March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Wedstrijdverslag KV Hooikt - KVS Branst (1ste ploeg)

December 3, 2017

 

Te veel Scheldezonen onder hun normale niveau.

 

Wedstrijd 15 , dus halfweg deze competitie, en op het programma een zaterdagavond uitwedstrijd bij KV Hooikt. Als we het ‘gezondheidsrapport’ van onze gastheren even onder de loep nemen kunnen we vaststellen dat deze ploeg een onverwachte zwakke start kende met nauwelijks 7 op 30 na hun eerste 10 wedstrijden. Een trainerswissel drong zich op en dat heeft totnogtoe beterschap gebracht want ze hebben hun punten totaal na de laatste vier wedstrijden verdubbeld. We waren zeker op onze hoede voor deze lastige verplaatsing , temeer omdat Hooikt uit zijn laatste 2 wedstrijden tegen Putte en Schelle zes op zes puurde.

 

KVS Branst begon nochtans erg sterk aan deze wedstrijd en duwde van bij de aftrap de thuisploeg achteruit. Het was wel wachten tot minuut 16 vooraleer dit in doelrijpe kansen werd omgezet. Een lage voorzet van Jens Vanderhoeven komt aan de tweede paal, Jelle Hermans komt een voetje tekort en via verdediger gaat bal in hoekschop. 17’ bal gaat naar Wiebe Bakker aan de hoek van de 16 , hij brengt deze mooi voor doel waar Jens Vanderhoeven het hoogste opveert en erg knap doelman Tim Corten te grazen neemt: GOOOOAAAAAAAL: 0 – 1. Helaas valt het dan stil en sputtert de geel-blauwe motor. Was de voorsprong tot dan dik verdiend, stopten we om één of andere reden met voetballen en gingen we meer in het duel spelen wat ons de controle over de wedstrijd deed verliezen. Met powerplay en lange ballen knokt de thuisploeg zich terug in de wedstrijd en wat verrassend brengt dat onze defensie meermaals aan het wankelen en bespeuren we nervositeit.

 

20’ onze doelman pakt naast een lage voorzet, gelukkig niemand goed gevolgd om binnen te duwen. We geven toch heel wat hoekschoppen weg en die zorgen steeds voor gevaar voor ons doel, evenals de verre inworpen. 35’ Voorzet vanop rechts Dieter Van Den Brande lijkt de bal binnen te glijden, nu wel goede redding van Matthias Gerinckx. Toch voel je zo dat een doelpunt niet zal uitblijven, maar dat valt aan de overkant, doch de assistent heeft buitenspel gesignaleerd. Tim Bakker, beste Scheldezoon vanavond schakelt een versnelling hoger op links, brengt zichzelf alleen voor doel, hij trapt de grote kans op doelman Corten, de bal komt bij Jelle die binnen duwt, ….. echter tot onze verbazing en ontgoocheling afgevlagd. Zeker een scharniermoment in deze wedstrijd, want amper drie minuten later wordt het in plaats van 0 – 2 …..1- 1.  Een bal geraakt niet goed ontzet in onze verdediging en uiteindelijk kan Joeri Uytterhoeven van dichtbij het leder binnen trappen, met deze tussenstand gaan we ook rusten.

 

Beide elftallen komen ook ongewijzigd op het veld voor de tweede helft. De eerste minuut al is er opnieuw onrust bij het uitverdedigen in onze 16 en dat zorgt al direct voor hete standjes voor ons doel. Coach Marin doet een herschikking achterin, Kobe Drossaert komt in de plaats van Tim De Voeght, Jens Vanderhoeven neemt plaats centraal achterin en Jens Demul komt op rechtsachter. 59’ Knappe diepe bal van Wiebe naar zijn broer Tim die alleen voor doel opduikt en ook nog beheerst afwerkt: GOOOOOOAAAAAAL 1 – 2.

Opluchting en vreugde bij de geel-blauwe fans, maar je beseft dat het nog een zwaar laatste halfuur wordt, vooral omdat we op het middenveld niet ons normale niveau halen en de meeste duels verliezen, en dan moet je achteruit. Al in minuut 63’ bijna de gelijkmaker als Torben Driesen de bal op de slof neemt en maar net naast het doel van een allicht verslagen Matthias gaat. 64’ korte hoekschop thuisploeg, bal komt bij Arthur Dalle zijn afstandspoging gaat ook maar net naast. Onze jongens komen amper aan doelkansen, onze spits Kenny Van Aken, hardwerkend ziet weinig bruikbare ballen, maar in minuut 65 toch nog eens doelgevaar na hoekschop als de bal aan de eerste paal via Olivier Borreman wordt gedevieerd, een verdediger op de doellijn kan met wat geluk de bal wegwerken. 68’ Vrije trap na overtreding op Kenny,  Tim Bakker zet zich achter de bal en trapt die maar net naast. Nog een kwartier op de klok, Jens Demul laat zich te gemakkelijk uitschakelen door Torben Driesen die naar binnen komt in de 16 en aanlegt, zijn trap gaat in de verste hoek binnen…..2 – 2, pijnlijk en vermijdbaar, maar wel terecht. De slotminuten zijn nerveus, maar beide ploegen en trainers lijken zich wel te kunnen verzoenen met een puntendeling. We onthouden nog in het slot dat Pedro Nauwelaerts altijd de donker rode kaart verdiende als hij de wegspurtende Tim Bakker onderuit schoffelt, hij komt weg met geel…..Tim kwam zonder deze overtreding alleen voor doel.

 

Zo blijven de Scheldezonen wel 10 wedstrijden op rij ongeslagen en draaien we halfweg met een totaal van 26 punten. We onthouden dat we ondanks een mindere wedstrijd van onze jongens tegen een taaie tegenstander die in een positieve ‘flow’ verkeert toch opnieuw overeind blijven. V

 

Volgende week zondag 10 december opnieuw een lastige uitwedstrijd bij KFCM Hallaar dat nu Schelle klopte met 3 – 1 en zo op een knappe zevende plaats in het klassement staat. De wintermaanden komen er aan , ex-international en ex-trainer van RSC Anderlecht Franky Vercauteren had het in zijn analyses vroeger vaak over de volgende bepalende factoren: beschikbaarheid, vorm van de dag en de factor geluk. Nu wordt voor KVS Branst belangrijk hoe de beschikbaarheid gaat zijn in de terugronde, want wat als blessures en schorsingen een rol gaan spelen met onze toch beperkte kern. Als dat de komende maanden in ons voordeel valt dan mogen we positief naar de toekomst vooruitblikken. Supporters op post !

 

Verslag eerste elftal  KV Hooikt - KVS Branst  (zat. 02/11/2017 – 20 uur)

 

Uitslag:  2 - 2 (Rust: 1 – 1)

Selectie KVS Branst: Matthias Gerinckx –  Jens Demul –  Brahim Ben Sallam – Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Tim Bakker – Tim De Voeght -  Wiebe Bakker -  elle Hermans - Kenny Van Aken 

Wissels:  54’’ Tim De Voeght out ,Kobe Drossaert in, 60’ Jelle Hermans out, Ennio Vandenplas in  , 89’ Kenny Van Aken out, Ivano Olivini in – NG Florian Van Daele

Doelpunten: 17’ Jens Vanderhoeven (0 – 1) 39’ Joeri Uytterhoeven (1 – 1), 59’ Tim Bakker (1 – 2), 76’ Torben Driesen (2 – 2)

Gele kaart(-en) KVS Branst :  77’ Jens Demul, 88’ Kobe Drossaert

Scheidsrechter: de heer Seppe Adams (9) bijgestaan door Fernand Oeyen (6) en Ilias El Jattari (5)

 

Verslag: Luc Van Immerseel

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem