March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag 1ste Ploeg: KVS Branst - Hove Sport

February 5, 2018

Blammage voor onthutsend zwakke thuisploeg.

 

Een verslag moet objectief zijn en de feiten weergeven van wat we te zien krijgen op anderhalf uur voetbal.  Wel dit is vandaag een erg lastig karwei. Je elftal kan altijd tegen een nederlaag oplopen, ook al is die totaal onverwacht, in voetbal zijn er immers geen zekerheden, ook dat hebben we zondagmiddag met zijn allen kunnen vaststellen. Met het bezoek van Hove Sport (vooraf 20 punten) en onderaan in het klassement te vinden, mocht geel-blauw hopen op een 10 zege dit seizoen. KVS Branst momenteel op een wat onverwachtte derde plaats kon mits een zege zijn ambities kracht bijzetten. Je weet dan dat je scherp aan een wedstrijd moet beginnen met hoog tempo en druk naar voor.

 

De bezoekers waren afgezakt met een vertimmerd elftal. Doelman Kurt De Pauw speelde zowat zijn eerste wedstrijd, en coach Robert Van Peer zag tijdens de opwarming nog eens 2 jongens uitvallen die dan met blessures op de bank plaats namen.  Dus zeker 7 spelers (De Pauw – Verbruggen – Luyten – Haji -  Celis – Yahia en Kinsabil)  in hun 15 –koppige selectie die nauwelijks een handvol wedstrijden hadden gespeeld met het eerste elftal.  Alle lof voor de bezoekers echter, want ze zijn niet bij de pakken blijven zitten en zijn met het mes tussen de tanden op het veld gekomen om hun huid duur te verkopen, vooral onder impuls van hun kapitein Bram De Haes die achterin van goudwaarde was voor Hove.

 

Naar het relaas van de wedstrijd dan:

Opnieuw doen de Scheldezonen zichzelf tekort in de openingsfase door wenkende doelkansen niet te verzilveren. Je weet trouwens dat je tegen dergelijke tegenstanders die met erg veel volk achter de bal blijven maar beter op voorsprong kan komen om iets gemakkelijker aan voetballen toe te komen.

Echter die voorsprong kwam er niet, nochtans na 5’ goede mogelijkheid na hoekschop Wiebe, Jens Vanderhoeven devieert wat half de bal die in de handen valt van doelman De Pauw. 9’ Jelle Hermans mooi weggestuurd op rechts komt één op één met de doelman, Jelle knalt op het sluitstuk van Hove. 18’ kans voor Wiebe op rechts die sneller op de bal is dan De Haes en de uitgekomen keeper, vanuit scherpe hoek trapt hij naast. 22’ allicht beste mogelijkheid als Olivier Borreman  zijn maatje Jelle Hermans alleen voor doel zet, Jelle oogt niet scherp en heeft te veel tijd nodig om te scoren, hij besluit op De Pauw, de herneming is voor Jens Vanderhoeven die maar net naast doel besluit.

 

Dan is de balcirculatie bij geel-blauw al veel te laag om de tegenstander in problemen te brengen en zie je dat ‘het spel maken’ niet het sterkste wapen van ons team is. Uitstekende mogelijkheid voor de Scheldezonen als de ref terecht aan de kleine rechthoek een terugspeelbal met indirecte vrije trap bestraft, Wiebe achter de bal maar die trapt wel heel erg nonchalant het leder hoog over doel. De roodhemden van Hove Sport zijn nog niet aan de overkant geraakt, ze doen dat een eerste keer op het halfuur en …. Meteen 0 – 1, onze ganse defensie wijkt, in plaats van vooruit te verdedigen …. Op hun enige echte aanvaller nota bene – Jeroen Verbruggen – de bal wordt overhoeks getrapt en gaat tegen het net: 0 – 1 Koude douche dat zeker, maar voldoende tijd om dit recht te zetten, maar wat zich dan op het veld afspeelt kan je nauwelijks vatten. Frustraties en onderling gemekker, géén discipline en het elftal is los zand.  Veelal spelen we de lange bal , géén infiltraties langs de flanken en vinden we niet de oplossing al voetballend. Coach Andy Marin probeert dan terecht vanuit ons standpunt met de inbreng van Tim Bakker om voor meer infiltratiekracht te zorgen, maar dat lukt helaas niet.

 

Hopelijk kunnen we onder de rust de jongens op betere gedachten brengen. Helaas echter want de tweede helft is een maat voor niets, zodanig zelfs dat doelman De Pauw rondjes moet lopen om geen verkoudheid op te doen, want onze jongens voetballen niks bij elkaar. Het rampscenario voltrekt zich in minuut 52 als opnieuw Verbruggen op zijn ééntje drie geel-blauw verdedigers van zich afschudt aan de middenlijn en dan met een boogtrap onze doelman Gerinckx voor een tweede maal vloert: 0 – 2 (!), dan al hebben wat toeschouwers besloten om de warme kantine op te zoeken en naar het WK veldrijden te gaan kijken.

 

Ook de dubbele wissel die we dan uitvoeren en een andere veldbezetting brengen géén beterschap. Wiebe in Putte nog matchwinnaar en exponent van een sterk collectief worstelt met zichzelf en is onherkenbaar op het veld. We lijden voortdurend balverlies en in de duels moeten we het afleggen tegen de roodhemden die voor elke meter strijden. We noteren nog welgeteld een echte goede mogelijkheid in minuut 70 als een vrije trap van invaller Ennio Vandenplas aan de tweede paal door Jelle Hermans wordt ingekopt, maar De Pauw ranselt het leder uit zijn doel, ook een overduidelijk handspel in de rechthoek wordt door scheidsrechter Schuurmans weggewuifd.  Dergelijke beslissingen heb je dan ook nog eens tegen bij een off-day als vandaag. Want hoewel een aantal gele kaarten zeker terecht getrokken zijn door de man in het zwart, hij kan evenmin op een goede wedstrijd terugblikken. Deze ref had ons eerder al 4 overdreven gele kaarten getoond uit in Hemiksem, vandaag deed hij beter (5 x !) alle voor de thuisploeg, ellebogen 2 x op Brahim, late tackles en tijdgewin bij bezoekers bleven allemaal ongestraft….. . Benieuwd welke evaluatie de heer Schuurmans gekregen heeft na de wedstrijd.

 

Slotanalyse: Dramatiseren moet je na een nederlaag nooit doen, je verliest drie punten, en dan moet je proberen het bij dit te houden en lessen te trekken. Als je dan mentaal en disciplinair volledig wegzakt, een hoop kaarten pakt door frustraties dan is dit de grootste les die je moet meenemen. Wijze raad, hoofd rustig leeg maken, in de spiegel kijken en niet met vinger naar anderen wijzen en dinsdag en donderdag goed trainen. Dit is wat een voetballer met verstand en klasse doet.

 

Opnieuw de eerstvolgende wedstrijd – zondag uit bij Kessel United – voluit er tegenaan als collectief, want daar moeten we het van hebben, dat heeft ons vandaag gebracht waar we staan , nog steeds mooi in de top 5 !

 

Komaan Scheldezonen sportief antwoord aan je supporters !       

 

Verslag eerste elftal  KVS Branst – Hove Sport (zon. 04/2/2018 – 15:00 uur)

 

Uitslag:  0 - 2 (Rust: 0 – 1)

 

Selectie KVS Branst: Matthias Gerinckx –  Jens Demul –  Brahim Ben Sallam – Mohamed Boufarit - Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Wiebe Bakker – Tim De Voeght -  Jelle Hermans – Kobe Drossaert 

Wissels:  38’ Tim De Voeght out ,  Tim Bakker in – 54’ Kobe Drossaert out, Ivano Olivini in -  54’ Mohamed Boufarit out , Ennio Vandenplas in – NG Florian Van Daele

 

Doelpunten: 30’ Jeroen Verbruggen (0 – 1), 52, Jeroen Verbruggen (0 – 2)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  66’ Brahim Ben Sallam - 70’ Jens Vanderhoeven – 72 Wiebe Bakker – 74’ Tim Bakker

2 x geel /Rood: 89’ Jens Vanderhoeven

 

Scheidsrechter: de heer Jasper Schuurmans (6) bijgestaan door de heren Bastiaan Peeters (6) en Eddy Van Meir (5)

 

Verslaggever: Luc Van Immerseel

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem