March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag 1ste ploeg: KFC Putte - KVS Branst

January 22, 2018

Deugddoende eerste zege van 2018!

 

Uw reporter is intussen terug in het land, misschien wat laat maar allereerst wens ik langs deze weg alle leden, medewerkers,sympathisanten, supporters en volgers van deze verslagen een gelukkig, gezond en sportief succesvol 2018 !

 

De start van onze Scheldezonen na Nieuwjaar mochten we gerust ontgoochelend en zwak noemen, met nauwelijks 1 op 6 na de jongste 2 wedstrijden uit in Mortsel en vorige zondag thuis tegen Nielse was de oogst erg mager. Het was dan ook uitkijken of het tij snel zou keren om niet de voeling met de top 5 te verliezen.

 

Op de kalender een zaterdagavondwedstrijd uit bij leider KFC Putte, een affiche die vooraf allicht door enkelen als ‘te lastig voor puntengewin’ werd bestempeld, maar zoals onze coach Andy Marin het verwoordde, we hebben hier vanavond niets te verliezen alleen veel te winnen. Antwoorden doe je dus op het veld, en dat veld dat lag er erg zwaar bij, weliswaar goed genoeg om dit duel te laten doorgaan. De thuisploeg had dat  blijkbaar vooraf liever anders gezien, en het werd me snel duidelijk waarom. KFC Putte moest namelijk zijn spel- en smaakmaker Jeroen Trogh missen vanwege werkomstandigheden in buitenland, ook konden ze geen beroep doen op de geschorste Philippe De Smet en blijkbaar was er ook wat aan de hand met de nek van hun spits Robby Janssens die op de bank plaats nam. Ook bij KVS Branst wat selectiezorgen, na het uitvallen van hun spits Kenny Van Aken vorige week met wat op het eerste zicht toch een ernstige enkelblessure lijkt te zijn. Dus wat denkwerk voor de coach om met de erg smalle kern naar de juiste oplossingen te zoeken. Na inspectie van het doornatte terrein besliste scheidsrechter Toon Hermans terecht om aan de wedstrijd te beginnen.

 

De thuisploeg begon erg gretig aan de partij met hoog druk op de bal en snelle omschakelingen, maar tot doelkansen leidde dit niet. Eerste doelkansje in minuut 22 na voorbereidend werk van Wiebe komt de bal bij Jelle Hermans, zijn schot is niet goed gericht en gaat naast. 29 ‘ snelle omschakeling over de rechterzijde van de thuisploeg, Yentl Herman komt naar binnen en schiet naar de korte hoek de bal raakt buitenkant van de paal. 43’ een knal van Wiebe Bakker, doelman Bram Rijmenams pakt het leder. 0-0 is de ruststand.

 

Geel-blauw komt erg goed uit de kleedkamer en verdient in de openingsminuten van de tweede helft de voorsprong. 48’ knappe voorzet van Jens Vanderhoeven richting tweede paal, een duikende Jelle Hermans kopt de bal op de paal, de doelman was zeker geklopt, wat een pech. Nauwelijks één minuut later zet Brahim Ben Sallem Wiebe alleen voor doel met knappe lange bal, Wiebe talmt net iets te lang om te kunnen scoren. 56’ kopkans voor Olivier Borreman nu iets te centraal in het bereik van de doelman. Iets na het uur dan toch de verdiende voorsprong , Jelle Hermans met een heerlijke draai- en schijnbeweging stuurt Wiebe op het juiste moment weg, Wiebe schuin alleen voor doel fusilleert doelman Rijmenams met mooie knal met linkerpootje. GOOOOOOOAAAAAAAAAAL, GOAL, GOAL, GOAAAAAL! 0 - 1

 

Thuiscoach Koenraad Thys probeert te reageren en brengt voor het laatste halfuur zijn spits Robby Janssens.  Pas in het slotkwartier kruipen we toch iets te ver achteruit en is er een zweem van druk van de thuisploeg en komen ze aan wat doelkansen. Onze doelman Matthias Gerinckx die tot dan een vrijwel rustige avond beleefde krijgt nu wel een paar hete standjes voor zijn doel.  79’ de ingevallen Mylan De Saeger zet zich op rechts goed door brengt de bal naar de tweede paal, Floran Magriet met grote mogelijkheid, hij trapt over doel. Er volgen wel wat standaardsituaties voor ons doel (corners en vrije trappen), maar onze jongens verdedigen goed.

 

In de slotminuut allicht de beste kans voor KFC Putte als Robby Janssens de gelijkmaker aan de voet heeft, maar van kortbij wild over doel trapt, hier komen we goed weg. De nochtans erg goed leidende ref Toon Hermans laat maar liefst 5 minuten overspelen en dan spookt het wel even in het hoofd dat net als in de heenwedstrijd in Branst we alsnog puntenverlies zouden lijden  - toen in minuut 97 (1-2).  Toch blijft een sterk collectief spelend KVS Branst overeind en pakt mogelijk wat onverwacht, maar niet minder onverdiend een knappe driepunter mee.

 

Slotanalyse, Hopelijk is dit geen losstaande opflakkering en vinden we de ingrediënten die de laatste weken wat ontbraken terug in ons elftal: sterk in blok en duels, wil om voor elkaar te lopen en te werken en ambitie uitstralen. Als we deze lijn doortrekken dan kunnen we zeker nog genieten van onze jongens. Volgende opdracht zondag 28 januari thuis ontvangen we Schelle Sport.

 

Supporters op post !

 

Verslag eerste elftal  KFC Putte - KVS Branst  (zat. 20/1/2018 – 19:30 uur)

 

Uitslag:  0 - 1 (Rust: 0 – 0)

 

Selectie KVS Branst: Matthias Gerinckx –  Jens Demul –  Brahim Ben Sallam – Mohamed Boufarit - Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Wiebe Bakker – Tim De Voeght -  Jelle Hermans – Kobe Drossaert 

 

Wissels:  81’ Kobe Drossaert  out, Ivano Olivini in -  88’’ Tim De Voeght out , Yannick Van Herck in, 90’ Jelle Hermans out, Jasper Maerevoet in  – NG Florian Van Daele

 

Doelpunten: 67’ Wiebe Bakker (0 – 1)

 

Gele kaart(-en) KVS Branst :  71’ Olivier Borreman, 80’ Mohamed Boufarit,  88’ Matthias Gerinckx

 

Scheidsrechter: de heer Toon Hermans  bijgestaan door Eric Deckers en Erik Vervoort 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem