March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag KVS Branst - Willebroekse SV (1ste ploeg)

November 27, 2017

Scheldezonen verdiende winnaars na leuke en spannende derby tegen leider SV Willebroekse.

 

De titel van dit verslag is toch wat anders dan die deze morgen in de Gazet Van Antwerpen, waar men spreekt van een flauwe topper. Ieder zijn mening natuurlijk, hoewel de journalist van dat stuk slechts enkel de eerste helft van de wedstrijd heeft bijgewoond. Aan de verliezende kant was er natuurlijk grote ontgoocheling, want de kanaal jongens leden pas hun tweede nederlaag, de eerste maal op verplaatsing. Oranje –zwart totnogtoe de verrassing zowat halfweg deze competitie, kan zeker met grote tevredenheid terugblikken op een knappe heenronde, met een eerste periodetitel en het hoogst aantal gescoorde doelpunten. Gisterenmiddag moesten ze echter de duimen leggen tegen KVS Branst en dat was na 90 minuten verdiend te noemen. Het moet gezegd, uw verslaggever kan zeker ook genieten van technisch sterke voetballers ook al spelen ze bij de tegenstander, want genieten hebben de objectieve toeschouwers zeker gedaan - vooral in de eerste helft - van een bijzonder gretige Cephas Chimedza. De spelmaker van SV Willebroekse was in de eerste helft veruit de sterkste speler op het veld en was nagenoeg overal te vinden, hij ging vaak als eerste doorjagen op onze verdedigers en doelman, ging de voorzetten in eigen 16 wegkoppen, en was de strateeg bij elke bezoekende aanval, gewoon alom tegenwoordig. Ongetwijfeld is zijn niveau dit seizoen de basis van het succes bij onze gasten van vanmiddag. Chimedza (bijna 33 jaar), ex-eersteklasser (Sint-Truiden) en oud Zimbabwaans international, oogt gewoon veel scherper dan vorige seizoenen. De kracht en kwaliteit van ons elftal echter is het collectief en dat heeft ons op vandaag een even knappe als onverwachte derde plaats opgeleverd. Was er eind september toch hier en daar wat gemor na de 6 op 18, dan oogsten we nu meer punten en dat hebben de jongens en hun trainers zelf afgedwongen en verdiend. Hoedanook beseffen we dat het elke week nodig is om met zijn allen voluit te gaan tegen ongeacht welke tegenstander, dus euforisch zijn we niet, maar we proberen met een collectieve geestdrift wel te genieten van elke wedstrijd. 

 

Op een prima verzorgde grasmat werd de wedstrijd op gang gefloten door scheidsrechter Fauconnier. Het arbitrale trio mag trouwens terugblikken op een correcte leiding na dit - bij wijlen- pittige derby. Al vrij snel is er een vrije trap voor de thuisploeg op een interessant plaats net buiten de 16, Tim Bakker mist echter zijn trap en schiet hoog over het doel. 5’ Knappe interceptie en dito voorzet van Jens Vanderhoeven, Jelle Hermans kopt de mooie kans hoog over de kooi van Sven De Jongh. 8’ snelle counter van de bezoekers op rechts langs Jasper Lauwens, mooie voorzet voor ons doel volgt, Michael Pepermans kan er net niet zijn hoofd tegen plaatsen. Het openingskwartier is voor KVS Branst maar het blijft uitkijken voor de snelle omschakelingen opgezet via Chimedza. Na dat eerste kwartier gaan we toch wat ver van onze tegenstander staan en verliezen we te veel de duels, zo kan SV Willebroekse het evenwicht herstellen. Echte doelkansen blijven wel even uit tot in minuut 37 de erg bedrijvige en hardwerkende Tim Bakker een persoonlijke actie op touw zet, naar binnen komt en aanlegt, doelman De Jongh verkijkt zich op deze zwabberbal en het leder gaat ……. BINNNNNEEEEEEEN !!!! GOAAAAAAAAAAAAAAAAL: 1 – 0.

 

Zaak is om deze krappe voorsprong trachten vast te houden tot aan de rust….. Dit lukt net niet, want in de laatste minuut voor de koffie mooie aanval opgezet langs Chimedza , bal gaat naar Yannick Vindevogel, heerlijke voorzet richting tweede paal, waar Cephas Chimedza door niemand van ons opgepikt, vrij kan binnen koppen: 1 – 1, toch wel even een tik, maar de gelijke stand aan de rust lijkt ons wel een terechte weergave. Dezelfde acteurs starten aan de tweede helft.

 

Reeds in minuut 48 een goede mogelijkheid voor onze jongens als Tim De Voeght op snelheid over zijn tegenstander gaat, hij legt aan de achterlijn de bal terug naar Kenny Van Aken die net niet kan afdrukken. Twee minuten later komt Wieber Bakker in de plaats van Tim De Voeght. Wiebe was de voorbije twee wedstrijden ‘out’ met een voetblessure. Hij zet zich meteen naast zijn broer achter een vrije trap terecht gefloten na overtreding op Kenny, iets buiten de grote rechthoek. Zijn eerste balcontact is meteen van grote waarde, want doelman De Jongh kan de bal niet klemmen en Jens Vanderhoeven is er als de kippen bij om de rebound tegen het net te knallen: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOAAAAAAAL, GOOAAL, GOAL, GOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAL! Sorry, ik laat me even gaan: 2 – 1.  55’ opnieuw Wiebe komt naar binnen en legt aan met zijn linker, De Jongh zit er nu wel goed bij en weert de pegel in hoekschop. Naar gelang de minuten verstrijken stijgt de spanning op en rond het veld, maar het blijft wel allemaal sportief. Bezoekende coach Davy Ceuppens kiest voor andere veldbezetting (3-5-2) en wil proberen aan doelkansen te geraken, maar eerlijk die zijn er nauwelijks voor Willebroek. 74’ Jelle Hermans moet de wedstrijd eigenlijk op slot zetten als na knappe voorbereidende actie langs Kenny, de bal bij hem komt, op enkele meters voor doel besluit hij te zwak…. Was een unieke gelegenheid….jammer. 78’ opnieuw grote kans, nu via Wiebe die zich voor doel vrij kapt, maar onvoldoende kracht tegen de bal kan zetten, De Jong pakt. Net als vorige week, laten we na om voortijdig onze voorsprong uit te bouwen en rust in de tent te brengen, en dat kan natuurlijk altijd zuur opbreken.

 

Onze defensie presteert opnieuw sterk, en we zien nog nauwelijks gevaar van de snelle jongens Lauwens en Amajoud. Op het middenveld hebben Thomas Brigez en een opnieuw erg sterke Olivier Borreman de controle en raakt zelfs Chimedza wat geïrriteerd daardoor, daarenboven zijn zowel Tim Bakker als Kenny geregeld kwelduivels voor de bezoekende verdedigers. In het absolute slot toch nog een goede mogelijkheid voor Willebroek via de ingevallen Kenneth Ceulemans die een voorzet van kortbij pal op onze doelman Gerinckx besluit, zo zie je maar….. Na de gebruikelijke drie extra minuten besluit de ref een einde te maken aan dit pittig duel, waar alle jongens het beste van zichzelf hebben geven. 

 

Terechte zege en driepunter voor geel-blauw en daar mocht toch een pilsje op gedronken worden. Leuke wedstrijd om te volgen van twee ploegen die momenteel aangenaam verrassen. Volgende week spelen we op zaterdagavond (2 december aftrap 20 uur) uit bij KV Hooikt. Deze ploeg heeft uit zijn twee jongste duels 6 op 6 behaald na zeges tegen respectievelijk KFC Putte en Schelle Sport, knappe resultaten die ons op scherp moeten zetten. Yellow-Blue Army , op post ! 

 

Verslag eerste elftal  KVS Branst – SV Willebroekse  (zon. 26/11/2017 – 14:30 uur)

 

Uitslag:  2 - 1 (Rust: 1 – 1)

Selectie KVS Branst: Matthias Gerinckx –  Jens Demul –  Brahim Ben Sallam – Mohamed Boufarit - Jens Vanderhoeven – Thomas Brigez – Olivier Borreman – Tim Bakker – Tim De Voeght -  Jelle Hermans - Kenny Van Aken 

Wissels:  50’’ Tim De Voeght out ,Wiebe Bakker in, 84’ Jelle Hermans out, Kobe Drossaert in , 88’ Tim Bakker out, Ennio Vandenplas in – NG Florian Van Daele

Doelpunten: 37’ Tim Bakker (1 – 0), 45’ Cephas Chimedza (1 – 1), 51’ Jens Vanderhoeven (2 – 1)

Gele kaart(-en) KVS Branst :  57’ Mohamed Boufarit, 60’ Jelle Hermans, 71’ Matthias Gerinckx

Scheidsrechter: de heer Lenn Fauconnier (4) bijgestaan door Edward Vandyck (3) en Bertrand Poppe (5)

 

Verslaggever: Luc Van Immerseel

 

 

  

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem