kan om te scoren. 43’ de 0 – 3 is echter veel korter bij dan de 1 – 2 dat voel je gewoon en ei zo na is het van dat, Engo Imbula Ely verschijnt alleen voor Florian die gelukkig net iets eerder op de bal is en erger kan voorkomen.  Het rustsignaal van de goed leidende ref Thomas Pollet helpt de thuisploeg en zijn supporters voorlopig uit hun lijden. Even de kopjes bij elkaar steken en er vol tegen aan.

 

We moeten stellen dat deze 0 – 2 achterstand aan de rust zelfs erg geflatteerd was voor KVS Branst.  Trainer Andy Marin kiest voor een tweede wissel en brengt Mathias Van Hoyweghen voor Jelle Hermans.  Maar de openingsfase van de tweede helft belooft alleszins géén verbetering langs onze zijde….. reeds in minuut 53’ allicht de nekslag als een lichte overtreding van Kobe Drossaert met strafschop wordt bestraft, we moeten hierover echter niet klagen want als de ref voordeel had gelaten was de 0 – 3 een feit, Mats Holvoet achter de bal, Florian kiest de goede hoek raakt de bal die toch tegen het net gaat en…. 0 – 3 boeken toe denken velen onder ons, uw verslaggever inbegrepen.  Kort daarna moet onze kapitein Jens Demul – ziek – noodgedwongen naar de kant, in zijn plaats komt Brent Caluwaerts. De thuisploeg ontgoochelt dusdanig zijn supporters dat enkelen reeds de kantine opzoeken na een uur spelen met terecht gemor en vragen of onze spelers eigenlijk wel ‘willen’ ? Thomas Brigez krijgt ook nog een derde gele kaart en is geschorst voor de volgende wedstrijd in Wilrijk.

 

Maar op één of andere manier is dat voor hem een aanzet om zijn ploeg vooral samen met een gedreven Jens Vanderhoeven op sleeptouw te nemen. Onze tegenstander maakt de fout om achteruit te gaan leunen en heeft fysiek blijkbaar zijn beste pijlen verschoten. Maar tot kansen komen we nauwelijks, als dan in minuut 78 een lage knal van Tim Bakker voorbij een verslagen Mike Royers de binnenkant van de paal raakt en terug in het veld komt dan weet je dat het niet voor vandaag zal zijn. Echter,  80’ Mathias Van Hoyweghen nu met actie over rechts komt naar binnen en heeft een schitterend afstandsschot in huis met links, het leder verdwijnt in de verste winkelhaak: Goal ! 1 – 3, nog 10 minuten, een snelle tweede aansluitingstreffer en wie weet ? 85’ Hoekschop Mathias Van Hoyweghen en opnieuw een enig mooi doelpunt van Olivier Borreman die met een hakje doelman Royers verschalkt : GOOOAAAAAL ! 2 – 3, kan het dan toch nog ? Bij Aartselaar zijn ze het noorden kwijt en is er volledig desorganisatie achterin…. In de slotminuut nog een vrije trap voor de thuisploeg – na handspel – net buiten de 16. Zowel Brent Caluwaerts als Jens Vanderhoeven achter de bal, het is deze laatste die beslist te trappen, de bal wijkt af op de muur en verdwijnt opnieuw in de winkelhaak voorbij een verbouwereerde doelman Royers. Wat een apotheose ! GOAAAAAAAAAL ! 3 – 3, enorme ontlading bij onze spelers, vanuit een uitzichtloze positie toch terugkeren maakt je uiteindelijk toch de mentale winnaar. Helaas maakt kort daarna ref Pollet een einde aan de wedstrijd, want misschien zat er nog een Mirakel van Vitosha Sofia (september 1989)verhaal aan te komen…..Doffe ellende uiteraard op de gezichten van SV Aartselaar dat zichzelf zwaar in de voet schoot vanmiddag aan de Buizerdlaan.

 

Zo bereiken onze jongens de kaap van 40 punten, maar zakken we wel een plaatsje in het klassement, want van de kopploegen wist enkel SK Wilrijk te zegevieren , in de laatste minuut nota bene uit bij Schelle Sport (0 – 1). Onze tegenstander van volgende week wipt nu over ons naar een derde plaats. Het beloven nog 6 spannende weken te worden zowel boven als onderaan de rangschikking. Hoedanook, onze jongens zullen zich op een andere manier moeten tonen volgende zondag op één van de sterkste ploegen uit onze reeks.  Supporters op post !

 

Verslag eerste elftal  KVS Branst – SV Aartselaar (zon. 04/3/2018 – 15:00 uur)

 

Uitslag:  3 - 3 (Rust: 0 – 2)

 

Selectie KVS Branst: Florian Van Daele –  Jens Demul –  Brahim Ben Sallam – Mohamed Boufarit - Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Tim Bakker -  Jelle Hermans – Kobe Drossaert – Yannick Van Herck

Wissels:  35’ Mohamed Boufarit out, Kenny Van Aken in  - 46’ Jelle Hermans out , Mathias Van Hoyweghen in  –  57’ Jens Demul out, Brent Caluwaerts in  NG  Steve Nwaté

Doelpunten:  3’ Geoffrey De Laet (0 – 1) – 27’ Beau Van Tongeren (0 – 2) –

53’ Mats Holvoet (pen. 0 – 3) – 80’ Mathias Van Hoyweghen (1 – 3) – 85’ Olivier Borreman (2 – 3) – 90’ Jens Vanderhoeven (3 – 3)

Gele kaart(-en) KVS Branst :  61’ Thomas Brigez – 72’ Tim Bakker

Scheidsrechter: de heer Thomas Pollet (4) bijgestaan door de heren David Van Loo (4) en Michel Van De Wouwer (6)

 

Verslaggever: Luc Van Immerseel 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem