March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag 1ste ploeg: KVS Branst - Schelle Sport

January 29, 2018

Tweede opéénvolgende Arsenal-score bezorgt ons een 6 op 6 en knappe derde plaats.

 

Vanmiddag eerste wedstrijd van de derde periode. Na de knappe collectieve prestatie en uitzege bij leider KFC Putte, ontvingen we vanmiddag Schelle Sport. De heenwedstrijd werd daar 2-2 gelijkgespeeld, en overheerste het gevoel van ontgoocheling omdat we de betere ploeg waren.

 

Graag wilden de Scheldezonen na de overwinning van vorige zaterdag bevestigen en een eerste thuiszege van 2018 aan hun trouwe supporters aanbieden. Eén wijziging in het elftal , Florian Van Daele verving de geelgeschorste Matthias Gerinckx in doel. Scheidsrechter vanmiddag de heer Geert Mertens die een assistent uit Limburg (Ham) had meegebracht.

 

De openingsfase nam KVS Branst, vanmiddag in het groen het initiatief vooral onder impuls van Thomas Brigez. Na 3’ gaat hij zijn kans van op afstand , zijn schot gaat niet ver naast. In minuut 17 opnieuw Thomas als hij centraal aan de 16 wordt aangespeeld en met binnenkant rechts de bal naar de hoek mikt, doelman Tom Van Aelst zweeft het leder in hoekschop. Helaas krijgt dit eerste kwartier géén vervolg en verwatert het niveau van dit duel zienderogen, festival van foute passes, te weinig kwaliteit, géén tweede ballen, zwak in de duels…..Onze tegenstander doet niet beter – enkel de sterk verdedigende  Joël Vanhevel valt op - en dus zitten we naar een kansarme wedstrijd te kijken. 28’ Wiebe rolt de flank op, komt schuin voor doel, kan eventueel zelf besluiten, maar de bal gaat achteruit en niemand van Branst in de buurt….. Nog één keer worden we uit onze slaap gewekt als een knal van Kobe Drossaert op slag van rust pardoes op de paal strandt.

 

Ongetwijfeld heeft coach Andy Marin de jongens er op gewezen dat voor puntengewin er uit een ander vat moest getapt worden de tweede helft.

Na de koffie duidelijker overwicht van de thuisploeg die nu toch op zoek gaat naar de openingstreffer. 47’ misverstand centraal achterin bij de bezoekers, slidingpass van Jelle Hermans naar Wiebe die vanuit de draai naast besluit.

Wiebe brengt in minuut 58 een bal voor doel, waar Jens Vanderhoeven net niet goed genoeg met het hoofd bij kan, met een ultieme reflex en wat geluk blijft het leder onder Tom Van Aelst steken. 68’ hoekschop thuisploeg via Wiebe, Jens doet het nu wel, zijn zesde van het seizoen -  knappe goal: GOOOOOOOOAAAAAAAAL 1 – 0 !

 

Als je denkt dat dit doelpunt wat verlossend gaat werken kom je bedrogen uit, want opnieuw zakken we te ver terug in en dat is niet omdat Schelle sterker wordt , in tegendeel doelman Florian beleeft een erg rustige middag, alleen je weet als je die tweede treffer niet scoort dan kan altijd een bal aan de overkant goed vallen en krijg je het spreekwoordelijke deksel op de neus. Dit is toch een leerproces voor onze jongens , om een wedstrijd uit te spelen of gebruik te maken van de ruimte die je krijgt als de tegenstander moet komen. Uiteindelijk is onze opponent vanmiddag niet overtuigend om onze zege in gevaar te brengen en is de 1 – 0 eindstand terecht.

 

Slotanalyse, te weinig kwaliteit in de passing en heel wat technische fouten (foute controles), zodat we het terug van ‘werkvoetbal’ moesten hebben vanmiddag, ook dat is een kwaliteit die ons al heel wat punten heeft opgeleverd en nu onze ploeg zelfs op een derde plaats in het klassement brengt. Dus we gaan niet klagen, echter opnieuw werken om beter te worden is de boodschap en proberen volgende zondag de drie punten alweer thuis aan de Buizerdlaan te houden, dan komt Hove Sport.

 

Verslag eerste elftal  KVS Branst – Schelle Sport (zon. 28/1/2018 – 14:30 uur)

 

Uitslag:  1 - 0 (Rust: 0 – 0)

 

Selectie KVS Branst: Florian Van Daele –  Jens Demul –  Brahim Ben Sallam – Mohamed Boufarit - Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Wiebe Bakker – Tim De Voeght -  Jelle Hermans – Kobe Drossaert 

Wissels:  56’ Tim De Voeght out ,  Mathias Van Hoyweghen in – 85’ Wiebe Bakker out, Ivano Olivini in -  90’ Jelle Hermans out , Yannick Van Herck in – NG Brent Caluwaerts

 

Doelpunten: 68’ Jens Vanderhoeven (1 – 0)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  34’ Jens Vanderhoeven

 

Scheidsrechter: de heer Geert Mertens (4), bijgestaan door de heren Michel Van De Wouwer (6) en Armand Vreys (12)

 

Verslag : Luc Van Immerseel

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem