March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag 1ste ploeg: KVS Branst - Borsbeek Sport

February 19, 2018

DEUGDDOENDE OPKIKKER.

 

De vraag voor de wedstrijd tegen Borsbeek Sport was na de tegenvallende prestaties en dito resultaten de jongste weken: ‘Zit de mot in ons elftal’? . Opnieuw een tegenstander vanmiddag aan de Buizerdlaan die knokt voor het behoud. Groen-wit wist thuis nog niet te winnen en behaalde 20 van de 23 punten op verplaatsing, meer nog, het won zijn 4 laatste uitwedstrijden. De Scheldezonen waren dus gewaarschuwd en onze jongens speelden immers nog steeds voor een plaats in de top 5, opnieuw verliezen betekende dan ook zoveel als de voeling verliezen voor deze ambitie. Opnieuw diverse wijzigingen op het wedstrijdblad in de reeds beperkte spelerskern. Afwezig; Tim De Voeght (skivakantie) – Tim Bakker (gele schorsingsdag) – Matthias Gerinckx (?) – Wiebe Bakker (in extremis ziek afgemeld). Onze spits Kenny Van Aken keerde na een maand terug bij de 15 na stevige blessure op 14 januari jl. Aan de aftrap verschenen Yannick Van Herck en Mathias Van Hoyweghen.

 

We worden na 5 minuten een eerste keer opgeschrikt als een afstandspoging van een bezoeker vanuit de tweede lijn via de paal en het lichaam van doelman Florian Van Daele voor een open doelmond blijft hangen, Baris Ozturk lijkt de 0 – 1 te gaan scoren, maar op de huid gezeten door een geel-blauwe verdediger besluit hij de wenkende kans nog naast…. Oef we komen goed weg. Het sein voor onze jongens om te reageren, hoekschop Mathias Van Hoyweghen , knappe kopbal van Jens Vanderhoeven, met katachtige reflex weert Yannick Janssens knap, helaas niemand van ons gevolgd om binnen te duwen.

21’ vrije trap voor de thuisploeg, mooi getrapt via Mathias, bal valt voor de linker van Jelle die niet aarzelt en hard binnen knalt:  GOOOOOOAAAAAAL!       1 – 0 . Dit moet ons vertrouwen geven.  KVS Branst zet ook door hoewel er zeker veel afval in onze opbouw steekt. 24’ Mathias mooi op rechts weggestuurd, de bezoekende doelman verkleint goed de hoek, en weert met voetreflex de knal. Op het halfuur de tweede 100 % mogelijkheid voor de bezoekers, na dom balverlies bij ons, snelle omschakeling en een 2 tegen 1 situatie in het voordeel van Borsbeek, de bal komt centraal opnieuw voor de voeten van Ozturk die moet scoren maar gelukkig voor ons mist hij zijn deviatie.

35’ kansje nu voor Kobe Drossaert die aangespeeld door Olivier Borreman aan tweede paal opduikt, maar over doel trapt. 38’ Yannick Van Herck – aan een erg verdienstelijke wedstrijd bezig voorin wint kopduel en legt af op Jelle Hermans, diens volley gaat naast de kooi van Janssens. 40’ Erg goede mogelijkheid op de 2 – 0 nu als Jelle breed legt op Mathias, diens knal treft binnenkant paal….. pech ! zo gaan we rusten met een krappe maar verdiende 1 – 0 voorsprong.

 

De jongens gaan bij aftrap tweede helft meteen op zoek naar een tweede treffer, Jelle trapt in minuut 46 naast.  50’ Mathias met knappe voorzet richting tweede paal waar Yannick opveert, maar het leder over doel kopt. 55’ een slalom van Olivier brengt hem in goede schietpositie, ook zijn poging gaat naast het doel. Op het uur enorme mogelijkheid opnieuw voor de thuisploeg wanneer Jelle Hermans, één van de uitblinkers vanmiddag de bal verovert van Yannick Tritz, mooi overzicht behoudt en breed legt op de volledige vrijstaande Thomas Brigez, die van kortbij nog op de doelman besluit….hopelijk krijgen we niet opnieuw hetzelfde scenario als vorige week.

67’ Knappe pass van Brahim Ben Sallem op Mathias, die kapt zijn mannetje uit brengt voor doel, waar Yannick nuttig werk levert en de bal goed afschermt en mooi aflegt op de aanstormende Kobe Drossaert die met links onhoudbaar doelman Janssens vloert:   GOOOOOOAAAAAAAAAAAL 2 – 0 !  Open doelkansen volgen nog om 3 of 4-0 uit te lopen, eerst in minuut 75 als een inworp aan eerste paal doorschiet en bij Jelle komt die moet scoren, zijn poging wordt nog op de lijn gekeerd. 83’ de ingekomen Kenny Van Aken – pas luttele seconden op het veld – mag al meteen alleen op doel afstormen, oog in oog met doelman Janssens, maar Kenny trapt de bal op het bezoekende sluitstuk, die zijn elftal met enkele goede reddingen van een zwaardere nederlaag heeft gespaard. Zo blijft het bij een verdiende en deugddoende zege. Was het sprankelend , neen dat niet, maar de tweede helft gaven we niks meer weg en was er veel goede wil om de zege veilig te stellen. Onze defensie was solide en gedisciplineerd en de jongens die de afwezigen moesten vervangen deden het goed. Hopelijk geeft dit onze Scheldezonen opnieuw de moed om de 8 resterende wedstrijden het beste van zichzelf te blijven geven.

 

Volgende week zondag opnieuw onze Scheldezeilen bijzetten uit bij Sk Wavria, de paarswitten knokken eveneens voor het behoud staan op een gedeelde 15de plaats, maar wisten uit hun 6 laatste wedstrijden drie keer te winnen en leden slechts één nederlaag tegen favoriet KFC Putte, dus die 11 op 18 zal hen zeker na de uitzege vanmiddag op het kunstgras van Schelle Sport het nodige vertrouwen geven. Het is ook opnieuw een ontmoeting met ex-Scheldezoon Axl Van Dyck die blijkbaar in goeie doen verkeert, getuige daarvan zijn 5 goals in de laatste 2 wedstrijden. Genoeg ingrediënten dus om ons elftal te komen steunen volgende zondag. Supporters geel-blauw op post !

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem