March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag 1ste ploeg: Kessel United - KVS Branst

February 12, 2018

WEGGEGOOIDE PUNTEN.

 

Vanmiddag moest de geel-blauwe karavaan richting Kessel. Zaak was om opnieuw aan te knopen met puntenwinst en vooral een goede prestatie op de grasmat neer te zetten, om de ontgoocheling van vorige zondag door te spoelen.

 

In dat eerste zijn we helaas niet geslaagd, en onze Scheldezonen moeten dat opnieuw vooral aan zichzelf wijten. We mogen gerust stellen dat onze jongens zichzelf in de voet hebben geschoten, door vele doelkansen onbenut te laten en het dient gezegd, onze defensie dit seizoen al geregeld uitstekend werd gisterenmiddag  te vaak in gebreke gevonden door de thuisploeg, waarvan we moeten zeggen dat ze over bitter weinig voetballend vermogen beschikken, uitgezonderd hun flankspeler Bilal El Merboh. Kessel United is vooral een ‘power’ ploeg die wat graag de lange bal hanteert en het van hun duelkracht moet hebben en gestalte bij standaardsituaties. De gastheren van vanmiddag verkeren in puntennood en willen zo snel mogelijk operatie redding positief afronden. Hun coach Frank Dirix had zijn jongens tijdig opgetrommeld om met hen een stevige wedstrijdvoorbereiding te bespreken.

 

Het wedstrijdbeeld was al snel duidelijk, een gegroepeerde thuisploeg met veel volk achter de bal, die vooral met lange ballen richting Senne De Reyck en Bilal El Merboh wilden counteren. We zijn nog geen minuut aan het spelen als KVS Branst al een eerste goede mogelijkheid krijgt via Thomas Brigez die ver kan oprukken, centraal voor de grote rechthoek komt, mogelijk de volledig vrijstaande Wiebe Bakker kan aanspelen , maar zelf zijn kans gaat, doelman Matti Knapen gaat goed plat. 3de minuut Olivier Borreman – die mag terugblikken op goede wedstrijd – geeft goedkope hoekschop weg, die ook meteen gevaar oplevert voor de thuisploeg een aanvaller kan net niet bij de bal. Deze standaardfase doet ons reeds beseffen dat daar zeker het gevaar schuilt. 9’ onze kapitein Jens Demul stapt uit op een diepe bal en gelooft al dan niet terecht in buitenspel van Senne De Reyck die op rechts kan doorgaan, een lage voorzet volgt voor doel waar drie Branst verdedigers niet alert zijn tegenover één aanvaller Bilal El Merboh die wel erg gemakkelijk kan binnen tikken: 1 – 0. Onze jongens zijn niet echt aangeslagen van deze tik, en pikken al snel terug de draad op en op het kwartier volgt een grote mogelijkheid via Wiebe , aangespeeld door Thomas Brigez trapt hij mooi gekruist naar de hoek, het leder ketst op de paal….Pech.

 

25’ Hoekshop voor de thuisploeg op rechts via Bilal, trapt deze met zijn goede linker naar de tweede zone, opnieuw is onze defensie niet bij de zaak de bal wordt terug voor doel gekopt waar Simon Verhaegen in de rug van onze doelman Florian Van Daele heel simpel vlak voor de doellijn mag binnenkoppen: 2 – 0 , dit is nu wel een tik uiteraard deze achterstand , gelukkig kan amper één minuut later Tim Bakker de aansluitingstreffer scoren: 2 – 1.

 

33’ Hoekschop via Wiebe, Jelle lijkt maar te moeten inkoppen maar mist de bal…. Dot van een kans, jammer. We blijven echter de ene aanval na de andere opzetten en de thuisploeg kreunt achteruit. Nu knappe actie en dito pass van Olivier naar Wiebe, die heeft op zijn beurt een knappe voorzet naar de tweede paal in huis, daar veert Jens Demul hoog op en knikt knap binnen: 2 – 2 ! Alles reeds te herdoen, en geel-blauw blijft maar gaan….onze aanvalsgolven worden nu soms wat te driest afgebroken door overtredingen vooral langs kapitein Brian Arras, die allicht voelt dat zijn ploeg aan het zwalpen is.

 

Het zijn vooral de 5 minuten voor de pauze die onze jongens zich nog zullen betreuren. Kans op kans voor ons om de thuisploeg knock-out uit te tellen. Eerst minuut 42 , Wiebe met knappe persoonlijke actie waar hij 2 tegenstanders uitschakelt en dan verschroeiend naar de korte hoek knalt, doelman Knapen met vingertoppen en de doelpaal brengen redding….. 44’ Jelle Hermans mag al dan niet in buitenspel net over de middenlijn vertrekken, hij speelt Tim De Voeght aan die alleen op doelman Knapen afstormt, hij verslikt zich wat in zijn dribbel, bal komt bij Wiebe die met een afgeweken trap Knapen kan verslaan: 2 – 3 ! wat een ommekeer….. Nauwelijks seconden later wordt Wiebe , die wel heel erg veel ruimte krijgt,  voor doel afgezonderd hij moet enkel de bal rustig in doel plaatsen want heeft de hoek voor te kiezen, helaas opteert hij voor een krachtige trap, de bal zoeft centimeters naast…. De kans op 2 – 4……Je houdt het niet voor mogelijk, nog is er voor rust een erg goede mogelijk als nu broer Tim wordt weggestuurd, Tim neemt niet de kortste weg naar doel en wijkt wat uit naar rechts, hij brengt de bal voor  die nog net voor open doel wordt weggeveegd vooraleer een Scheldezoon kan binnen duwen….. Ruststand (2 – 3), gemengde gevoelens over deze eerste helft, onnodige vroege 2 – 0 achterstand, goede reactie van onze ploeg, enkel vergeten we de wedstrijd op slot te zetten.

 

De tweede helft zakt het tempo wat en is het wachten tot het uur om een eerste doelkans te noteren, meteen opnieuw een goede mogelijkheid als Wiebe, Jelle Hermans voor doel zet, hij kan de bal niet ‘liften’, en Knapen weert in hoekschop. 64’ nu wordt Wiebe weggestuurd, hij loopt de statische thuisdefensie er af, maar is te overhaast en trapt onbeheerst naast.

De Scheldezonen hebben volledig de wedstrijd onder controle en de thuisploeg mag een kaars branden voor hun doelman Knapen die opnieuw Wiebe van de 2 – 4 houdt, als hij met een geweldige reflex een lage loeier in de korte hoek gaat halen….. Nog een kwartier te gaan en dan gebeurt het ondenkbare…… een zeldzame tegenprik en eigenlijk een kopie van het eerste doelpunt, maar nu is Senne De Reyck de afwerker: 3 – 3…… en je voelt dat de wedstrijd mogelijk nog kantelt in ons nadeel, want kopjes gaan naar beneden. En 5 minuten later (80’), de mokerslag, opnieuw erg slap verdedigen centraal voor onze kooi, een vrije trap wordt voor ons doel gebracht en Mike Mareels wordt niks, maar dan ook niks in de weg gelegd om simpel binnen te koppen: 4 – 3…. Er resten ons nog 10 minuten, en ook in dat slot noteren we nog enkele hete standjes voor het doel van Knapen, die zich uiteindelijk als matchwinnaar voor Kessel United mag bekronen met meerdere knappe saves. 

 

Na het laatste fluitsignaal is de ontgoocheling dan ook erg groot bij de Scheldezonen die we geen gebrek aan inzet kunnen verwijten, zeker niet, maar slecht verdedigen en te veel wenkende doelkansen onbenut laten dan krijg je dit….. We misten zeker de kopbalkracht achterin van de geschorste Jens Vanderhoeven, maar dat mag geen excuus zijn. Deze onverwachte 0 op 6 tegen twee erg matige tegenstanders heeft niet al te veel nefaste gevolgen, want we staan nog steeds in top 5, veel ploegen komen nu echter wel op een zakdoek te staan. Willebroek (favoriet nu) en KFC Putte gaan samen de titelstrijd aan en voor de plaatsen 3, 4 en 5 wordt het bikkelen, want tussen plaatsen 3 en 11 zijn nauwelijks 6 punten verschil (!).

 

Dus nog 9 finales voor onze jongens (waarvan 5 x thuis), nu aan hen om te tonen hoe ernstig hun ambities zijn, en hopelijk komt die ambitie van het ganse elftal en niet van enkele spelers alleen. Nieuwe kansen volgende week aan de Buizerdlaan als Borsbeek Sport op bezoek komt. Opnieuw een tegenstander in puntennood die alles zal geven,  Ietwat vreemd bij hen is dat ze hun laatste drie thuiswedstrijden verliezen, maar wel 12 op 12 nemen in hun 4 recente uitwedstrijden. We zijn dus verwittigd, en zullen klaar moeten zijn.

Supporters op post !

 

Verslag eerste elftal  Kessel United - KVS Branst  (zon. 11/2/2018 – 15:00 uur)

 

Uitslag:  4 - 3 (Rust: 2 – 3)

 

Selectie KVS Branst: Florian Van Daele -   Jens Demul –  Brahim Ben Sallam – Mohamed Boufarit - Thomas Brigez – Olivier Borreman – Wiebe Bakker – Tim De Voeght -  Tim Bakker -  Jelle Hermans – Kobe Drossaert 

Wissels KVS Branst: 83’ Tim De Voeght out, Mathias Van Hoyweghen in – 87’ Mohamed Boufarit out, Ivano Olivini in – NG: Brent Caluwaerts en Jasper Maerevoet

 

Doelpunten: 9’’ El Merboh Bilal (1 – 0), 25’ Verhaegen Simon (2 – 0), 26’ Tim Bakker (2 – 1), 36’ Demul Jens (2 – 2), 44’ Wiebe Bakker (2 – 3), 75’ Senne De Reyck, 80’ Mike Mareels (4 – 3)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  68’ Tim De Voeght , 74’ Tim Bakker , 76’’ Brahim Ben Sallam 

 

Scheidsrechter: de heer Steven Hoefkens (5), bijgestaan door de heren Edward Vandyck (5) en Bertrand Poppe (7)

 

Verslag Luc Van Immerseel

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem