March 9, 2020

February 28, 2020

Please reload

Recente berichten

Matchverslag KFC Wintam - KVS Branst (beloften)

November 27, 2017

Wedstrijd om heel snel te vergeten.

 

Vanmiddag derby in Wintam , onze buren staan op één na laatste in het klassement, en onze Scheldezonen waren sedert vorige week de nieuwe fiere leiders. Helaas was er nauwelijks niveau verschil te merken zaterdagmiddag en moeten onze jongens zowat hun slapste wedstrijd van het seizoen gespeeld hebben. Slecht spelen en winnen is ook een kwaliteit, maar we mogen toch hopen dat onze jongens zullen onthouden dat we met dergelijke prestatie geen verlenging van de titel mogen verwachten. Want hoe langer hoe meer lijkt deze competitie zich af te steven op een duel tussen KVS Branst en SV Willebroek,  derde gerangschikte VVH Lippelo volgt nu na 11 wedstrijden reeds op 10 punten. Nauwelijks was de wedstrijd gestart en dienden we Jens Van Praet reeds te wisselen die met een stevig blessure naar de kant moest. Na 7’ een eerste mogelijkheid voor Ivano Olivini als hij van dichtbij het doel kan koppen, maar de bal gaat naast. 13’ Sam Van Praet begaat in de 16 een overduidelijke overtreding op de diepgaande Ennio Vandenplas, knap aangespeeld door Kobe Drossaert. De ref wijst terecht naar de stip en geel karton voor de ‘Smu’ bovenop. Mathias Van Hoyweghen neemt met droge knal doelman Jelle Van Ranst te grazen: GOOOOAAAAAL : 0 – 1.

 

18’ Een mooie doelpoging van Mathias , de bal belandt in het zijnet. Daarna wordt het echter huilen met de pet op en ik citeer een geel-blauw supporter, zijn er meer jankende honden rond het terrein dan doelpogingen op het veld. De arme dieren waren allicht volledig uit hun lood geslagen door het povere spelniveau op het veld. We spoelen met een lange geeuw meteen door naar minuut 37, als KVS Branst toch nog eens een noemenswaardige aanval opzet, Jasper Maerevoet trapt aan tweede paal niet ver naast. Op slag van rust een mooie cross van Steve Nwaté naar Jasper, die de bal opnieuw voor doel brengt naar tweede zone, waar Steve kan koppen, doelman Van Ranst kan redding brengen. Ruststand: 0 – 1, van de thuisploeg kan ik nauwelijks iets vertellen over de eerste helft, zowat géén enkele echte doelkans.

 

In de tweede helft komt Yannick Van Herck op het veld en die laat zich al snel gelden als hij in minuut 53’ wordt diep gestuurd door Kobe, onze spits werkt knap  af met mooie knal: GOOOOAAAAL 0 – 2 ! Jammer genoeg valt het opnieuw stil en zakt het niveau heel diep weg. Op het A-terrein naast ons is een dames duel aan de gang waar meer bezieling van de speelsters lijkt uit te gaan, de honden stonden er al, maar nu maken ook de weinige volgers van onze wedstrijd de oversteek en dat zegt wel veel natuurlijk. 62’ Geklungel achterin leidt tot de aansluitingstreffer van de thuisploeg via Sven Thijs: 1 – 2. Opnieuw wachten tot minuut 80’ voor wat opwinding als onze kapitein Zeger Bogaert na een mooie interceptie, Ennio Vandenplas op links wegstuurt. Ennio sneller dan zijn opponent trapt de bal op doel die nog net via het been van doelman Van Ranst kan geweerd worden in hoekschop. 85’ Yannick denkt : ik zal mijn ervaring nog eens laten spreken en diep in de 16 wacht hij op de overtreding die er ook komt na te korte terugspeelbal, opnieuw wijst de ref naar de stip en nu neemt Yannick zelf deze taak op zich: hij stuurt Van Ranst de verkeerde kant op: GOOOOAAAAL 1 – 3, oef…. Toch wat opluchting.  Niettemin kan de thuisploeg in blessuretijd (93’) opnieuw scoren via Jonas Van Gucht: eindstand: 2 – 3.

 

We mogen gerust spreken van een ware collectieve offffffffffff-day van onze jongens. Belangrijk is dat je dan toch de drie punten kan pakken, maar hoedanook moeten ze beseffen dat dit niveau een leidersploeg onwaardig is en dat je op dergelijke manier niet op plaats 1 kan blijven. Effen de koppen bij elkaar jongens, lessen trekken en sportieve reactie gevraagd volgende week tegen het nummer 4 van de rangschikking thuis tegen VK Heindonk. Supporters op post !

 

Verslag Beloften  KFC Wintam - KVS Branst  (zaterdag 25/11/2017 – 14:30)

 

Uitslag: 2 – 3 (Rust: 0 – 1)

Doelpunten: 13’ Mathias Van Hoyweghen (pen. 0 – 1) – 53’ Yannick Van Herck (0 – 2) – 62’ Sven Thijs (1 – 2) – 85’ Yannick Van Herck (pen. 1 – 3) -  90’ + 3’ Jonas Van Gucht (2 – 3)

Selectie KVS Branst:  Florian Van Daele – Zeger Bogaert –  Wouter Lamberts – Brent Caluwaerts - Kobe Drossaert -  Dunken Van De Velde - Jasper Maerevoet – Milo Claes – Jens Van Praet – Mathias Van Hoyweghen – Ivano Olivini - Ennio Vandenplas – Rutger Smets – Steve Nwaté - Yannick Van Herck

Scheidsrechter : Jimmy Claes

Gele kaart(-en) KVS Branst: 78’Ivano Olivini – 90’Rutger Smets

 

Verslaggever: Luc Van Immerseel

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square

© Copyright 2015. KVS Branst   Walter Van Ingelgem